Να σπάσει το αήττητο της Τσέλσι επί ελληνικού εδάφους είναι το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟΚ στην αποψινή πρεμιέρα του (19.55, Cosmotesport) στην κατάμεστη Τούμπα, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τρεις φορές στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και μία φορά στο Κλεάνθης Βικελίδης η Τσέλσι έχει μία νίκη και τρεις ισοπαλίες, έχοντας μείνει αήττητη τόσο κόντρα σε Ολυμπιακό (0-0) και Αρη (1-1) όσο και δύο φορές απέναντι στη Βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 και 2-1) από την οποία πήρε το Κύπελλο Κυπελλούχων στον επαναληπτικό τελικό στο φαληρικό στάδιο (21/5/1971).

Το έργο των κυπελλούχων Ελλάδας είναι σαφώς πολύ δύσκολο, αλλά όπως σωστά επισήμανε ο προπονητής τους Ραζβάν Λουτσέσκου: «Είναι τρομερό το κίνητρο για τους παίκτες μου να παίζουν με μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Θα πρέπει όμως να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας» τόνισε αρχικά ο ρουμάνος τεχνικός, ο οποίος όχι μόνο συμπεριέλαβε τελικά στην αποστολή τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, αλλά απέκλεισε από αυτήν τόσο τον Νίκο Καρέλη όσο και τον Τσούμπα Ακπόμ.

Ο σέρβος επιθετικός έχει επανέλθει, έβγαλε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα όλη την προπόνηση χωρίς την παραμικρή ενόχληση και ο κόουτς τον πήρε στην αποστολή στην οποία όμως δεν συμπεριέλαβε κανέναν από τους δύο άλλους επιθετικούς. Την αποστολή απαρτίζουν οι Πασχαλάκης, Ρέι, Τόσκα, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Χατσερίδης, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Λημνιός, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς. Προφανώς ο Λουτσέσκου θα ψάξει να βρει το γκολ – εκτός του Πρίγιοβιτς – και από τους ταλαντούχους μεσοεπιθετικούς ή ακραίους που έχει η ομάδα του και για αυτό δεν πήρε άλλον καθαρόαιμο επιθετικό.

«Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο»

«Ξέρουμε πως η Τσέλσι είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Περνάνε μία καλή περίοδο αυτή την εποχή και από την πλευρά μας προετοιμάζουμε το παιχνίδι για να κρατήσουμε την οργάνωσή μας ως συνήθως. Θα πρέπει να προσεγγίσουμε καλά τις στιγμές που θα έχουμε την μπάλα στην κατοχή μας. Και την ίδια στιγμή όταν δεν έχουμε την μπάλα να κάνουμε καλά αυτό που ξέρουμε.

Γνωρίζουμε τι παίκτες έχουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Εχουμε μία ταυτότητα που θα κρατήσουμε και πάλι χωρίς να έχει σημασία αν ο αντίπαλοι είναι υψηλότερου η χαμηλότερου επιπέδου. Προσαρμοζόμαστε για να παίξουμε πάντα το ίδιο στυλ ποδοσφαίρου» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, που έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο να επαναλαμβάνει συνεχώς στους παίκτες του πόσο σημαντικό είναι να αποφύγουν τα κουτά λάθη (κυρίως με λάθος πάσες) που κόστισαν τόσο ακριβά και μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά την πρόκριση με την Μπενφίκα.

Οταν ρωτήθηκε για ποσοστά, ο Λουτσέσκου απάντησε διπλωματικά:

«Κάθε προπονητής ονειρεύεται να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που λέει ας πάμε να χάσουμε. Αλλά είναι παιχνίδια και παιχνίδια. Αν θέλουμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια η πρόκριση θα κριθεί ανάμεσα σε εμάς και τις άλλες ομάδες, γιατί η Τσέλσι είναι άλλο επίπεδο και αν θέλετε είναι ήδη στην επόμενη φάση. Με την ποιότητα και το πνεύμα μας όμως θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα δούμε τι θα μας προσφέρει το παιχνίδι. Η Τσέλσι είναι το φαβορί χωρίς να έχει σημασία αν θα κάνουν αλλαγές ή όχι.

Ξέρουμε την οργάνωσή τους, τα δυνατά τους σημεία, με ποιες ομάδες έπαιξαν και βάσει αυτών θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ο Εβγέν Σάκχοφ από την πλευρά των παικτών τόνισε ότι είναι απόλαυση για τους ποδοσφαιριστές να παίζουν τέτοια παιχνίδια, αλλά ο στόχος τους είναι να πάρουν κάτι από αυτόν τον αγώνα.