Οι κάτοχοι των δύο εγχώριων τίτλων (αλλά και ενός ευρωπαϊκού) της περασμένης σεζόν αποκαλύπτονται (τηλεοπτικά) απόψε στην πρεμιέρα του τουρνουά Νεόφυτος Χανδριώτης στο κλειστό Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία της Λευκωσίας στην Κύπρο.

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ και κυπελλούχο Ελλάδας ΑΕΚ, στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, έστω και αν είναι φιλικό.

Βέβαια το πρόβλημα για τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Λούκα Μπάνκι είναι ότι δεν θα μπορέσουν να βγάλουν τα συμπεράσματα που θα ήθελαν καθώς και οι δύο ομάδες έχουν σημαντικές απουσίες.

Από τον Παναθηναϊκό λείπουν οι έξι διεθνείς, ο Νικ Καλάθης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο Ντίνος Μήτογλου, ο Γιώργος Παπαγιάννης με την Εθνική Ελλάδας και ο Λούκας Λεκαβίτσιους με την Εθνική Λιθουανίας. Ενώ η ΑΕΚ έχει μεν μόλις έναν διεθνή με την Εθνική μας (Γιαννούλης Λαρεντζάκης) αλλά και τρεις τραυματίες!

Οι Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Εξέβιερ Ρέιταν-Μέις και Βασίλης Καββαδάς έμειναν στην Αθήνα για να ξεπεράσουν τους μυϊκούς τραυματισμούς και να είναι έτοιμοι στα επόμενα φιλικά.

Το τουρνουά

Το τουρνουά φέρει το όνομα ενός από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κυπριακού μπάσκετ, του Νεόφυτου Χανδριώτη, ο οποίος δυστυχώς έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο πριν από τρία χρόνια σε ηλικία μόλις 22 ετών. Ο Νεόφυτος ήταν διεθνής γκαρντ της ΕΘΑ Εγκωμης και παράλληλα άριστος τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά (τα παιχνίδια μεταδίδονται από το Cosmotesports 4):

Σήμερα: 18:30 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Χίμκι, 21.00: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

Αύριο: 17:30: Χίμκι – ΑΕΚ, 20.00: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Κυριακή: 17:00 Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΑΕΚ, 19.30: Παναθηναϊκός – Χίμκι.

n Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό (για την εποχή) μπάσκετ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα της τουρκικής Μπουγιουκσεχίρ (90-63) στα αποκαλυπτήριά της ομάδας στην Πυλαία και μάλιστα χωρίς τους Αθηναίου και Τσόχλα.

Ομως ο Ηλίας Παπαθεοδώρου καρδιοχτύπησε με τον τραυματισμό του Λίνου Χρυσικόπουλου, ο οποίος χτύπησε στον αριστερό του ώμο κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου και δεν αγωνίστηκε στο υπόλοιπο του αγώνα. Ο 26χρονος φόργουορντ υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά το τέλος του αγώνα στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Τζόουνς 12, Χρυσικόπουλος 8, Σχίζας 7, Κόνιαρης 3, Καρράς 6, Ζάρας 8, Πόουπ 9, Κλωνάρας 2, Ουίλιαμς 7, Χάτσερ 6, Γκάρετ 11, Γκος 11.