Ξέφυγε στην πίστα, ξέφυγε και στη βαθμολογία ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πλέον από χθες έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του Σεμπάστιαν Φέτελ, που πια θα πρέπει να διανύσει αγώνα δρόμου για να καλύψει στα επόμενα έξι εναπομείναντα Γκραν Πρι του φετινού πρωταθλήματος τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά που του άνοιξε ο πρωτοκλασάτος οδηγός της Mercedes-Benz, εφόσον θέλει ακόμα να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο.

Η χθεσινή νίκη του Χάμιλτον στο νυχτερινό Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης έδωσε ένα ισχυρό βαθμολογικό αβαντάζ στον ίδιο και μια μεγάλη ανάσα στη γερμανική ομάδα, που ξεχώρισε και σε αυτό το Γκραν Πρι για την άψογη στρατηγική της, κάτι το οποίο δεν συνέβη με τη Ferrari, η οποία παρουσιάζει σημάδια αποσυντονισμού στους τελευταίους αγώνες – ιδιαίτερα μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα των ομάδων.

Σαφώς, ο πιο γρήγορος οδηγός και το πιο δυνατό μονοθέσιο φέρνει και τα καλύτερα αποτελέσματα, και στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης ο Λιούις Χάμιλτον επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του, έχοντας ως σύμμαχο το απροβλημάτιστο πλέον ασημένιο βέλος. Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Μαξ Φερστάπεν με το μονοθέσιο της Red Bull που έδειξε τα «δόντια» του στον Χάμιλτον, απειλώντας – κυρίως στην αρχή του αγώνα – την πρωτιά από τον βρετανό οδηγό. Τελικώς, ο 20χρονος οδηγός της Red Bull τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Φέτελ.

Στη βαθμολογία των οδηγών πρώτος είναι ο Λιούις Χάμιλτον με 281 βαθμούς και ακολουθεί με διαφορά σαράντα βαθμών ο Σεμπάστιαν Φέτελ με 241 βαθμούς. Ο επόμενος γύρος μεταφέρει τον θίασο της Formula 1 στη Ρωσία και το Γκραν Πρι στο Σότσι, που είναι προγραμματισμένο για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Φορτσάτος από νωρίς ο Λεκλέρκ

Πάντως, τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό το Σαββατοκύριακο στράφηκαν στον Λεκλέρκ, ο οποίος θα τρέχει από του χρόνου με το μονοθέσιο της Ferrari, αντικαθιστώντας τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο 20χρονος πιλότος δήλωσε ότι στόχος του δεν είναι να κάνει τον… νεροκουβαλητή του μελλοντικού ομόσταβλού του Σεμπάστιαν Φέτελ, αλλά, αντιθέτως, αν το μονοθέσιό του, όπως επισήμανε, είναι τόσο καλό όσο και φέτος, τότε απλά βάζει ως στόχο να διεκδικήσει από το 2019 τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο!