Η πιο σημαντική ημερομηνία για την Apple το 2018 δεν ήταν η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων τον προηγούμενο μήνα, ούτε η αύξηση της χρηματιστηριακής της αξίας πάνω από το 1 τρισ. δολάρια την ίδια χρονική περίοδο. Ηταν η χθεσινή ανακοίνωση για νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων iPhone με νέες λειτουργίες και έξυπνων ρολογιών που θα μπορούν να κάνουν άμεσα καρδιογράφημα στον χρήστη. Στα νέα αυτά μοντέλα η εταιρεία βασίζει μεγάλο μέρος της στρατηγικής της για κερδοφορία και περαιτέρω επέκταση τα επόμενα χρόνια. Τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν αποτελούν στην ουσία βελτίωση υπαρχόντων χωρίς πολύ σημαντικές αλλαγές.

Τα στελέχη της Apple με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τιμ Κουκ παρουσίασαν τα νέα μοντέλα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας. Πρόκειται για τις νέες εκδόσεις των iPhone, τα XS, XS Max και XR που βασίζονται στο υπάρχον μοντέλο Χ και των έξυπνων ρολογιών Series 4.

Το XS θα έχει πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι και θα παράγεται σε τρία χρώματα, χρυσό, ασημένιο και γκρι και θα είναι ανθεκτικό σε υγρά. Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις, μια με οθόνη 5,8 ιντσών και μία με μεγαλύτερη οθόνη 6,5 ιντσών που θα ονομάζεται XS Max. Η χωρητικότητά τους θα φτάνει τα 512 GB. Εμφαση θα δίνεται στη δυνατότητα που θα προσφέρουν τα τηλέφωνα στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια αλλά και να βγάζουν καλές φωτογραφίες και βίντεο. Το XR θα έχει οθόνη 6,1 ιντσών, θα είναι από αλουμίνιο και θα παράγεται σε λευκό, μαύρο, μπλε, κοραλλί και κίτρινο χρώμα. Η τιμή του θα ξεκινά από 749 δολάρια. Το XS Max θα ξεκινά από τα 1.049 δολάρια και το XS από τα 999 δολάρια.

Η Apple παρουσίασε επίσης τα νέα της έξυπνα ρολόγια Series 4 που θα επιτρέπουν την καλύτερη και ταχύτερη δικτύωση των χρηστών. Μια από τις καινοτομίες των ρολογιών αυτών είναι ότι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για τον έλεγχο της καλής λειτουργίας της καρδιάς, ακόμη και για να κάνουν καρδιογράφημα. Αυτό θα καταγράφεται σε αρχείο και ο χρήστης θα μπορεί να το δει άμεσα με επεξήγηση για την κατάστασή του ή να το στείλει στον γιατρό του για περαιτέρω γνωμάτευση. Η λειτουργία αυτή έχει ελεγχθεί και έχει  λάβει άδεια από τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ, όπου και το ρολόι θα είναι διαθέσιμο εντός του έτους. Τα ρολόγια θα είναι διαθέσιμα για αγορά από αύριο και θα αρχίσουν να αποστέλλονται στις 21 Σεπτεμβρίου.