Παροξυσμός επικρατεί για τα εισιτήρια του αγώνα της Τετάρτης ανάμεσα στον Αγιαξ και την ΑΕΚ στην πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η επιστροφή του Αίαντα στην κορυφαία διοργάνωση ύστερα από τέσσερα χρόνια αλλά και η πρώτη παρουσία του Δικεφάλου στα σαλόνια της Ευρώπης μετά τη σεζόν 2006/2007 έχουν εκτοξεύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και των δύο ομάδων, κάνοντας τους επιτήδειους να τρίβουν τα χέρια τους.

Αν και τύποις έχει σημειωθεί sold out από τις 12 Σεπτεμβρίου, τις προηγούμενες ημέρες γνωστή διαδικτυακή εταιρεία μεταπώλησης εισιτηρίων πουλούσε τα «μαγικά» χαρτάκια έναντι 791 ευρώ. Πρόκειται για εισιτήρια που προέρχονται κυρίως από κατόχους διαρκείας ή είναι μέλη του Αγιαξ τα οποία αν εντοπιστούν πως πούλησαν σε τρίτους θα τιμωρηθούν με πρόστιμο 450 ευρώ και θα αποβληθούν από τα γήπεδα για 18 μήνες.

Τέσσερις ημέρες πριν υποδεχτεί την ΑΕΚ, ο Αίαντας νίκησε με 3-0 την Γκρόνινγκεν με δύο γκολ του γερο-Χούντελαρ και ένα του Τάντιτς.

Ο Χούντελαρ έφτασε τα 251 γκολ στην καριέρα του και τα 128 στο ολλανδικό πρωτάθλημα ξεπερνώντας τον μύθο Μάρκο φαν Μπάστεν που βρισκόταν στην 23η θέση του σχετικού πίνακα.

Δέκα γκολ

Ο 35χρονος επιθετικός αποδεικνύεται ιδιαίτερα αξιόπιστος μπροστά στην αντίπαλη εστία, αν και αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Δανού Κάσπερ Ντόλμπεργκ. Εχει φτάσει ήδη τα 10 γκολ, τέσσερα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έξι στο πρωτάθλημα, σημειώνοντας από δύο γκολ στα τρία τελευταία ματς στην Eredivisie. Στις δηλώσεις του υπογράμμισε πως αισθάνεται ακόμα πολύ νέος και ότι θα συνεχίσει να φορτώνει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ντόλμπεργκ πάντως δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τους κοιλιακούς και σήμερα θα παίξει με τους νέους του Αγιαξ εναντίον της Χέλμοντ σε μια πρόβα τζενεράλε πριν μπει σε φουλ ρυθμούς. Εάν η απόδοσή του κριθεί ικανοποιητική είναι πιθανόν να συμπεριληφθεί στην αποστολή της ολλανδικής ομάδας για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ανακοίνωσε ο προπονητής του Αίαντα Ερικ τεν Χαγκ.

Ο 48χρονος ολλανδός δήλωσε επίσης ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την εικόνα της ομάδας του εναντίον της Γκρόνινγκεν, αλλά ζήτησε περισσότερη δημιουργικότητα και γκολ από τους παίκτες του.

«Πετύχαμε τρία γκολ κρατώντας το μηδέν στην άμυνα. Πρέπει να πιέζουμε ωστόσο περισσότερο στην επίθεση. Η νίκη δημιουργεί καλή ατμόσφαιρα ενόψει του ματς με την ΑΕΚ» υπογράμμισε ο Τεν Χαγκ.

Ο Αγιαξ έχει χτίσει ένα πολύ καλό σερί στην έδρα του, η οποία μετατρέπεται σιγά σιγά σε κάστρο. Στους 15 τελευταίους αγώνες που έδωσε στην Αρένα του Γιόχαν Κρόιφ μετρά 13 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ η τελευταία φορά που ηττήθηκε εκεί ήταν στις 5 Νοεμβρίου 2017 από την Ουτρέχτη.

Παραμένει επίσης αήττητος στο πρωτάθλημα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές (4 νίκες, μία ισοπαλία). Η προηγούμενη φορά που είχε πετύχει αντίστοιχη επίδοση ήταν τη σεζόν 2015/2016.