Σε νέους λεονταρισμούς και «τζάμπα μαγκιές» προχώρησε χθες ο Πάνος Καμμένος, όχι μόνο για το προσφιλές του θέμα, το Μακεδονικό – στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να αυξήσει τα ποσοστά των ΑΝΕΛ που βρίσκονται σε συνεχή πτώση -, αλλά αυτή τη φορά και για τις συντάξεις. Ισχυρίστηκε ότι το μέτρο της περικοπής θα καταργηθεί και πως η κυβέρνηση δεν έχει να συζητήσει τίποτα με τους δανειστές.

Ο υπουργός Αμυνας επιχείρησε (Αnt1) να εμφανιστεί και πάλι ως ο κυβερνητικός εταίρος που μάχεται τους δανειστές, υποστηρίζοντας πως «οι συντάξεις δεν θα μειωθούν». Οπως ανέφερε, υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό περιθώριο που επιτρέπει να μη ληφθεί το μέτρο, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι με τους δανειστές. Οταν θα βγουν τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου, ο Τσακαλώτος θα τους πει “έχουμε τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μέτρο δεν χρειάζεται να ληφθεί”». Μάλιστα, για ακόμη μία φορά ο Πάνος Καμμένος – όπως συνηθίζει κάθε φορά που αναφέρεται σε ένα θέμα –  συνόδεψε τους ισχυρισμούς τους και με μια επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας πως «ο Μητσοτάκης θέλει τη μείωση που μιλά για σύστημα Πινοτσέτ».

Πάντως, όταν ρωτήθηκε για τα σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως η μείωση του αφορολογήτου και η περικοπή των συντάξεων βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, έστριψε και πάλι διά του… αρραβώνος: «Δεν πήραμε μόνο την έγκριση του ελληνικού λαού, αλλά και της ΝΔ» ήταν η απάντησή του.

Αλλά και στο ζήτημα των Σκοπίων ο Πάνος Καμμένος συνέχισε τους γνωστούς «ψευτοπαλικαρισμούς» του, δηλώνοντας ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών, και ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης την οποία ο ίδιος στηρίζει. Ουσιαστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε και πάλι σαν μη βρίσκεται ο ίδιος στην κυβέρνηση και σαν να μη στηρίζεται η κυβερνητική πλειοψηφία στους βουλευτές του κόμματός του. «Αυτή η συμφωνία δεν έχει ισχύσει από τη πλευρά των Σκοπίων» υποστήριξε υπογραμμίζοντας ότι ο Ζόραν Ζάεφ μιλάει για Μακεδονία και όχι για Βόρεια Μακεδονία. Και πρόσθεσε πως «ο υπουργός Εξωτερικών μονόγραψε τη συμφωνία» και γι’ αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ για παραβίαση της συμφωνίας.

Επιπλέον, ο Πάνος Καμμένος επανήλθε στις «πατριωτικές κορόνες» εκ του ασφαλούς, υποστηρίζοντας πως θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Οπως ανέφερε, μάλιστα, δεν θα αφήσει να έρθει στη Βουλή η συμφωνία, αλλά θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Πρωθυπουργό και τότε ο ίδιος και οι υπουργοί του θα παραιτηθούν – για να ανοίξει ένας νέος κύκλος διερευνητικών εντολών.