Από εκεί που τελείωσε πέρυσι (σκοράροντας το τελευταίο γκολ του ΠΑΟΚ στη σεζόν, αυτό που σφράγισε το δεύτερο συνεχόμενο κύπελλο της ομάδας) συνεχίζει φέτος ο Δημήτρης Πέλκας, που εξελίσσεται σε κορυφαίο γρανάζι της μηχανής του Δικεφάλου.

Πρόκειται για έναν παίκτη γέννημα – θρέμμα που πλέον «ενηλικιώθηκε» ποδοσφαιρικά στην ομάδα της καρδιάς του και είναι έτοιμος να την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες.

Στον «καυτό» Σεπτέμβριο όπου έχει μπει ο ΠΑΟΚ, μέσα σε δύο εβδομάδες τον περιμένουν το αυριανό δύσκολο παιχνίδι στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, η Τσέλσι στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη και τα δύο ντέρμπι με τους συνδιεκδικητές του τίτλου, την ΑΕΚ (στην Τούμπα) και τον Ολυμπιακό (στο Γεώργιος Καραϊσκάκης).

Ο Λουτσέσκου στηρίζει πολλά στον «εγκέφαλο» της μεσαίας γραμμής, τον 24χρονο μπαλαντέρ της ομάδας, που έδειξε και στα παιχνίδια της Εθνικής ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Οσον αφορά τον ίδιο, ζει και αναπνέει για να πάρει ένα πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ και γι’ αυτό δεν χρειάστηκε και πολύ να σκεφτεί για να απορρίψει τη δελεαστική πρόταση από την Τουρκία και τη Φενέρμπαχτσε εξηγώντας το σκεπτικό του στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Libero.

«Ηρθε ξαφνικά πρόταση από την Τουρκία. Για μένα όμως το σημαντικότερο είναι να βρίσκεσαι σε περιβάλλον όπου είσαι καλά, σε θέλουν και εξελίσσεσαι. Εκεί δεν ξέρω αν θα υπήρχαν όλα αυτά. Το συζήτησα και με τον προπονητή. Ξεκινήσαμε κάτι δυνατό στον ΠΑΟΚ, έχουμε μια καλή ομάδα, με ήθελε πολύ εδώ, ήθελα κι εγώ πολύ να μείνω. Πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα και ελπίζω ότι με εμφανίσεις όπως πέρυσι θα έρθουν και καλύτερες προτάσεις.

Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι όνειρο να παίξεις σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης» παραδέχτηκε αρχικά προσθέτοντας: «Είναι δύσκολο να διαχειριστείς μια τόσο δελεαστική πρόταση. Η πρόταση των Τούρκων ήταν μέχρι και τέσσερις φορές πάνω. Ολοι με τα λεφτά προχωρούν στη ζωή, θέλεις να εξασφαλίσεις το μέλλον σου. Δεν τελειώνει όμως εδώ η ζωή. Στον ΠΑΟΚ μπορείς να εξασφαλιστείς, πολλοί παίκτες έχουν καλά συμβόλαια. Επίσης, ό,τι παλεύεις στη ζωή, στο τέλος το παίρνεις. Και εγώ αυτό κάνω, δουλεύω για να ανταμειφθώ στο τέλος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μπάσκετ ο Βιεϊρίνια

Ενας άλλος μπαλαντέρ και από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, ο Βιεϊρίνια, έδειξε την αγάπη του για το μπάσκετ, καθώς βρέθηκε στο Παλατάκι, στα αποκαλυπτήρια της μπασκετικής ομάδας που έδωσε φιλικό με την τουρκική ΙΒΒ. Μάλιστα, λίγο πριν από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η ομάδα μπάσκετ τίμησε τον αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας κάνοντάς του δώρο μια φανέλα με το όνομά του.

«Ηρθα να δω τα παιδιά, είναι κάτι που αγαπάω να κάνω. Αν έχω χρόνο, θα είμαι και φέτος στο Παλατάκι. Είναι το πρώτο φιλικό που βλέπω, υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω ποιοι είναι καλοί, εμένα μου αρέσει να βλέπω» παραδέχτηκε, ενώ για το αν ο ίδιος ξέρει ή μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ ήταν ειλικρινής: «Βλέπεις το ύψος μου, δεν νομίζω ότι ταιριάζω τόσο πολύ. Αλλά είναι ένα άθλημα που μ’ αρέσει να βλέπω και αν μπορούσα θα έπαιζα. Εκτός από την ομάδα μας, όταν έχω χρόνο βλέπω NBA, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα. Μου άρεσε πάρα πολύ η ομάδα του ΠΑΟΚ πέρυσι, παρακολούθησα σχεδόν όλα τα ντέρμπι. Πιστεύω ότι και φέτος μπορεί να πάει καλά. Τα παιδιά προσπαθούν και δουλεύουν. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι να έρθει ο κόσμος και να στηρίξει την ομάδα» τόνισε ο άσος των κυπελλούχων Ελλάδας.

Πρόστιμο 20.750 ευρώ για τη φωτοβολίδα

Η φωτοβολίδα που έριξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προς τους αντίστοιχους του Πανιωνίου θα κοστίσει στον Δικέφαλο το ποσό των 20.750 ευρώ, ενώ αντίστοιχα με πρόστιμο 13.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο Πανιώνιος για τη συμπεριφορά των οπαδών του, σύμφωνα με την έκθεση της Αστυνομίας.