Πόσο μακριά απέχει η γκάφα από την εξιλέωση; Στην περίπτωση του Ζίφκο Ζίφκοβιτς χθες στα Πηγάδια ακριβώς 69 λεπτά. Και επειδή αυτό που μένει σε έναν αγώνα είναι η τελευταία εντύπωση, μάλλον ο σέρβος τερματοφύλακας θα πρέπει να αισθάνεται ότι έσωσε την παρτίδα των εντυπώσεων με φόντο μια ισοπαλία (Ξάνθη – Παναιτωλικού) που κάνει τους πάντες να νιώθουν αδικημένοι. Με πρώτον απ’ όλους τον αντίπαλο πορτιέρο Δημήτρη Κυριακίδη, αφού υπήρχαν στιγμές στο ματς που έδινε την εντύπωση πως έπαιζε μόνος του απέναντι στο επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων. Αδικημένοι μπορούν να νιώθουν συνολικά οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης που δεν πήραν τους τρεις βαθμούς σε ένα ματς, το οποίο με βάση την εικόνα τους δικαιούνταν. Αντίστοιχα και εκείνοι του Παναιτωλικού που όντας στην ισορροπία του 1-1 πήγαν να αρπάξουν το διπλό στη μεγάλη ευκαιρία του φινάλε (89′), όταν ο Ζίφκοβιτς σταμάτησε τον Καμαρά σε κλασικό τετ α τετ.

Γκολ – δώρο

Ναι, εκεί ήταν που το… έσωσε ειδικώς και γενικώς ο ύψους 1,94 μ. τερματοφύλακας της Ξάνθης που επί της ουσίας με το δικό του απίστευτο λάθος (20′ έδωσε το δικαίωμα να προηγηθεί. Μια εύκολη πάσα με τα πόδια έγινε ασίστ στον αντίπαλο (Βλαντ Μοράρ) που φυσικά δεν αρνήθηκε το δώρο βάζοντας μπροστά την ομάδα του Αγρινίου. Η Ξάνθη βέβαια το ξεπέρασε το σοκ και πραγματικά έκανε μια πάρα πολύ γεμάτη εμφάνιση και μπόλικες ευκαιρίες για την ανατροπή. Το 1-1 έγινε στο 41′ με εκτέλεση πέναλτι του Γέντρισεκ. Ακολούθησε… κατηφόρα με αποκορύφωμα ένα εκρηκτικό δίλεπτο:  Στο 56′ βολέ του Γέντρισεκ μέσα από την περιοχή απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης, κεφαλιά του Λισγάρα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στο 57′, ενώ βολ πλανέ του Καντά από πλεονεκτική θέση έφυγε λίγο άουτ στο 58′. Στα πρώτα 60 λεπτά του παιχνιδιού η Ξάνθη είχε 13 τελικές προσπάθειες (πέντε στην εστία) με τον Παναιτωλικό να μετρά μόλις μία! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν χάνοντας ευκαιρίες (Γέντρισεκ 71′, 81′) αλλά τελικά μάλλον πρέπει να νιώθουν τυχεροί που δεν τους τιμώρησε η μπάλα στο φινάλε. Στη… φάση εξιλέωσης του Ζίφκοβιτς που λέγαμε.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Σιλά, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Κίκε, Σαρπόνγκ (64′ Σαρπόνγκ), Καντά (82′ Οκάν), Κοβάσεβιτς (79′ Ντε Λούκας), Μπαξεβανίδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Αργκους, Τσοκάνης, Ερικσον, Μάζουρεκ, Ντίας, Ουίλιαν (80′ Λουσέρο), Μανά (46′ Λιάβας), Μοράρ (87′ Καντά).

Διαιτητής: Κοτσάνης (Δράμας).

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Χατζίκος (Δράμας).