Κλασική ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ αν αναλογιστεί κανείς τις παρουσίες και τα αμέτρητα χιλιόμετρα στον… πόλεμο των άστρων. Και μια και τα αστέρια, όπως φαίνεται, συνωμοτούν και στο ποδόσφαιρο, στον Ολυμπιακό αποκλείεται να λείψει φέτος η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ συνήθισε να ξεκινά κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σε όμιλο… Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται και στο Γιουρόπα Λιγκ. Η παρουσία τής 7 φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης Μίλαν και εκείνη της Ρεάλ Μπέτις φροντίζουν για αυτό.

Μόνο το… σεντόνι θα λείπει! Ολα τα υπόλοιπα θα είναι στη θέση τους!

Οχι, δεν το αντιμετωπίζουμε με χαλαρότητα. Κάθε άλλο. Είναι όμως τόσο παράξενο αυτό το φετινό των Ερυθρόλευκων, που δεν γίνεται παρά να ξεκινήσεις από εκεί κάθε ευρωπαϊκή συζήτηση για χάρη τους. Σε χρονιά «επανεκκίνησης», με νέο προπονητή αλλά και 20 φρέσκα πρόσωπα στο ρόστερ, οι Πειραιώτες περίμεναν ότι στα πρώτα ευρωπαϊκά βήματα της σεζόν ο συντελεστής δυσκολίας θα ήταν ελεγχόμενος. Θα φρόντιζε για αυτό η «καπαρωμένη» θέση στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της διοργάνωσης.

Η πρώτη… γήινη

Τι τους προέκυψε: Τρίτος προκριματικός γύρος με την (3η στο περσινό πρωτάθλημα Ελβετίας) Λουκέρνη. Πλέι οφ με την (7η της περσινής Πρέμιερ Λιγκ) Μπέρνλι, την πρώτη… γήινη ομάδα της Αγγλίας, κάτω από Σίτι, Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Αρσεναλ. Οι δυσκολότεροι πιθανοί αντίπαλοι σε όλη τη βεντάλια των υποψηφίων. Τέλος πάντων, η δουλειά έγινε και μάλιστα με 3 νίκες και μία ισοπαλία. Οταν λοιπόν βγήκαν αυτές οι επικίνδυνες αποστολές του καλοκαιριού, η επόμενη σκέψη ερχόταν αυτονόητα. Δεν μπορεί, τώρα στο γκρουπ θα ισορροπήσει.

Ποιος να περίμενε ότι στην κόκκινη ατζέντα για το group F θα προέκυπταν ταξίδια στο Μιλάνο και στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ! Σε έδρες που ο Ολυμπιακός λογικά θα βρισκόταν στην φάση των 32, των 16 ή και αργότερα…

Σε τετ α τετ με δύο ομάδες όχι ικανές για πρόκριση, αλλά στην πραγματικότητα διεκδικήτριες της ίδιας της κατάκτησης του φετινού Γιουρόπα Λιγκ! Με το ρόστερ της Μίλαν που αποτιμάται 475 εκατ. ευρώ και που το καλοκαίρι ενισχύθηκε από μεταγραφές 112 εκατ. ευρώ. Και με αυτό της Μπέτις των 180 εκατ. ευρώ αποτίμησης και των 27,5 ευρώ σε μεταγραφές! Απαραίτητη σημείωση: Η Μπέρνλι είχε αντίστοιχα ποσά σε εκατ. ευρώ 181 και 33, άρα τουλάχιστον μπορεί κάποιος να πει ότι οι Ερυθρόλευκοι ήδη έχουν πάρει μια πρώτη γεύση αυτού του τύπου!

Και αφού βγάλουμε την υποχρέωση λέγοντας πως η τέταρτη ομάδα του γκρουπ είναι η Ντουντελάνζ που ζει ιστορικές στιγμές όντας η πρώτη εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου σε φάση ομίλων στα Κύπελλα Ευρώπης, πάμε και στο διά ταύτα. Μάχη θα γίνει. Ποδοσφαιρικός πόλεμος. Ο Ολυμπιακός του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας μπορεί να μην είναι το φαβορί με αυτή τη σύνθεση, αλλά είναι το νούμερο 29 στο UEFA ranking των συλλόγων. Η ομάδα που τα τελευταία χρόνια υποχρέωσε στο Καραϊσκάκη μεγέθη σαν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ατλέτικο Μαδρίτης, της Γιουβέντους να φύγουν για τα αποδυτήρια με το κεφάλι σκυμμένο. Η ομάδα που νίκησε στο Emirates την Αρσεναλ, που έχει και το ύφος και τη φανέλα, αλλά και τα αγωνιστικά κυβικά για να μπει σε έναν τόσο υψηλό ανταγωνισμό. Θα το παλέψει λοιπόν. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Για την πρόκριση

Το σενάριο πρόκρισης είναι συγκεκριμένο. Ιδανικά:

Και οι έξι βαθμοί με την Ντουντελάνζ (3η, 4η) που ούτως ή άλλως λογίζεται σαν φτωχός συγγενής – από όποιον κόψει βαθμούς θα τον καταδικάσει.

Και οι έξι βαθμοί στο Καραϊσκάκη με Μπέτις (1η) και Μίλαν (6η) στα ματς που ανοίγουν και κλείνουν την αυλαία. Αυτό το «12» μπορεί να κάνει τη δουλειά και από μόνο του, αλλά, τέλος πάντων, ποιος είπε ότι, εάν και εφόσον, οι Πειραιώτες δεν θα… κυνηγήσουν την τύχη τους και στις δύο μεγάλες έδρες που θα επισκεφθούν;

Το Μιλάνο (2η) και τη Σεβίλλη (5η).

Στην πραγματικότητα όλα… τα λεφτά είναι η πρεμιέρα, τώρα που ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμη όσο έτοιμος θέλει. Το ματς της Πέμπτης με τους Ισπανούς του Κίκε Σετιέν (6ους στην περσινή La Liga) στο Φάληρο. Αν έρθει αυτό το τρίποντο, πραγματικά όλα μπορεί να συμβούν. Και όταν λέμε όλα… εννοούμε όλα. Γιατί αν, τέλος πάντων, στα τέλη του 2018 ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στις 32 της διοργάνωσης έχοντας αφήσει έξω την Μπέρνλι και μια από τις δύο μεγάλες αντιπάλους του γκρουπ, τότε γιατί να μην τη πάει τη βαλίτσα μακριά;

Τον Φεβρουάριο που ξεκινούν τα νοκάουτ και που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι Ερυθρόλευκοι θα είναι πλέον όχι μια νέα ομάδα, αλλά μια έτοιμη ομάδα!