Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να έκανε νόημα και χτες στον Τσούμπα Ακπόμ, όχι όμως να ετοιμαστεί για να αντικαταστήσει κάποιον συμπαίκτη του, αλλά για να μπει στη βασική ενδεκάδα.

Ο τραυματισμός του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αναγκάζει τον ρουμάνο τεχνικό να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για την επίθεση και ο 23χρονος Αγγλος είναι εκτός απροόπτου η πρώτη του επιλογή.

Ο Πρίγιοβιτς θα μείνει εκτός δράσης για 7-10 ημέρες, καθώς υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στους οπίσθιους μηριαίους. Τι σημαίνει αυτό; Δεν θα είναι στη διάθεση του Λουτσέσκου για το ματς πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, αλλά και τη συνάντηση με την Τσέλσι στην Τούμπα, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Παράλληλα, είναι αμφίβολο αν θα προλάβει να είναι έτοιμος και για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που είναι προγραμματισμένο στις 23/9. Σίγουρα μεγάλη απώλεια, καθώς ο 28χρονος Σέρβος είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου λοιπόν κοιτάζει τον Ακπόμ ως πρώτο υποψήφιο για την αντικατάσταση του Πρίγιοβιτς. Ο 23χρονος Αγγλος είχε πέρυσι μία εξαιρετική χρονιά στο βελγικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σιντ Τρουίντεν, καθώς είχε 16 συμμετοχές και έξι γκολ. Ο ΠΑΟΚ τον εντόπισε και τον έφερε στη Θεσσαλονίκη για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Λουτσέσκου ασφαλώς περιμένει πολλά από αυτόν και είναι έτοιμος να του δώσει την ευκαιρία. Ο Ακπόμ αγωνίστηκε ως αλλαγή στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας. Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης μπήκε στο ματς στο 82′ (αντί του Πρίγιοβιτς), ενώ στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο αντικατέστησε στο 67′ τον Πέλκα.

Και ο Καρέλλης

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σκέπτεται να συμπεριλάβει στην αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο τον Νίκο Καρέλλη. Ο 26χρονος επιθετικός δείχνει ανυπόμονος και περιμένει τη στιγμή που θα πατήσει το χορτάρι: «Δεν μπορώ να περιμένω για να αγωνιστώ» ήταν το μήνυμα στον λογαριασμό του στο Τwitter και πιθανότατα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα του σώσει την ευκαιρία, προσφέροντάς του χρόνο συμμετοχής στο ματς του Σαββάτου. Ο Καρέλης λοιπόν μπορεί να έχει την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην πόλη όπου γεννήθηκε και θυμίζουμε ότι τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε στον Εργοτέλη.

Στο μεταξύ, ο Φερνάντο Βαρέλα δεν έκρυψε την επιθυμία του να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ. Μιλώνας στο ραδιοφωνικό σταθμό Arena FM, ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι υποστήριξε: «Εχω ακόμα συμβόλαιο το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς. Θα κάνω το καλύτερο και όταν ο ΠΑΟΚ με καλέσει, θα συζητήσουμε. Είμαι ανοιχτός. Η οικογένειά μου περνάει καλά και αυτό είναι σημαντικό. Είμαι ανοιχτός και θετικός σε όλα».

Ο Βαρέλα πρόσθεσε επίσης: «Θέλω να έχω καλύτερη χρονιά από την περσινή, να είμαι ακόμα πιο σημαντικός για την ομάδα και να πετύχουμε αυτά που θέλουν ο πρόεδρος και ο προπονητής».