Σε ρυθμούς Τσάμπιονς Λιγκ ζουν από χθες στην Τούμπα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και ας ετοιμάζονται για τον πρώτο αγώνα της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ μεθαύριο με την Τσέλσι.

Αφενός το όνομα του αντιπάλου (κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο που κινείται η αποστολή των Λονδρέζων, μαθημένη να βρίσκεται συνήθως στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης), αφετέρου η τρέλα του κόσμου για ένα μαγικό χαρτάκι, τίποτε δεν θυμίζει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ.

Μόλις δύο ώρες έμειναν στον (διαδικτυακό) αέρα τα εναπομείναντα εισιτήρια για αυτόν τον μεγάλο αγώνα και οι φίλοι του ΠΑΟΚ τα εξάντλησαν εν ριπή οφθαλμού με αποτέλεσμα να σημειωθεί το τέταρτο φετινό sold out, με την Τούμπα να είναι έτοιμη να ζήσει και πάλι μεγάλες στιγμές.

Κόντρα στο ακλόνητο φαβορί του ομίλου, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να χάσει τίποτε, αντίθετα ό,τι κερδίσει (ακόμα και έναν βαθμό) θα ισχυροποιήσει σε μεγάλο βαθμό τον δικό του τίτλο, του φαβορί της ομάδας που έχει σαφές προβάδισμα για τη δεύτερη θέση έναντι της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία και της ουγγρικής Βίντι.

Το ευχάριστο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ότι βλέπει ακόμα και παίκτες που δεν παίζουν βασικοί και έρχονται από τον πάγκο, είτε ως αλλαγή (όπως έγινε πάλι με τον Βέρνμπλουμ) είτε ως βασικοί αντικαταστάτες (όπως έγινε με τον Μπίσεσβαρ στο Ηράκλειο), να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και τον συναγωνισμό να τους κάνει πολύ καλό. Ιδιαίτερα η περίπτωση του Μπίσεσβαρ, από τα πόδια του οποίου (ένα γκολ, δύο ασίστ και εξαιρετική απόδοση) πέρασε όλο το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη δύσκολη δοκιμασία της Κρήτης κόντρα στον φιλόδοξο ΟΦΗ.

Κάποια στιγμή το καλοκαίρι υπήρχε η συζήτηση για το αν ο παίκτης από το Σουρινάμ θα μείνει ή θα φύγει και τελικά έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Λουτσέσκου, ο τελευταίος τον έπεισε να μείνει λέγοντάς του ότι του είναι ιδιαίτερα πολύτιμος, αν και έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες ουσιαστικά στην ίδια θέση. Και όμως έχει καταφέρει να τον κρατήσει «ζεστό» και όποτε μπαίνει στο γήπεδο είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του.

Συστάσεις προς Πασχαλάκη

Ο ρουμάνος τεχνικός μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ έκανε σύσταση στον τερματοφύλακα της ομάδας του Αλέξανδρο Πασχαλάκη να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στα καθήκοντά του και να μην ασχολείται με την εξέδρα, με αφορμή το περιστατικό στην Κρήτη όπου μόλις η ομάδα του σημείωσε το δεύτερο γκολ γύρισε προς το μέρος των φίλων του ΟΦΗ και τους έκανε άσεμνη χειρονομία, βρίζοντάς τους. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη στο τέλος, λέγοντας ότι ήταν η ένταση της στιγμής, αλλά κινδυνεύει πλέον με τιμωρία καθώς ο αθλητικός εισαγγελέας θα τον καλέσει πιθανότατα αυτεπάγγελτα να απολογηθεί. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι – σε περίπτωση που γίνουν όλα αυτά και υπάρξει ποινή – θα χάσει το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα παίξει ρόλο το πότε θα γίνει η όλη διαδικασία.

Ο Πασχαλάκης, πάντως, κέρδισε τον τίτλο του nak Play of the Month για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Πρόκειται για την κορυφαία ενέργεια που ψηφίζουν οι φίλοι του Δικεφάλου μέσω Διαδικτύου και ως τέτοια ανέδειξαν την εκπληκτική επέμβαση του έλληνα πορτιέρο στο εξ επαφής πλασέ του Ρίκι φαν Βολφσβίγκεν στον εκτός έδρας αγώνα με τη Βασιλεία.

Στη δεύτερη θέση και αρκετά κοντά ήταν η κομπίνα της ομάδας του Λουτσέσκου, που οδήγησε στο γκολ κόντρα στην Μπενφίκα στην Τούμπα, ενώ στην τρίτη θέση ψηφίστηκε η ασίστ του Λημνιού στον Πρίγιοβιτς για το γκολ του Σέρβου στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Βασιλεία.

Ολα παίζουν

Σήμερα θα μάθει τους αντιπάλους του στον όμιλο του Κυπέλλου ο κάτοχος του τίτλου στην κλήρωση που γίνεται στην ΕΠΟ με βάση τα γκρουπ δυναμικότητας. Σύμφωνα με αυτά μάλιστα μπορεί να βγει όμιλος όπου θα είναι παράλληλα ΠΑΟΚ, Αρης, Ηρακλής και άλλη μία ομάδα!