Είναι η χειρότερη Ιταλία όλων των εποχών; Η «Τουτοσπόρτ» χαρακτηρίζει τη νέα ήττα της Σκουάντρα Ατζούρα από την Πορτογαλία (1-0) έναν απέραντο εφιάλτη, υπενθυμίζοντας πως η Ιταλία δεν έχει νικήσει σε επίσημο παιχνίδι από τις 9 Οκτωβρίου 2017. Η «Κοριέρε ντελο Σπορτ» αμφιβάλλει για την ποιότητα της ομάδας σημειώνοντας πως οι ιδέες είναι ακόμα απούσες. Η «Γκατζέτα ντελο Σπορτ» παρατηρεί πως η Ιταλία δεν έχει ξυπνήσει. Και η παλιά δόξα των Ατζούρι, Αλεσάντρο Αλτομπέλι, γράφει στον Ρομπέρτο Μαντσίνι: «Ciao, Ρομπέρτο. Είναι πιο δύσκολο απ’ ό,τι φανταζόσουν», υπενθυμίζοντάς του πως στην Εθνική δεν χωρούν πειραματισμοί. Και καταλήγει: «Καλή τύχη και πάντοτε Forza Azzuri!!!».

Είναι προφανές πως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι πειραματίζεται αδιαφορώντας αν κινδυνεύει η Ιταλία να υποβιβαστεί από την 1η κατηγορία του Nations League ή αν χάσει τη δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Μετά το 1-1 στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με την Πολωνία ο ιταλός προπονητής προχώρησε σε εννέα αλλαγές στο παιχνίδι με την Πορτογαλία, ενώ για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια δεν αγωνίστηκε παίκτης από τη Γιουβέντους. Βελτίωση ουδεμία.

Το 1-0 αδικεί την Πορτογαλία που έπαιξε χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι παίκτες της έμοιαζαν με σπρίντερ σε σχέση με τους αντιπάλους τους.

Η γκρίνια και η σκληρή κριτική του Τύπου προσθέτει επιπλέον βάρος στους ήδη αγχωμένους παίκτες.

«Eυθύνη»

«Το να φοράς αυτή τη φανέλα είναι μεγάλη ευθύνη. Είναι αλήθεια πως έχουμε πολλούς νέους παίκτες και βρισκόμαστε σε πειραματική φάση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε αυτό το μονοπάτι και να σηκωθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα» δήλωσε ο επιθετικός Σιμόνε Τζάτζα.

Κατά τον Μαντσίνι, το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας του είναι η δυσκολία να πετύχει γκολ. «Δεν απόλαυσα την ήττα, αλλά μου άρεσε η επιθυμία που έδειξαν οι παίκτες μου να τρέχουν μέχρι το τελευταίο λεπτό, ακόμα κι αν ρισκάρισαν να δεχτούν δεύτερο γκολ» ήταν η παρατήρηση του Μαντσίνι για τον αγώνα.

Μεταξύ των παικτών που άφησε ο Μαντσίνι εκτός ομάδας στο ματς με την Πορτογαλία ήταν και ο Μάριο Μπαλοτέλι. Ο επιθετικός της Νις δέχτηκε σκληρή κριτική για τη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο παλιός άσος της Γιουβέντους Ζίμπι Μπόνιεκ εκτίμησε πως είναι υπέρβαρος κατά 15 κιλά. Υπερβολή; Η χθεσινή «Εκίπ» αποκάλυψε πως τον Ιούλιο που επέστρεψε από τις διακοπές του, ο Μπαλοτέλι ζύγιζε 100 κιλά, 12 παραπάνω από το κανονικό του βάρος και σήμερα χρειάζεται να χάσει ακόμα έξι κιλά.

Η γαλλική εφημερίδα υπογράμμισε πως ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν έπρεπε να τον ξεκινήσει τόσο νωρίς στη σεζόν, στην κατάσταση που βρίσκεται και με το επιπλέον βάρος.