Χάρις στον Κουλούρη ο Ατρόμητος γλίτωσε τα… κουλούρια. Ο Ευθύμης Κουλούρης σκόραρε και κόντρα στη Λαμία χαρίζοντας τη νίκη στους Περιστεριώτες (1-0) και μέχρι τώρα έχει πετύχει και τα τρία γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα, καθώς είχε σκοράρει δις και στο Αγρίνιο στη νίκη επί του Παναιτωλικού (2-1) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο 22χρονος επιθετικός που έκανε τα… ρεπό του Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ ελπίζει στο Περιστέρι (όπου παίζει ως δανεικός από τους κυπελλούχους Ελλάδας) να βρει την Ιθάκη του, καθώς είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα του Δικεφάλου τον δίνει δανεικό μετά την Κύπρο και την Ανόρθωση (2015-16).

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, σαφώς μπορεί εφέτος να είναι η χρονιά του, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι αναπληρώνει έναν άλλο δεινό επιθετικό δανεικό από τον ΠΑΟΚ πέρυσι, τον Ουάρντα.

Σε ένα παιχνίδι όπου οι φίλοι του Ατρομήτου και της Λαμίας θα ξεχάσουν πολύ γρήγορα, οι Περιστεριώτες κράτησαν το αήττητό τους και βρίσκοντας και τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κουλούρη (με κοντινό πλασέ από εξαιρετική σέντρα του Μάντσον στο 43′) επικράτησαν με 1-0 των φιλοξενουμένων.

Αν μάλιστα η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μεγάλο «διπλό» στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό είχε σκοράρει και κόντρα στην Ξάνθη (0-0), στο Περιστέρι θα απολάμβανε την κορυφή παρέα με τους μεγάλους.

Ομως όπως εξελίχθηκε ο αγώνας μάλλον ευχαριστημένοι θα πρέπει να είναι στο Περιστέρι με τη νίκη, καθώς από τη στιγμή που η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες (με τη δεύτερη κίτρινη στον Δημούτσο στο 59′), οι παίκτες του Κάναντι έπαιξαν με τη φωτιά.

Και χρειάστηκε μια φορά ο Μέγερι (δύσκολη και σημαντική απόκρουση στη δεξιά του γωνία από γυριστή κεφαλιά του Μπαράλες στο 75′) και μια το οριζόντιο δοκάρι του (σε φάουλ του Βάντερσον στο 85′) για να γλιτώσει ο Ατρόμητος την ισοφάριση.

Ο οποίος είχε χάσει την ευκαιρία να αποβάλει το άγχος νωρίτερα, αλλά το σουτ του Ενσικουλού μπλόκαρε ο Σαρόνοβ (83′).

«Γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο με νέο προπονητή. Κάναμε αυτό που έπρεπε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και αυτό είναι το σημαντικό» τόνισε ο τεχνικός του Ατρομήτου, που δεν έμεινε τόσο ευχαριστημένος από την εμφάνιση, αλλά από τους τρεις βαθμούς.

«Μπορούμε καλύτερα»

«Σαφώς μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, αλλά το ζητούμενο αυτή τη στιγμή ήταν οι τρεις βαθμοί. Μην ξεχνάτε επίσης ότι έχουμε αρκετούς νέους παίκτες που θα πρέπει να τους εντάξουμε σταδιακά στην ομάδα» τόνισε ο Αυστριακός που είδε τον Βραζιλιάνο Νασιμέντο Μάντσον να τα κάνει όλα (και ασίστ στον Κουλούρη και λίγο πριν παραλίγο να σκοράρει ο ίδιος και κέρδισε τις περισσότερες μάχες, αλλά και τη δεύτερη κάρτα του Δημούτσου!).

«Ο δρόμος είναι μακρύς για όλες τις ομάδες. Εχουμε αλλάξει κάποια πράγματα, αλλά θέλει χρόνο. Ηταν ισορροπημένο 90λεπτο, αλλά μας στοίχισε το ότι μείναμε γρήγορα με δέκα παίκτες και το γεγονός ότι δεχτήκαμε το γκολ σε μια πολύ άσχημη χρονική στιγμή προς το τέλος του ημιχρόνου» τόνισε ο τεχνικός της Λαμίας Μάκης Χάβος που έχει διαδεχτεί τον Μπάμπη Τεννέ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δικαίως παράπονα για αυστηρή αποβολή του Δημούτσου με δύο κίτρινες (ιδιαίτερα η πρώτη για θέατρο δεν υπάρχει) αλλά έμειναν ουραγοί χωρίς βαθμό και με 1-7 τέρματα έπειτα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές μαζί με Αστέρα Τρίπολης (που όπως έπαιξε με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό) και Απόλλωνα.

 

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (71′ Ούμπιδες), Σάκιτς, Βασιλακάκης (78′ Κωτσόπουλος), Ενισκουλού, Ούγκραϊ (60′ Μπουσούλατζιτς), Κουλούρης.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης (38′ Καρυπίδης), Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Μπλάζιτς, Μπερτόγλιο, Καραγκούνης (62′ Επστάιν), Καραμάνος (70′ Σκόνδρας), Μπαράλες.