Πριν από τρεις μήνες, όταν ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε την προετοιμασία του, δύσκολα έβρισκες φίλο της ομάδας να θέλει όχι μόνο να πάει στο γήπεδο, αλλά να να ασχοληθεί μαζί της. Η διοικητική αστάθεια, τα δεκάδες προβλήματα, οι μεταγραφές μονάχα νεαρών παικτών που δεν κάνουν… γκελ στον κόσμο, το -6, η αποχώρησή τού – αγαπημένου της εξέδρας – Μαρίνου Ουζουνίδη, έκανε τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη. Να μην έχει όρεξη να ασχοληθεί. Η επιστροφή στο ΟΑΚΑ αποτέλεσε το κερασάκι σε μια τούρτα ξινή για κάθε φίλαθλο. Μια τούρτα που δεν μπορούσαν να χωνέψουν με τίποτα.

Δικαίωση

Ο Γιώργος Δώνης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό θέλησε να περάσει το μήνυμα στον κόσμο. «Εμείς θα δουλεύουμε όπως πρέπει και όπως αρμόζει στον σύλλογο» έλεγε στο ξεκίνημα. Λίγο αργότερα, με τα φιλικά να μην επαναφέρουν την επιθυμία του κόσμου, το «Τρένο» επέμενε. «Θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Και θα τσιγκλήσουμε τον κόσμο μας να έρθει. Τον έχουμε ανάγκη για να πάμε καλά. Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη στήριξή του».

Η δικαίωση για τον έλληνα προπονητή και τους παίκτες του ήρθε πιο γρήγορα απ’ ό,τι πιθανόν θα περίμεναν και οι ίδιοι. Στο ματς με τη Λαμία ο κόσμος δεν ξεπερνούσε τους 10.000, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή. Οσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ στήριξαν, φώναξαν, βοήθησαν, αγκάλιασαν την προσπάθεια. Την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον Λεβαδειακό είναι πολύ πιθανό οι «μπέμπηδες» του Δώνη να βρεθούν ενώπιον των… διπλάσιων φιλάθλων απ’ όσους πήγαν στο ματς με τη Λαμία. Πρωτόγνωρο για εκείνους. Ακόμα και για όσους βρίσκονται στην ομάδα από πέρυσι, αφού ακόμα και μια γεμάτη Λεωφόρος είναι μεν μια έδρα… καμίνι, αλλά δεν μπορεί να χωρέσει περισσότερους από 14.000 φιλάθλους.

Από το Διαδίκτυο

Χθες, με την ανακοίνωση της διάθεσης των εισιτηρίων μέσω Ιντερνετ, αρκετός ήταν ο κόσμος που μπήκε για να κλείσει μια θέση και να βρεθεί δίπλα στους παίκτες και στον Δώνη. Οι προβλέψεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ύστερα από λίγες ώρες διάθεσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 15.000 – 16.000 φιλάθλους την Κυριακή στο ματς με τον Λεβαδειακό. Επισήμαναν δε πως καλό θα είναι ο κόσμος να προμηθευτεί εισιτήρια μέσω Ιντερνετ για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του αγώνα με τη Λαμία, που αρκετοί περίμεναν ακόμα και περισσότερο από μία ώρα για να πάρουν εισιτήριο. Η ουσία για τον Παναθηναϊκό είναι πως από τη στιγμή που η ομάδα δηλώνει βροντερό παρούσα στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, το ίδιο κάνει και ο κόσμος του. Επιστρέφει, ασχολείται, χαμογελά, στηρίζει.

Η κλήρωση

Στον τρίτο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα αγωνιστεί με Παναιτωλικό, Κισσαμικό και Ιεράπετρα. Επισημαίνουμε πως οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών αγωνιστικών ημερών. Προκρίνονται στην 5η φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης από το κάθε γκρουπ που σχηματίστηκε μετά την κλήρωση. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό εκτός την 1η αγωνιστική, θα υποδεχτεί την Ιεράπετρα τη 2η και θα κλείσει με το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κισσαμικό.