«Nτροπή στο περιοδικό “New York”» τιτιβίζει στο Twitter η Ντίλαν Φάροου, απαντώντας στην πολυσέλιδη συνέντευξη της θετής αδελφής της και συζύγου του Γούντι Αλεν επί δύο δεκαετίες, της 47χρονης Σουν Γι. Συνέντευξη μέσω της οποίας η τελευταία επιτίθεται στη θετή της μητέρα Μία Φάροου και προβαίνει σε αποκαλύψεις περί ανάρμοστης συμπεριφοράς της. Η δημοσίευση έρχεται δε σε μια κρίσιμη στιγμή και προκαλεί ερωτήματα για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, διότι η Σουν Γι που δίνει σπανιότατα συνεντεύξεις αποφάσισε τώρα να μιλήσει και να αποδειχθεί αποκαλυπτική για όσα συνέβαιναν στη σχέση με τη θετή της μητέρα σε μια δημοσιογράφο φίλα προσκείμενη στον σύζυγό της. Και δεύτερον, επειδή η συνέντευξη αυτή, η οποία είναι σαφώς υποστηρικτική του δημοφιλούς σκηνοθέτη, ηθοποιού και μουσικού, δημοσιεύεται ενώ εκείνος βρίσκεται στο επίκεντρο του τυφώνα #MeToo καθώς κατηγορείται εκ νέου από τη Μία Φάροου ότι έχει παρενοχλήσει την Ντίλαν.

«Εχω ένα μήνυμα για τα μέσα ενημέρωσης και τους υποστηρικτές του Γούντι Αλεν: κανείς δεν θα με περιφέρει ως θύμα. Εξακολουθώ να είμαι μια ενήλικη γυναίκα που κάνει μια αμετάβλητη καταγγελία εδώ και δυο δεκαετίες και η οποία βασίζεται σε αποδείξεις» σημειώνει μεταξύ άλλων η Ντίλαν.

Στην ενδοοικογενειακή κόντρα – την οποία παρακολουθούν ο διεθνής Τύπος και η κινηματογραφική βιομηχανία – δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση και ο βραβευμένος με δημοσιογραφικό Πούλιτζερ αδελφός της Ρόναν, ο οποίος γράφει στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Ως αδελφός και γιος είμαι θυμωμένος που το περιοδικό “New York” συμμετείχε σε αυτή την άδικη συκοφαντική επίθεση, η οποία είναι γραμμένη από μια επί μακρόν θαυμάστρια και φίλη του Γούντι Αλεν. Ως δημοσιογράφος είμαι σοκαρισμένος από την έλλειψη ενδιαφέροντος για τα γεγονότα, την άρνηση να συμπεριληφθούν μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων που θα έρχονταν σε αντίθεση με τα ψεύδη που περιλαμβάνονται στο κομμάτι και την αδυναμία να συμπεριληφθούν οι απαντήσεις της αδελφής μου. Οσοι τα καταφέρνουν να επιβιώσουν από μια κακοποίηση αξίζουν καλύτερη συμπεριφορά».

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. Η Σουν Γι από την πλευρά της στη συνέντευξη-ποταμό που δημοσιεύτηκε προ ημερών στο «New York» υποστήριξε πως μπορεί να έζησε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια και να αναγκάστηκε να φάει ακόμη και σαπούνι από την πείνα, όμως αρνήθηκε να υποστηρίξει on camera ότι ήταν παιδί πόρνης και θύμα ξυλοδαρμού – όπως της ζητήθηκε να κάνει από τη Μία Φάροου – καθώς οι αναμνήσεις της δεν συνέτειναν προς αυτή την κατεύθυνση. Υποστηρίζει δε ότι τη χαστούκιζε, τη χτυπούσε με μια βούρτσα και την κρατούσε με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά για ανέβει το αίμα στο κεφάλι επειδή έτσι πίστευε ότι θα γινόταν εξυπνότερη. Παραδέχεται δε ότι δεν συμπαθούσε εξαρχής τον Γούντι Αλεν καθώς δεν κατανοούσε πώς μπορεί να συνυπάρχει με την αντιπαθητική θετή της μητέρα και χρειάστηκε ένα ατύχημα και η μεταφορά της στο νοσοκομείο για να έρθουν πιο κοντά και εντέλει να συνάψουν με τον καιρό ερωτική σχέση. Εκτιμά δε ότι η Μία Φάροου εκμεταλλεύεται το κίνημα #ΜeToo και περιφέρει την Ντίλαν ως θύμα.