Ο Αρης επέστρεψε με ορμή στη Σούπερ Λίγκα και δείχνει έτοιμος να γευτεί όσα έχασε τα τελευταία χρόνια στις χαμηλότερες κατηγορίες.

Η ομάδα του Πάκο Ερέρα νίκησε και τον Λεβαδειακό 2-0, στην επιστροφή στο Κλεάνθης Βικελίδης, και πλέον μοιράζεται την πρώτη θέση της βαθμολογίας με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, επτά γκολ στην επίθεση και μηδέν παθητικό, μαζί με την ΑΕΚ, είναι ασφαλώς ό,τι καλύτερο μπορούσαν να περιμένουν οι 20.000 φίλοι του που βρέθηκαν στο γήπεδο και αποθέωσαν τους παίκτες.

Ανταγωνιστικός

Ο Λεβαδειακός εμφανίστηκε αρκετά ανταγωνιστικός και μάλιστα είχε περισσότερες τελικές από τον Αρη. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου δημιούργησε φάσεις για γκολ, ωστόσο δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. «Ο Λεβαδειακός μάς δημιούργησε προβλήματα σε αρκετές περιπτώσεις. Ισως περισσότερο απ’ όσο περιμέναμε», παραδέχθηκε ο Πάκο Ερέρα.

Παράλληλα, η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων εμπόδιζε τους παίκτες του Αρη να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις για την εστία του Επασί. Στο 21′, πάντως, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Γιουνές. Λίγο αργότερα ο Επασί είπε «όχι» σε σουτ (από καλή θέση) του Μπρούνο Γκάμα, ενώ στο 42′ ο Λεβαδειακός  είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν η μπάλα σε σέντρα-σουτ του Νανγκίς προσέκρουσε στο δοκάρι.

Το 2-0 έγινε στο 57′ με τον Ματέο Γκαρσία, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μενέντεθ που απέκρουσε ο Επασί και στη συνέχεια η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι. Ο Ματέο Γκαρσία σκόραρε προλαβαίνοντας τους αμυντικούς του Λεβαδειακού. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή φάση. Το δοκάρι του Γιουνές (64′), αλλά και την αδυναμία του Μαρκόφσκι να εκμεταλλευτεί το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Ο τερματοφύλακας  του Αρη, Κουέστα, δεν νικήθηκε ούτε με αυτόν τον τρόπο.

«Γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο ήμασταν ανταγωνιστικοί και είχαμε περισσότερες φάσεις για γκολ. Αντίθετα, ο Αρης ήταν πιο αποτελεσματικός. Το ποδόσφαιρο είναι όποιος σημειώσει γκολ. Δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις φάσεις που δημιουργήσαμε, χάσαμε και το πέναλτι… Πάντως, γενικά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες», είπε ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Ακης Μάντζιος.

«Ο αντίπαλός μας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, εμείς ήμασταν λίγο νωθροί, όμως στο τέλος τα καταφέραμε. Δουλέψαμε σκληρά όλη την περασμένη εβδομάδα και για αυτό η ομάδα δεν ήταν τόσο φρέσκια», σημείωσε ο τεχνικός του Αρη, Πάκο Ερέρα.

Αρης: Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Ματίγια (75′ Σιώπης), Μπάσα, Ματέο, Γκάμα (68′ Κολάσο), Ντιγκινί (84′ Παυλίδης), Γιουνές

Λεβαδειακός: Επασί, Φαβάρο, Σουλεϊμάν, Νανγκίς (75′ Μάνγκα), Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Τσαμπούρης, Ντιόγκο (63′ Χατζηλάμπρος), Σαβαντογκό, Μητρόπουλος (86′ Ιωαννίδης), Ντα Σίλβα.