Λίβερπουλ και Τσέλσι συνεχίζουν παρέα στην κορυφή, έπειτα από πέντε αγώνες, στους οποίους έχουν ισάριθμες νίκες. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ενώ την τελευταία φορά που έπειτα από πέντε παιχνίδια δύο ομάδες είναι το απόλυτο νικών, ήταν την περίοδο 1908-1909!

Η Τσέλσι θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για το ματς της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο είχε πρώτα μία υποχρέωση στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Εντέν Αζάρ ανέλαβε να τελειώσει τη δουλειά και με χατ τρικ οδήγησε τους Μπλε στο 4-1 επί της Κάρντιφ. Ο Μαουρίτσιο Σάρι φυσικά έπλεξε το εγκώμιο του βέλγου μεσοεπιθετικού: «Είναι μοναδικός. Νόμιζα ότι ήταν ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη, αλλά έχω αλλάξει γνώμη και πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος. Νομίζω πως μπορεί να πετύχει 30-35 γκολ σε αυτή τη σεζόν». Ο ιταλός τεχνικός ήταν ικανοποιημένος από το παιχνίδι της Τσέλσι, ωστόσο απέφυγε τα μεγάλα λόγια και μάλιστα υποστήριξε πως τον πρώτο λόγο για τον τίτλο έχουν η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι: «Είμαι ικανοποιημένος, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Είμαστε πολύ επικίνδυνοι στην επίθεση, αλλά όχι και τόσο σκληροί αμυντικά. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι ένα βήμα πιο μπροστά και έχουν τον πρώτο λόγο. Εμείς πρέπει να βελτιωθούμε αρκετά για να ανέβουμε στο δικό τους επίπεδο».

Σημειώνουμε ότι είναι η τέταρτη φορά (περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα) που η Τσέλσι αρχίζει το πρωτάθλημα με πέντε νίκες. Οι προηγούμενες σεζόν ήταν οι 2005-06, 2009-10 και 2010-11.

Η Λίβερπουλ είναι πολύ σοβαρότερη υποχρέωση στην Πρέμιερ Λιγκ, πριν από το αυριανό παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Ανφιλντ, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ νίκησε 2-1 στο Γουέμπλεϊ την Τότεναμ και για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1990-1991 αρχίζει τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος με πέντε νίκες.

«Είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Ημασταν πολύ καλοί αμυντικά, ίσως λίγο νευρικοί στο τέλος, αλλά το αποτέλεσμα είναι σπουδαίο. Ηταν ίσως η καλύτερη παρουσία μας σε ματς με την Τότεναμ, όσο είμαι στην ομάδα. Δεν έπαιξε άσχημα η αντίπαλός μας. Νομίζω ότι εμείς το κάναμε δύσκολο για αυτή» είπε ο Κλοπ. Να σημειώσουμε ότι ο Βαϊνάλντουμ που άνοιξε το σκορ έφτασε τα 19 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο αυτό ήταν το πρώτο που σημείωσε σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Χαμόγελα στο Μάντσεστερ

Με νίκες συνέχισαν και οι ομάδες του Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ με Λουκάκου και Σμόλιγκ καθάρισε μέσα σε τρία λεπτά τη Γουότφορντ (2-1), υποχρεώνοντάς την στην πρώτη εφετινή ήττα ύστερα από τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Ο Ζοζέ Μουρίνιο έλεγε τα καλύτερα λόγια για τον Λουκάκου, όχι τόσο για το γκολ όσο για τις υπόλοιπες δουλειές που έκανε στο γήπεδο: «Η αμυντική του βοήθεια λέει πολλά. Η αγωνιστική μας εικόνα έδειξε μία ομάδα που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο» σχολίασε ο πορτογάλος τεχνικός.

Σανέ, Νταβίντ Σίλβα και Στέρλινγκ πέτυχαν τα γκολ της Μάντσεστερ Σίτι στο 3-0 επί της Φούλαμ στο Ετιχαντ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε καλά λόγια να πει για τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά: «Δεν μπορώ να είμαι περισσότερο ευχαριστημένος από αυτόν. Αξιζε τη συμμετοχή με την απόδοσή του. Ηταν άψογος και στην περσινή περίοδο, καθώς ήταν παράδειγμα για όλους».

Με τον Κέβιν ντε Μπρόινε να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, ο Μπερνάρντο Σίλβα χρειάστηκε να έχει έναν πιο οργανωτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή: «Μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις και αξίζει τον σεβασμό» πρόσθεσε ο καταλανός τεχνικός.

Εκτός έδρας σερί για τους Κανονιέρηδες

Πρώτη φορά, μετά τον Μάιο του 2017, η Αρσεναλ σημειώνει τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Η τρίτη ήταν το 2-1 επί της Νιούκαστλ στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, με τα γκολ των Τσάκα και Οζίλ.