Το γεγονός ότι ο μπαλαντέρ του Δικεφάλου του Βορρά στην Κρήτη, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει θέση στη βασική ενδεκάδα δείχνει την ποιότητα που έχει ο φετινός ΠΑΟΚ.

Ο Ολλανδός ήταν απολαυστικός με την μπάλα στα πόδια και πήρε στις πλάτες του την ομάδα, όταν οι Κάνιας και Μαουρίσιο δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Με τις εμπνεύσεις του, το γκολ της ισοφάρισης και τις ασίστ του οι κυπελλούχοι Ελλάδας έφυγαν αλώβητοι από μια «καυτή» έδρα επικρατώντας με ανατροπή (3-1) του ΟΦΗ.

Στην πιο σημαντική – βάσει συνθηκών (δεν του δόθηκε πέναλτι στο ξεκίνημα του αγώνα, έπαιζε χωρίς τον βασικό του σέντερ φορ και βρέθηκε να χάνει και 1-0 στο 22′) – νίκη του ΠΑΟΚ ώς τώρα στη Σούπερ Λίγκα ο Μπίσεσβαρ ήταν χάρμα ιδέσθαι.

Ενας παίκτης που δεν είναι βασικός καθώς σε αυτή τη θέση οι Θεσσαλονικείς έχουν άλλους τρεις (Πέλκας, Ελ Καντουρί και Ουάρντα) εξίσου καλούς παίκτες, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει αυτόν τον ευχάριστο πονοκέφαλο για το ποιον θα επιλέξει.

Πολυεργαλείο

Στην Κρήτη ο Μπίσεσβαρ έκανε τα πάντα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ομάδα του από το λάθος του Κάνιας βρέθηκε πίσω στο σκορ (από το εξαιρετικό τελείωμα με σουτ στην κίνηση του Παπαστεργιανού στο 21′, ο οποίος έπαιξε βασικός λόγω της απουσίας του Μιγκέλ Μεγιάδο).

Στο 37′, μετά την πάσα του Ελ Καντουρί, ο Μπίσεσβαρ απέφυγε τον Νάστο και πλάσαρε τον Στρέζο (1-1), ενώ από δικό του κόρνερ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λεονάρντο Μάτος με κεφαλιά νίκησε Στρέζο και Κοροβέση που δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα (1-2) στο πιο καθοριστικό γκολ της συνάντησης.

Νέα ασίστ του Μπίσεσβαρ στον Λέο Ζαμπά, με τον Βραζιλιάνο να «εκτελεί» τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και να τελειώνει ουσιαστικά τον αγώνα (1-3 στο 53′).

Σε έναν αγώνα όπου ο ΠΑΟΚ είδε να μην του «σφυρίζουν» (ούτε ο ρέφερι Διαμαντόπουλος, αλλά ούτε και ο βοηθός Αλεξέας) το άγαρμπο αλλά οφθαλμοφανέστατο γκρέμισμα του Ζαμπά μέσα στην περιοχή από τον Στρέζο μόλις στο 3ο λεπτό.

Επίσης σε αγώνα που δεν είχε τον Πρίγιοβιτς, ενώ ο Λουτσέσκου είχε αποφασίσει να ξεκουράσει και τον Δημήτρη Πέλκα. Ιδιαίτερα θετικό το (γρήγορο για τα δεδομένα Λουτσέσκου με τους νέους παίκτες) ντεμπούτο του Νίκου Καρέλη, που έδειξε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, «γέμισε» την αντίπαλη περιοχή και λογικά θα έχει προβάδισμα και για το ντέρμπι με την ΑΕΚ αν ο Πρίγιοβιτς δεν είναι στο 100% μετά τη θλάση που υπέστη.

Η απαράδεκτη ενέργεια του Αλέξανδρου Πασχαλάκη (ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ στο δεύτερο γκολ της ομάδας του γύρισε προς την κερκίδα των φίλων του ΟΦΗ και τους έβρισε κάνοντας και χειρονομία), την οποία σχολίασε αρνητικά και ο Λουτσέσκου, μπορεί να ήταν – όπως ο ίδιος είπε – ένα ξέσπασμα της στιγμής και να ζήτησε συγγνώμη στο τέλος, αλλά αν επέμβει αυτεπάγγελτα ο αθλητικός εισαγγελέας δύσκολα θα είναι παρών στο κρίσιμο ντέρμπι με την ΑΕΚ!

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κυριακίδης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Παπαστεριανός, Νάστος, Νέιρα (Κουτσιανικούλης 65′), Ντίνας (Αραβίδης 54′), Σάσι (Πλατέλλας 54′), Βουό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας (Βέρνμπλουμ 62′), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Ζαμπά (Ουάρντα 69′), Μπίσεσβαρ (Σάκχοφ 79′), Καρέλης.