Να αποδομήσει την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι εξήγγειλε ουσιαστικά ένα μνημόνιο ΔΝΤ που θα οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στο ΔΝΤ. Παράλληλα πυρά δέχθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αν και το καθένα έχει τη δική του οπτική και διαφορετική στρατηγική στόχευση.
Για το πρωθυπουργικό επιτελείο ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ο υπουργός των κυβερνήσεων της ανεργίας, της ύφεσης και της κοινωνικής καταστροφής, αλλά και ο γόνος της οικογένειας που πρωταγωνίστησε στην οικοδόμηση του πελατειακού κράτους, των σκανδάλων και της χρεοκοπίας και κατά την επιχειρηματολογία τους με τη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου «επιβεβαίωσε τη φήμη του κοινωνικού ολετήρα που τον συνοδεύει, υποσχόμενος ένα εφιαλτικό πολιτικό μείγμα Πινοτσέτ και Θάτσερ». Το Μαξίμου εστιάζει στην αναφορά του στο Ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι ο Μητσοτάκης θα χαρίσει τις εισφορές των εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρείες και στα funds. Ακόμη εκτιμά ότι με τις απαντήσεις που έδωσε χάιδεψε τα «ακροδεξιά αντανακλαστικά» της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας με τη θέση του για το Μακεδονικό, συνεχίζοντας την «τζάμπα μαγκιά», καθώς δεν δεσμεύτηκε να ακυρώσει τη συμφωνία αν αυτή περάσει από την παρούσα Βουλή. «Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ αποτελεί το καλύτερο προεκλογικό υλικό για την καμπάνια των επόμενων εκλογών του Οκτωβρίου του ’19» είναι η κυβερνητική γραμμή που ακολουθούν υπουργοί και βουλευτές.
Το Κίνημα Αλλαγής. Με επιθετικούς τόνους κινήθηκε και το Κίνημα Αλλαγής, που στη σκιά του φλερτ του προέδρου της ΝΔ με κεντρώα και κεντροαριστερά στελέχη υπογράμμισε ότι ούτε στη ΔΕΘ υπήρξε κάποια αναφορά από τον Μητσοτάκη στα θέματα του σύγχρονου κράτους πρόνοιας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. «Εννοιες κρίσιμες για τον λαό μας, αλλά ξένες με το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ. Θυμήθηκε όμως να επαναλάβει τις θέσεις που είχε εκφράσει στον ΣΕΒ, αμφισβητώντας εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις» αναφέρει και συμπληρώνει: «Ώς εδώ με τις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».
Το ΚΚΕ. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να δώσει ακόμη μεγαλύτερα διαπιστευτήρια και εχέγγυα στο κεφάλαιο για να ξεπεράσει τον Τσίπρα και να διεκδικήσει αυτός το χρίσμα του εκλεκτού, και υπογραμμίζεται ότι και οι δύο είναι προσηλωμένοι στο μνημονιακό πλαίσιο.
Η Ενωση Κεντρώων. «Η επιμονή Μητσοτάκη στην ενισχυμένη αναλογική κόβει κάθε γέφυρα επικοινωνίας» σχολίασε η Ενωση Κεντρώων.