Στο ποδόσφαιρο παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Στο 20′ ο Λιβάγια το κάνει καλά. Σουτάρει, ο Πασχαλάκης βρίσκει λίγο την μπάλα κι ο ΠΑΟΚ τη σκαπουλάρει από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 29′ ο Πρίγιοβιτς ύστερα από το τσαφ του Λαμπροπούλου το κάνει πολύ καλά. Φέρνει την μπάλα μπροστά, προχωράει, καψούλι, 1-0. Στο 42′ ο Πόνσε κάνει την κεφαλιά καλά. Ο Πασχαλάκης διώχνει την μπάλα κόρνερ. Αν πήγαινε ένα μέτρο δεξιά ή αριστερά θα είχε γίνει το 1-1. Λεπτομέρειες. Η ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία, χωρίς όμως να είναι τόσο καλύτερος ώστε να δικαιούται να προηγηθεί. Στο 60′ ο Οικονόμου αμολάει αετό κι ο Πρίγιοβιτς κάνει ξεκούραστα το 2-0. Με την μπάλα να εξακολουθεί να μη θέλει την ΑΕΚ στο δοκάρι του Μπακασέτα στο επόμενο λεπτό. Ο γάμος είχε σχολάσει. Ο ΠΑΟΚ είχε τον Πρίγιοβιτς να εκμεταλλευθεί τις γκέλες των αμυντικών της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ πέρα από την γκίνια, για να εκμεταλλευθεί τα προβλήματα των αμυντικών του ΠΑΟΚ είχε τον Κανένα.

Μπουγάδα

Τέσσερα στα τέσσερα ο Παναθηναϊκός, έστω κι αν η σούμα αντί για δώδεκα βγάζει έξι (βαθμούς). Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο 21χρονος Τάσος Χατζηγιοβάννης (φωτογραφία πάνω). Δύο ασίστ, ένα σουτ στο δοκάρι. Ποδοσφαιριστής με ποιότητα, που φάνηκε στη φάση του δεύτερου γκολ. Να μπουκάρει, στην κάθετη του Ινσούα, στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Να κερδίζει την μπάλα και να τη σερβίρει στο πιάτο, στον σκόρερ Χατζηθεοδωρίδη. Η μπουγάδα είχε καθαρίσει από τα πρώτα 45 λεπτά. Και τέλος. Αυτός είναι ο καινούργιος Παναθηναϊκός. Δεν βγάζει μάτια, υπάρχει το μίνιμουμ ταλέντο, φρεσκάδα και περίσσευμα διάθεσης για ποδόσφαιρο. Κάποια θέματα που υπήρχαν στις τοποθετήσεις των αμυντικών, ο Λεβαδειακός δεν είχε τις δυνατότητες να τα εκμεταλλευθεί. Ενας Λεβαδειακός που δεν μπορούσε να πιέσει ψηλά και δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι. Με τους Πράσινους να τραβάνε χειρόφρενο στην επανάληψη, είχε μία ανούσια πρωτοβουλία.

Προβάδισμα

Είναι πλέον προφανές ότι πρόκειται για πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός είναι οι τρεις που θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Ατρόμητος, Αρης, Αστέρας αλλά και ο Παναθηναϊκός, τις άλλες δύο θέσεις για το Γιουρόπα Λιγκ (οι Πράσινοι, όχι για να παίξουν στην Ευρώπη, αλλά για να εκτίσουν την ποινή τους). Με δεδομένο ότι στο τέλος θα υποβιβαστούν «τρεισήμισι» ομάδες (ο 13ος της βαθμολογίας θα παίξει μπαράζ με τον 2ο της Φούτμπολ Λιγκ) οι υπόλοιποι εννιά έχουν ως κύριο (ή καταρχήν) στόχο να μείνουν στην κατηγορία. Στη μάχη της Ευρώπης, ο Ατρόμητος έφτασε τους δέκα πόντους και έχει αποκτήσει προβάδισμα. Χωρίς τον Ουάρντα δεν είναι ο περσινός Ατρόμητος. Βρίσκεται ψηλά επειδή έχει εκμεταλλευθεί το εύκολο πρόγραμμα (τέσσερα ματς με βατούς αντιπάλους, τα τρία στο Περιστέρι). Με τη Λάρισα ζορίστηκε. Θα μπορούσε να είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και προηγήθηκε στο 54′ με τυχερό γκολ του Μπρούνο.

Διαχείριση

Φρακάρισε ο Αρης στα Γιάννινα. Δεν ήταν καλός, είχε βασικά στελέχη του σε κακή μέρα, έπαιξε περπατιστό ποδόσφαιρο, αλλά αδικήθηκε από τις λεπτομέρειες. Θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 29′ όταν ο Γκαρσία είχε καθαρό δοκάρι. Θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στις ευκαιρίες που δημιούργησε στη συνέχεια. Τελικά, έχασε από το αυτογκόλ του Δεληζήση. Εμπειρος στη διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών ο Γιάννης Πετράκης, το έφερε στα μέτρα του. Πιστός στο 3-5-2, έδωσε γήπεδο στους φιλοξενουμένους, χτύπησε στην κόντρα και δικαιώθηκε. Γνωστά και δεδομένα τα αμυντικά θέματα των Κιτρινόμαυρων. Η ενσωμάτωση του έμπειρου αλβανού στόπερ Μάβραϊ και του Σιώπη αναμένεται να λύσει προβλήματα. Ο Πάκο Ερέρα άργησε να κάνει αλλαγές και ξάφνιασε με την επιλογή του να κάνει και τις τρεις μαζί στο 80′. Κάτι που είχαμε να δούμε δέκα χρόνια. Και πάλι από ισπανό προπονητή. Ηταν ο Λορένθο Φερέρ, στο Λάρισα – ΑΕΚ, τον Φεβρουάριο του 2008.

Σεφτέ

Με το ματς να είναι στο 0-0 ο ανδαλουσιανός τεχνικός έκανε στο 60′ και τις τρεις αλλαγές. Εβαλε Λυμπερόπουλο, Καλόν, Μανού κι έβγαλε Μπλάνκο, Εντίνιο, Καφέ. Υστερα από πέντε λεπτά αποβλήθηκε ο Αλβεζ, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης από τον πάγκο της ΑΕΚ. Η Λάρισα πίεσε, σκόραρε στο 77′ με κεφαλιά του Πολωνού Μουράφσκι και πήρε το ματς. Ηταν το τελευταίο παιχνίδι του Φερέρ. Ο Ντέμης Νικολαΐδης που τον είχε πιστέψει και στηρίξει, τον αντικατέστησε με τον Νίκο Κωστένογλου. Για να ακολουθήσει ντεμαράζ της ΑΕΚ αλλά ο τίτλος να πάει στον Ολυμπιακό, μέσω Βάλνερ. Στην ΑΕΚ έπαιζαν Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Ριβάλντο, ενώ προπονητής της Λάρισας ήταν ο Γιώργος Δώνης. Το Σάββατο έκανε σεφτέ ο Αστέρας. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα τελείωσε στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν είχε διαμορφωθεί το (τελικό) 2-0 και τον Απόλλωνα χωρίς κουράγια να αντιδράσει.

Αποδεκτός

Με τον Φινλανδό Ματίας Γκεστράνιους στο ντέρμπι απεδείχθη για μία ακόμα φορά το αυτονόητο: Πόσο εύκολη υπόθεση στο ποδόσφαιρο είναι η διαιτησία. Ο ξένος διαιτητής βγάζει καταρχήν από το κάδρο την καχυποψία. Από παράγοντες, δημοσιογράφους, κόσμο και ποδοσφαιριστές. Δεν του έκατσε η δύσκολη φάση του Φινλανδού, κάποιες λάθος αποφάσεις είχε, αλλά όταν είσαι αποδεκτός και σφυρίζεις ό,τι βλέπεις, κανένα πρόβλημα.