Μία εβδομάδα ακριβώς πριν από την… D-Day για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού και την αλλαγή ιδιοκτησίας, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ έχει ξεκινήσει πλέον να μπαίνει όλο και πιο πολύ στην πράσινη επικαιρότητα, οι διαρροές από τη μεριά του ταϊλανδού επιχειρηματία βγαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία και το οργανόγραμμα της Pan Asia είναι σχεδόν έτοιμο για να μπει σε εφαρμογή.

Ο Παϊρότζ αναμένεται στην Ελλάδα ίσως και σήμερα προκειμένου να προχωρήσει τα θέματα στα οποία έχει καταλήξει και στις επαφές για τη στελέχωση της ΠΑΕ της νέας – δικής του – εποχής. Σε συνεργασία με τον εν Ελλάδι πιστό συνεργάτη του Βίκτωρα Ρέστη, ο ταϊλανδός broker θα τα πει από κοντά με μια σειρά ανθρώπων ώστε να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Στην πρώτη γραμμή

Σκοπός του Πιεμπονγκσάντ είναι να έχει συμφωνήσει μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας τόσο με τον άνθρωπο που θα καθίσει στον προεδρικό θώκο του Παναθηναϊκού όσο και με όλους όσοι θα στελεχώσουν την ΠΑΕ. Και αυτή τη στιγμή δύο είναι τα ονόματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τον Ταϊλανδό και τους συνεργάτες του.

Το πρώτο δεν είναι άλλο από του Σταύρου Λεκκάκου, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, και το δεύτερο αυτό του Σοφοκλή Πιλάβιου, τον οποίο ο Παϊρότζ και οι συνεργάτες του θέλουν στον σύλλογο προκειμένου να τους βοηθήσει με την εμπειρία του και με τις επαφές που έχει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως ο Λεκκάκος είναι ένα πρόσωπο που χαίρει της εκτίμησης και του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος εκφράστηκε με πολύ καλά λόγια γι’ αυτόν στις συζητήσεις που έκανε με τον Παϊρότζ, ενώ θετική είναι η άποψη και του Βίκτωρα Ρέστη, που τον γνωρίζει προσωπικά. Ο Πιεμπονγκσάντ έχει ενημερωθεί απ’ όλους για το τι εστί Λεκκάκος, ο ίδιος ο έλληνας τραπεζικός έχει ενημερωθεί για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και περιμένει την επίσημη κρούση, χωρίς να έχει γίνει πάντως αυτή ακόμα. Ωστόσο, είναι θετικός να δουλέψει για τον Παναθηναϊκό και να δώσει την τεχνογνωσία που διαθέτει στον σύλλογο, τον οποίο αγαπάει από μικρό παιδί, όπως αποκάλυψε σε χθεσινές του δηλώσεις στην ιστοσελίδα to10.gr.

Ο Λεκκάκος περιμένει το τηλεφώνημα του ίδιου του Παϊρότζ, ο οποίος αναμένεται να επιχειρήσει να συναντηθεί μαζί του ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, την ίδια ώρα που υπάρχει ακόμα ένα όνομα από τον τραπεζικό χώρο ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου στο Τριφύλλι.

Οσον αφορά τον Σοφοκλή Πιλάβιο, άνθρωπος που ενεργεί για λογαριασμό του Παϊρότζ εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και ο οποίος θέλει για δικούς του λόγους να παραμένει στην… αφάνεια, έχει επικοινωνήσει μαζί του πολλές φορές και κάνει επί της ουσίας τις συζητήσεις προκειμένου να τον πείσει να επιστρέψει στην ομάδα. Και με τον Πιλάβιο ο Πιεμπονγκσάντ επιθυμεί να τα πει κατ’ ιδίαν κατά την παρουσία του στην Ελλάδα προκειμένου να τον πείσει να μπει στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ, πιθανότατα από τη θέση του αντιπροέδρου, έχοντας φυσικά και τον ρόλο του ανθρώπου που θα εκπροσωπεί τους Πράσινους στα θεσμικά όργανα εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι Βέλγοι

Την απόλυτη βεβαιότητά του για την ενασχόληση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ με τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο πρόεδρος της Μουσκρόν Πατρίκ Ντεκλέρκ με δηλώσεις του χθες στη βελγική τηλεόραση. Ο Ντεκλέρκ είπε πως ο Ταϊλανδός φεύγει από τον βελγικό σύλλογο για να αφοσιωθεί στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του συλλόγου είπε στους δημοσιογράφους: «Οταν ο Πιεμπονγκσάντ ήρθε, έκανε κάποιες εξαγγελίες που θα έλεγα ότι ήταν κάπως αδέξιες. Ανακοίνωσε ότι θα πάρει παίκτες, μίλησε για αυξημένα τηλεοπτικά δικαιώματα για ολόκληρο το βελγικό πρωτάθλημα που θα μπορούσε να έρθουν από την Ασία και αύξηση εσόδων για όλο το βελγικό ποδόσφαιρο, και φυσικά πρόσθεσε ότι θα είναι παρών σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας, κάτι που ήταν μάλλον άστοχο, αφού δεν ήρθε ποτέ.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι ήταν αυτός που εγγυήθηκε για την αδειοδότηση αυτής της σεζόν, μιλάμε για 2 εκατομμύρια ευρώ, επομένως δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έκανε τίποτα. Οταν ήρθε, μας το είχε πει κιόλας, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για να πάρει τον Παναθηναϊκό, και μας είχε τονίσει μάλιστα ότι η υπόθεση ήταν σε καλό δρόμο.

Τώρα φαίνεται ότι τα πλάνα του αναπροσαρμόζονται και εκτιμώ, μάλλον είμαι σίγουρος, ότι είναι έτοιμος να πουλήσει τις μισές μετοχές του, κάτι που σημαίνει το 45% των μετοχών του συλλόγου. Δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό για το κλαμπ, αν καταφέρουμε να ενισχυθούμε οικονομικά».