Με τη δημοσιοποίηση μιας ανοιχτής επιστολής ανακοίνωσε ο Θωμάς Μοσχόπουλος τον προγραμματισμό του θεάτρου Πόρτα εκ μέρους των ανθρώπων του, οι οποίοι «με τον επαγγελματισμό τους, τον κόπο τους (με την αυτοθυσία τους, συγκεκριμένα, οι περισσότεροι από αυτούς), άλλοι συνειδητά συμπορευόμενοι, άλλοι πάλι όχι, στήριξαν και συνδιαμόρφωσαν με την παρουσία τους (ή και με την απουσία τους ακόμη) αυτό που έχει γίνει σήμερα το ανανεωμένο Πόρτα». Από την άλλη, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «το κοινό μας είναι αυτό που εμφανέστατα άλλαξε τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το παρελθόν μας, το οποίο ανταποκρινόμενο στις προτάσεις μας διαφοροποιήθηκε και σε αριθμό και σε σύσταση, δημιουργώντας ομολογουμένως έναν “νέο πυρήνα”».

Ενδιαφέρον όμως είχαν και ορισμένες αποστροφές για τη γενική κατάσταση στο ελληνικό θέατρο: «Ενα άλλο φαινόμενο που παρατηρήθηκε ως αποτέλεσμα της οικονομικής ένδειας, θεατρικής κι όχι μόνο, της Ελλάδας – κάτι που αναγκαστήκαμε να υποστούμε και δυστυχώς να επιβάλουμε προσωρινά και εμείς στο Πόρτα – ήταν φαινόμενα όπως η εμβάθυνση στην arte povera. Παραστάσεις σε άδειες σκηνές με ελάχιστα μέσα, χωρίς κοστούμια ενίοτε, όλα αυτά από ανάγκη, που ώς ενός σημείου ίσως ακόνισαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα όλων μας. Υπάρχουν, όμως, και τα φαινόμενα της ελάχιστα πληρωμένης εργασίας. Είναι κοινός τόπος πλέον στο ελληνικό θέατρο η “απλήρωτη πρόβα” και οι αμοιβές των συντελεστών με ποσοστά».

Στις παραγωγές της επερχόμενης σεζόν περιλαμβάνονται το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, σε σκηνοθεσία του ίδιου του Μοσχόπουλου (που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Φεστιβάλ Αθηνών και επαναλαμβάνεται από 9/11), το «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου – Σοφίας Πάσχου (από 28/10), η επανάληψη της παιδικής παράστασης «Χιονάνοι» της Σοφίας Πάσχου (από 13/10), καθώς και η μουσική παράσταση των Burger Project (από 13/10).