Ισχυρή δύναμη πυρός θα συγκεντρωθεί απόψε στις εκβολές του ποταμού Μέρσεϊ στη Βορειοδυτική Αγγλία, την ώρα που θα φανούν για πρώτη φορά εφέτος στον ουρανό τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια δυνατή πρεμιέρα, αντάξια της μεγάλης διοργάνωσης, με ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες επιθέσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η Λίβερπουλ, περσινή φιναλίστ, υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν, που για ακόμα μία χρονιά θα προσπαθήσει να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της για διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μπροστάρηδες σε αυτή τη μονομαχία, δύο από τους κορυφαίους επιθετικούς της περσινής χρονιάς. Μο Σαλάχ εναντίον Νεϊμάρ. Δύο σπουδαίοι επιθετικοί, στην ίδια ηλικία (131 ημέρες μεγαλύτερος ο Βραζιλιάνος) και με ίδιο ύψος (1,75 μ.). Ο Νεϊμάρ θα πατήσει για δεύτερη φορά το χορτάρι του Ανφιλντ. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Ιούνιο με την Εθνική Βραζιλίας, στο φιλικό με την Κροατία. Ο Αιγύπτιος πέτυχε πέρυσι δέκα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Νεϊμάρ έξι, αλλά με λιγότερα ματς. Μέχρι τώρα ο Σαλάχ έχει σκοράρει δύο φορές στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Νεϊμάρ τέσσερις στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Κι οι δύο έχουν δίπλα τους εξίσου σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Μανέ και Φιρμίνο στη Λίβερπουλ, ωστόσο ο Βραζιλιάνος είναι αμφίβολος καθώς έχει ένα πρόβλημα στο μάτι, από το χέρι του Βερτόνχεν στο ματς με την Τότεναμ. Αν δεν τα καταφέρει, τότε στη θέση του θα αγωνιστεί ο Ντάνιελ Στάριτζ. Οσο για τον Νεϊμάρ, δίπλα του έχει δύο σπουδαίους παίκτες, τον παγκόσμιο πρωταθλητή Κιλιάν Εμπαπέ και τον Εντινσον Καβάνι.

Ακόμα, έχουμε γερμανικό εμφύλιο στους πάγκους. Γιούργκεν Κλοπ εναντίον του Τόμας Τούχελ, ο οποίος τον είχε αντικαταστήσει στην Ντόρτμουντ. Το Ανφιλντ φέρνει δυσάρεστες αναμνήσεις στον προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν. Εκείνο το βράδυ της 14ης Απριλίου 2016, όταν έπεσε θύμα μιας ακόμα μεγάλης ανατροπής της Λίβερπουλ, στον δεύτερο προημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ενα ματς που εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον Τούχελ, καθώς το 2-0 και 3-1 που έφερνε την Ντόρτμουντ στα ημιτελικά έγινε 4-3 με το γκολ του Λόβρεν στις καθυστερήσεις.

«Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Ηταν μία έξυπνη απόφαση της Παρί να συνεργαστεί μαζί του. Σε μία ομάδα με ιδιαίτερη ατομική ποιότητα, χρειάζεται ένας προπονητής που να τους διδάξει το παιχνίδι συνόλου. Και σε αυτό, ο Τούχελ είναι από τους καλύτερους» είπε ο Κλοπ για τον συμπατριώτη του.

«Ντίσνεϊλαντ

του ποδοσφαίρου»

Η Μπαρτσελόνα αρχίζει τη φετινή διοργάνωση φιλοξενώντας στο Καμπ Νου την Αϊντχόφεν και σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα έχει στην ενδεκάδα εννέα από τους ένδεκα παίκτες που αγωνίστηκαν στο καταστροφικό βράδυ στη Ρώμη, όταν η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε από τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με το γκολ του Κώστα Μανωλά. Λείπουν οι Ινιέστα (αποχώρησε, στη θέση του ο Κουτίνιο) και ο Σεμέδο (στη θέση του ο Σέρτζι Ρομπέρτο).

Ο προπονητής της Ιντερ Λουτσιάνο Σπαλέτι θεωρεί ότι το ματς με την Τότεναμ στο Σαν Σίρο είναι αυτό που χρειαζόταν η ομάδα του αυτή τη δύσκολη περίοδο (μία νίκη σε τέσσερα ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα). «Αυτά τα παιχνίδια αξίζουν τόσο από την άποψη του ενθουσιασμού όσο και για την αυτοπεποίθηση που μπορούν να δώσουν σε μία ομάδα» είπε ο Σπαλέτι, χαρακτηρίζοντας το Τσάμπιονς Λιγκ «Ντίσνεϊλαντ του ποδοσφαίρου»!

Οι δύο συναντήσεις του 2ου ομίλου, Μπαρτσελόνα – Αϊντχόφεν και Ιντερ – Τότεναμ, αρχίζουν στις 19.55, ενώ οι υπόλοιπες στις 22.00: 1ος όμιλος: Μονακό – Ατλέτικο, Μπριζ – Ντόρτμουντ, 3ος: Ερυθρός Αστέρας – Νάπολι, Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν, 4ος: Σάλκε – Πόρτο, Γαλατασαράι – Λοκομοτίβ Μόσχας.