H πρώτη φορά ήταν το 1980 µε το «Ωτοστόπ». Ακολούθησε το 1982 το «Μόνο η αγάπη» και τρίτωσε το 2006 µε το «Everything». Η Αννα Βίσση ξέρει από ευρωπαϊκούς θεσµούς. Εχει εµφανιστεί τρεις φορές στη Eurovision στη διάρκεια 24 ετών. Τώρα σκέφτεται έναν άλλο θεσµό: την Ευρωβουλή. Βρίσκεται σε συζητήσεις µε τον Δηµοκρατικό Συναγερµό της Κύπρου για υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές. Το µελοποίησε ο Καρβέλας καιρό πριν: «Τα µυαλά µου έχουν γεµίσει ιδέες έµµονες. Δαίµονες, δαίµονες, δαίµονες».
Γύρισε το «Fahrenheit 9/11» πριν από 14 χρόνια για τις τροµοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυµους Πύργους. Σε λίγες ηµέρες προβάλλεται στις ΗΠΑ το νέο ντοκιµαντέρ του Μάικλ Μουρ «Fahrenheit 11/9» που αφορά µια «άλλη καταστροφή», όπως λέει ο σκηνοθέτης – την εκλογή στην προεδρία του Ντόναλντ Τραµπ στις 9 Νοεµβρίου του 2016. Σε αυτό υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε ένα φασιστικό καθεστώς. Υπάρχει ελπίδα; «Η ελπίδα είναι επικίνδυνο πράγµα, µια ευχή ότι τα πράγµατα θα βελτιωθούν και όχι η πεποίθηση ότι µπορούµε να τα αλλάξουµε τώρα».
Παραµένει πρώτος στις προτιµήσεις για να διαδεχθεί την Τερίζα Μέι στην ηγεσία των Τόρις. Ο Μπόρις Τζόνσον είναι γνωστός για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, που θυµίζει Τραµπ και για την έντονη ερωτική του ζωή που θυµίζει Μπερλουσκόνι, εξού και το παρατσούκλι Μπορισκόνι που του έχουν δώσει οι άλλοι Συντηρητικοί βουλευτές. Αυτός όµως είναι και ο λόγος για τον οποίο ανακοινώθηκε το διαζύγιό του. Και δεν θα αφορούσε κανέναν, αν οι αναλυτές δεν συνέκριναν τον άστατο συζυγικό του χαρακτήρα µε την αστάθεια στις πολιτικές του απόψεις.
Εχει συγκεντρώσει περισσότερη εξουσία στα χέρια του από οποιονδήποτε άλλο ηγέτη της ΕΕ. Ξαναέγραψε το Σύνταγµα, γέµισε το Συνταγµατικό Δικαστήριο και τις ανεξάρτητες Αρχές µε φίλους του. Και έχτισε στο µικρό χωριό του ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό γήπεδο, που το ονόµασε Φέρεντς (Πούσκας). Οι πρακτικές του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορµπαν καταδικάστηκαν από το Ευρωκοινοβούλιο, όµως δεν φαίνεται να πτοείται. Αγαπηµένη του ταινία, λέει, το «Κάποτε στη Δύση». Γουέστερν.
Εξερευνώντας το Σύµπαν µε τηλεσκόπια που ήταν τοποθετηµένα σε δορυφόρους, το 1967, η Τζόσλιν Μπελ-Μπερνέλ εντόπισε τα πάλσαρ – µια από τις σηµαντικότερες αστρονοµικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα. Επτά χρόνια αργότερα το Νοµπέλ Φυσικής για την ανακάλυψη των πάλσαρ απονεµήθηκε στον Αντονι Χιούις. Μόλις προχθές η αδικία σχεδόν επανορθώθηκε, καθώς στην 75χρονη αστροφυσικό απονεµήθηκε ένα από τα σηµαντικότερα βραβεία της επιστήµης, το Breakthrough Prize. «Οταν µεγάλωνα στη Βόρεια Ιρλανδία τα αγόρια µάθαιναν επιστήµη και τα κορίτσια µαγείρεµα και πλέξιµο» θυµάται. «Κι όµως, τα κατάφερα».
«Γράφω µικρά διηγήµατα, που µου είναι δύσκολο», έλεγε στον εκδότη του ο Ερνεστ Χέµινγουεϊ το 1956 από την Κούβα. Ηταν µια δύσκολη χρονιά, λίγο πριν αυτοκτονήσει. Κάπως έτσι γράφτηκε το «A room on the garden side» που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από λίγες ηµέρες. Μετά τον πόλεµο, στο Παρίσι, µια παρέα ελπίζει για το µέλλον, νοσταλγεί το παρελθόν και συζητά για το πόσο εύθραυστη είναι η ζωή. Μια ιστορία για τη στενή σχέση ΗΠΑ – Ευρώπης. Σε µια εποχή που έχει πάψει να είναι στενή.