Seat Tarraco: To μεγάλο SUV

Το Tarraco είναι το μεγάλο SUV της ισπανογερμανικής φίρμας. Βασίζεται στη μεγαλύτερη έκδοση της πλατφόρμας MQB του VW Group, έχει μήκος 4,74 μέτρα και φυσικά το μεγάλο του ατού είναι οι χώροι. Θα προσφέρεται σε εκδόσεις πέντε ή επτά θέσεων, με χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 760 λίτρων. Θα υποστηρίζεται από όλα τα συστήματα υποβοήθησης ενώ το σύστημα πολυμέσων προσφέρει άφθονες δυνατότητες στον οδηγό στον τομέα της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Θα προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης: έναν 1.500άρη με ισχύ 150 ίππων που συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και έναν δίλιτρο 190 ίππων συνδυασμένο με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση. Η γκάμα θα εμπλουτιστεί με δίλιτρο μοτέρ πετρελαίου σε δύο εκδόσεις 150 και 190 ίππων. Το 2020 θα το δούμε και με υβριδική τεχνολογία. Στην ελληνική αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019.

Γραφείο Lamborghini αξίας 33.000 ευρώ

Μια πολωνική εταιρεία επίπλων κατασκευάζει για λογαριασμό της Lamborghini το πρώτο γραφείο εργασίας με ιδιαίτερη φινέτσα και φυσικά πρόσοψη που παραπέμπει σε μοντέλο της γνωστής εταιρείας κατασκευής super cars. Οποιος επιθυμεί να αποκτήσει το συγκεκριμένο γραφείο θα πρέπει να βιαστεί, διότι η εταιρεία επίπλων έχει οριοθετήσει την παραγωγή σε μόλις 44 κομμάτια. Αρκεί ο υποψήφιος αγοραστής να προκαταβάλει το ποσό των 33.000 ευρώ που θα κοστίζει το κάθε γραφείο.

Ford F-Vision Future Truck: Ο τράκτορας που καταργεί τον νταλικέρη

Στην πληθωρική σε εκθέματα Εκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Αννόβερο η Ford έκλεψε την παράσταση με ένα άκρως εντυπωσιακό φορτηγό που θα κινείται ηλεκτρικά και αυτόνομα (κοινώς, δεν θέλει πίσω από το τιμόνι νταλικέρη!). Το F-Vision Future Truck Concept κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, έχει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 – στην ουσία, τις περισσότερες ενέργειες τις πραγματοποιεί ο αυτόματος πιλότος – και αντί για καθρέφτες έχει κάμερες.