Ηταν σαν να χτύπησαν οι καμπάνες χαρμόσυνα. Σαν να βγήκε λευκός καπνός από την Αγία Εδρα. Habemus goal.

Επιτέλους, ο Ρονάλντο έβαλε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Γιουβέντους. Το Γαλλικό Πρακτορείο έβγαλε Breaking News. Τα βρετανικά δίκτυα μετέδιδαν μέσω των social media κάθε λεπτό από τον ιστορικό αγώνα του Κριστιάνο Ρονάλντο και οι Ιταλοί πανηγύριζαν σαν να κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ολο το ποδόσφαιρο βρέθηκε στο πόδι για χάρη του CR7. Χρειάστηκε 28 προσπάθειες και 320 αγωνιστικά λεπτά για να καταφέρει ο Πορτογάλος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τι κι αν ήταν το πιο εύκολο γκολ στην καριέρα του; Η έκρηξη χαράς του ίδιου αλλά και των φίλων της Γιούβε δεν έβαλε στο ζύγι το σουτ στην κενή εστία.

Ο Λίνεκερ προέβλεψε πως τώρα που ο Ρονάλντο πέτυχε το πρώτο του γκολ δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε. Και επαληθεύτηκε πάραυτα, με τον Πορτογάλο να πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα. Αυτή τη φορά έφυγε σαν βέλος στην αντεπίθεση και αναγκάστηκε να πατήσει φρένο για να προλάβει την μπάλα και να σουτάρει με το αριστερό στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Σασουόλο.

Το ποδοσφαιρικό σύμπαν είχε συνωμοτήσει ώστε να είναι το νούμερο 400 γκολ στην καριέρα του σε 517 παιχνίδια πρωταθλήματος. Εχει πετύχει τρία με τη Σπόρτινγκ, 84 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 311 με τη Ρεάλ Μαδρίτης και δύο με τη Γιουβέντους.

Η Γηραιά Κυρία έφτασε τελικά στη νίκη με 2-1 κάνοντας το 4Χ4 στο ξεκίνημα της Serie A για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, επίτευγμα μοναδικό στην ιστορία της ομάδας.

Ο Ρονάλντο που έχασε ευκαιρίες να πετύχει τουλάχιστον δύο ακόμα γκολ, παραδέχτηκε πως ένιωθε ένταση λόγω της συζήτησης που είχε ανοίξει μετά τη μετακίνησή του από τη Ρεάλ στη Γιούβε και την αφλογιστία του. «Υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες, αλλά ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου για την υποστήριξή τους. Ηξερα πως δούλευα καλά και ήταν θέμα χρόνου. Προσαρμόζομαι καλά στο ιταλικό ποδόσφαιρο».

Η παρουσία του Ρονάλντο στη Γηραιά Κυρία καθιστά αυτόματα την ιταλική ομάδα μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νέα πορεία της Γιούβε ξεκινά την Τετάρτη από τη Βαλένθια και ο Ρονάλντο άρπαξε την ευκαιρία να μιλήσει για την αγαπημένη του διοργάνωση: «Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η αγαπημένη του διοργάνωση. Το γκρουπ στο οποίο βρισκόμαστε είναι πολύ δύσκολο. Ξέρουμε πως μπορούμε να τα πάμε καλά και η Γιούβε πρέπει να εστιάσει ώστε να είναι η καλύτερη».

Η αποβολή του Κόστα

Μελανή στιγμή του ιστορικού απογεύματος του CR7 ήταν η αποβολή του Ντόουγκλας Κόστα στο τέλος του αγώνα. Ο Βραζιλιάνος συνεπλάκη με τον Φεντερίκο ντι Φραντσέσκο, προσπάθησε να τον χτυπήσει με τον αγκώνα και το κεφάλι του και χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον διαιτητή έφτυσε τον αντίπαλό του. Ο ρέφερι του έδειξε αρχικά κίτρινη κάρτα, αλλά ύστερα από υπόδειξη του VAR απέβαλε τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού από τρεις έως πέντε αγωνιστικές.

Η συμπεριφορά του Κόστα αλλά και γενικότερα η εικόνα των παικτών της Γιούβε όταν προηγήθηκε 2-0 της Σασουόλο έκαναν έξαλλο τον Μαξ Αλέγκρι. Δικαιολόγησε εν μέρει τον Κόστα λέγοντας πως ίσως τον προκάλεσε ο αντίπαλός του, ωστόσο καταδίκασε τη συμπεριφορά του παίκτη του.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και τρίτο γκολ. Αντ’ αυτού αρχίσαμε να παίζουμε ατομικά, προσπαθούσαμε να τους ντριμπλάρουμε όλους προκαλώντας τους αντιπάλους, οι οποίοι αντέδρασαν, για να καταλήξουμε στην περίπτωση του Κόστα».