Οι ποδοσφαιρικές τοξίνες πνίγουν τον ΠΑΟΚ και διατηρούν καθηλωμένο τον Δικέφαλο Αετό στο έδαφος.

Συμπεριφορές που προκαλούν τήξη των κόκκινων γραμμών, προκλητικές δηλώσεις και ανάξεση προβληματικών καταστάσεων λειτουργούν σωρευτικά ως καύσιμη ύλη για την πρώτη κρίση που θα ξεσπάσει, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων.

Στην προηγούμενη αγωνιστική ήταν η φωτοβολίδα ευθείας βολής από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ προς τους φίλους του Πανιωνίου, η οποία εκτιμήθηκε στα 20.750 ευρώ.

Το Σάββατο ο Πασχαλάκης χαρακτήρισε «αποφόρτιση» την ανάρμοστη συμπεριφορά στο Γεντί Κουλέ προς τους φίλους του ΟΦΗ.

Και τα αλυχτίσματα του Λουτσέσκου συνεχίζουν να ακούγονται από την κοιλιά των αποδυτηρίων.

Το σύνολο του ΠΑΟΚ ίσως είναι ανώτερο από την ομάδα που κατέκτησε για τελευταία φορά τον τίτλο του πρωταθλητή, το 1985.

Η ποδοσφαιρική δυστοπία ωστόσο, στην οποία έχει εγκλωβιστεί, θέτει σε άμεσο κίνδυνο το μέλλον της σημερινής ομάδας, η οποία φυσικά δεν θα ήθελε να μείνει στην Ιστορία ως ένα σπουδαίο σύνολο που δεν κατέκτησε τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ βιώνει, πιθανόν άθελά του, ένα βίβερε περικολοζαμέντε, ένα μόνιμο φλερτ με την έκρηξη. Τα παιχνίδια του είναι ένας περίπατος στην άκρη του γκρεμού.

Είναι φορές που ο Δικέφαλος μοιάζει χαμένος ανάμεσα σε παραμορφωτικούς καθρέφτες. Αδυνατεί να δει την πραγματική εικόνα, να εστιάσει πάνω σ’ αυτό που διεκδικεί, να παλέψει γι’ αυτό που επιθυμεί.

Με δηλώσεις και συμπεριφορές που προδίδουν έναν σύλλογο ο οποίος υποφέρει από σύνδρομο καταδίωξης ανακατεύει συνεχώς τον βυθό του ποδοσφαίρου κρύβοντας την αλήθεια μέσα στον βούρκο που ο ίδιος ο ΠΑΟΚ προκαλεί.

Ερχεται ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Οι Σαββίδηδες, πατήρ και υιός, πρέπει να τραβήξουν το αφτί του Λουτσέσκου, να τον συνετίσουν και να προλάβουν την ανεμοδούρα συστήνοντάς του τη φαβιανή προσέγγιση.

Αν στη συζήτηση που θα προηγηθεί και θα ακολουθήσει το ντέρμπι το βασικό θέμα είναι όλα όσα συνέβησαν πέρυσι, αυτός που θα χάσει πριν πατήσει το χορτάρι θα είναι ο ΠΑΟΚ.