Κάποιες – τελευταίες – απαιτήσεις που είχε ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ από τον Γιάννη Αλαφούζο σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φαίνεται πως δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα για την αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει ήδη ενημερώσει την πλευρά του Ταϊλανδού πως οι εγγυήσεις για χρέη που δεν έχει ακόμα αποπληρώσει θα δοθούν και όλα θα πληρωθούν από τον Αλαφούζο (όπως, για παράδειγμα, οι οφειλές προς Γκονζάλες, Σάντσεθ, Αναστασίου, Στραματσόνι) και ο Παϊρότζ ετοιμάζεται ίσως και αύριο να επιστρέψει στην Ελλάδα ώστε  να μπει πλέον στην τελική ευθεία η αλλαγή ιδιοκτησίας της ΠΑΕ.

Ο επικεφαλής της Pan Asia, σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία και με τον στενό του συνεργάτη στην Ελλάδα Βίκτωρα Ρέστη, έχει καταλήξει και στα πρόσωπα που επιθυμεί για τη στελέχωση της ΠΑΕ και για τους κομβικούς ρόλους που αυτά θα κληθούν να αναλάβουν. Η απόλυτη προτεραιότητά του τις τελευταίες ημέρες ήταν να βρεθεί ο ένας πρόεδρος ο οποίος θα είναι τεχνοκράτης και… άφθαρτος στο ποδόσφαιρο και οι δύο τελικές του επιλογές προέρχονται από τον τραπεζικό χώρο.

Ο Σταύρος Λεκκάκος εμφανίζεται ως το φαβορί για να κάτσει στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ, χωρίς ωστόσο να είναι και ο μοναδικός. Παϊρότζ και Ρέστης έχουν καταλήξει σε ένα ακόμα άτομο από τον ίδιο χώρο και η τελική επιλογή αναμένεται να γίνει μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ο Λεκκάκος, πάντως, εμφανίζεται θετικός, αρκεί να τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις που έχει θέσει. Με βασικότερη όλων να πληρώνονται όλοι και όλα στην ώρα τους.

Η πλευρά του Παϊρότζ επιθυμεί τη συνεργασία και με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος επίσης εμφανίζεται θετικός, αλλά μόνο για συνεργασία που έχει να κάνει με παρουσία και εκπροσώπηση στα θεσμικά όργανα. Με την εμπειρία που έχει από τη θητεία του στην προεδρία της ΕΠΟ αλλά και με την πολύχρονη προηγούμενη θητεία του στον Παναθηναϊκό και στο ποδόσφαιρο, ο Πιλάβιος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναλάβει δύσκολες αποστολές και να τις φέρει εις πέρας. Εξ ου και η επιθυμία της πλευράς της Pan Asia για συνεργασία.

Καμιά απόφαση για μεταγραφές

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να υπήρχαν δημοσιεύματα που να αφορούσαν μεταγραφικά θέματα του Παναθηναϊκού, ωστόσο από τους Πράσινους διαψεύδουν κατηγορηματικά οτιδήποτε κυκλοφορεί. Είτε για τώρα, όπως για παράδειγμα το όνομα του Κονέ, είτε για τον Ιανουάριο, καθώς μεσολαβεί ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και οι ανάγκες μπορεί να αλλάξουν.

Πράγματι, αν ο Παναθηναϊκός είχε τη δυνατότητα να πάρει έναν καλό κεντρικό αμυντικό… σήμερα, τότε είτε ο Πασαλίδης είτε κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής θα ήταν στόχος. Ωστόσο η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι πολύ μακριά και αυτή τη στιγμή, εκτός από μια τυπική προεργασία των Δώνη και Νταμπίζα, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο. Μια προεργασία που αφορά κυρίως το κέντρο της άμυνας, όμως δεν μπορεί κανείς να προδικάσει τι θα συμβεί μέχρι τότε.

Και φυσικά, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα ο Παναθηναϊκός να κάνει κάποια επιπλέον μεταγραφή μέχρι αύριο, που ολοκληρώνεται η προθεσμία και για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές, καθώς δεν υπάρχει κάποιος στην αγορά που να μπορεί να ενδιαφέρει η περίπτωσή του.

Οσον αφορά το ματς με τη Λάρισα, ο Γιώργος Δώνης περιμένει τον Ουσμάν Κουλιμπαλί προκειμένου να δει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται και αν θα τον υπολογίζει για τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής. Οπως έχουμε επισημάνει, απών θα είναι σίγουρα ο Μουνιέ, ενώ στην αρχική ενδεκάδα αναμένεται να βρίσκεται ο Αργύρης Καμπετσής.