Επικοινωνία με τον πρόεδρο του Αρη Θόδωρο Καρυπίδη είχε ο Πάνος Καμμένος. Δεν είναι μόνο η πενία που τέχνες κατεργάζεται. Είναι και η πολιτική ένδεια. Με τα ποσοστά των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης να καταρρέουν, Τσίπρας – Καμμένος τρέχουν ποιος θα προλάβει πρώτος. Από την Τούμπα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Κι ενδεχομένως αύριο στο Καυτανζόγλειο. Και γιατί όχι και στον Απόλλωνα Πόντου, πρώην Καλαμαριάς. Στο «δώσε και μένα, μπάρμπα» πάει η δουλειά. Κι επειδή δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν, δίνουν υποσχέσεις για γήπεδα. Λες και το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα γίνει με δικά τους λεφτά. Κι επειδή όταν βρίσκουμε παπά θάβουμε καμπόσους, ο Πάνος Καμμένος δεν αρκέστηκε στη (θεατρική) επίσκεψη – αυτοψία στην Τούμπα. Εβαλε στο κόλπο και τον Αρη. Επικοινώνησε με τον Θόδωρο Καρυπίδη για την επέκταση της χωρητικότητας του Κλεάνθης Βικελίδης και του Δασυγένειου Προπονητικού Κέντρου.

Πρεμούρα

Η απορία που προκύπτει είναι εύλογη: από πού κι ώς πού ν’ ασχολείται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σε προσωπικό επίπεδο με γήπεδα ποδοσφαίρου; Στην Τανγκανίκα και στην Μποτσουάνα, ίσως. Σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εν έτει 2018; Κι αν ο περιβάλλων χώρος στην Τούμπα ανήκει στο υπουργείο του οποίου προΐσταται, η εμπλοκή τού Εθνικής Αμυνας με το Βικελίδης και το προπονητικό κέντρο του Αρη δεν προκύπτει από πουθενά. Είναι η πρεμούρα του Καμμένου. Είναι τα ποσοστά των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν σχεδόν μηδενιστεί λόγω της συμφωνίας για τη μετονομασία της γείτονος χώρας σε Βόρεια Μακεδονία. Κι αν ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, ο εν λόγω Καμμένος προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί από τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Κάπως έτσι έβγαλαν από το συρτάρι, ως κυβέρνηση συνολικά, τα ξεχασμένα 20 στρέμματα στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας. Κάπως έτσι έβαλαν στο κάδρο και το Βικελίδης.

Υποκρισία

Λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς. Με δεδομένη την αντιπαλότητα των δύο σωματείων της Θεσσαλονίκης, «να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε και για τον Αρη. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ που μας ενδιαφέρει». Η υποχρέωση της πολιτείας να στηρίζει ανάλογες τέτοιες προσπάθειες είναι δεδομένη. Οταν, σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, και αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις έγιναν, και κονδύλι 20 εκατομμυρίων έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια για την Τούμπα, έχουν αργήσει. Εξού και η δυσαρέσκεια της οικογένειας Σαββίδη, που αποστασιοποιήθηκε από την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Εκθεση Θεσσαλονίκης κι από την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΠΑΟΚ. Αλλά και η οργισμένη αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ για τη θεατρική επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στην Τούμπα και το όψιμο, το υποκριτικό ενδιαφέρον του για το γήπεδο. Και ειδικότερα για τη φανέλα – δώρο με το νούμερο 12 που έχει αποσυρθεί προς τιμήν των φιλάθλων.

Μαυρογιαλούροι

Ο Πανελλήνιος ΣΦ ΠΑΟΚ Αθηνών επιτέθηκε με σφοδρότητα στα στελέχη της ΠΑΕ, «που κάθε άλλο παρά νομιμοποιούνται να χαρίζουν, να δωρίζουν φανέλες του συλλόγου μας στην κυβέρνηση Φλαμπουράρη». Με την ανακοίνωση να καταλήγει: «Εμείς δεν τυφλωνόμαστε από τις δήθεν εξαγγελίες νέων γηπέδων». Ο ΣΦ ΠΑΟΚ Πολίχνης επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά: «Εχουμε έναν Πρωθυπουργό που έχει ξεπουλήσει τα πάντα… δώσατε τη φανέλα του ΠΑΟΚ στους προδότες». Με τους υπευθύνους της ΠΑΕ σε επικοινωνία με τους συνδέσμους οπαδών να αναγνωρίζουν το λάθος για τη φανέλα με το νούμερο 12 στο όνομα Καμμένος. Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Οι Μαυρογιαλούροι είχαν πέραση τη δεκαετία του ’60. Ειδικά για τον Πάνο Καμμένο, ο πολιτικός του χρόνος έχει λήξει οριστικά και αμετάκλητα. Οσες περαντζάδες κι αν κάνει από το γήπεδο της Τούμπας, όσες φορές κι αν μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Καρυπίδη.