Κάθε καλή εμφάνιση των νεαρών του Παναθηναϊκού προσθέτει ένα ακόμα… παράσημο στο βιογραφικό τους. Κάθε τους γκολ, κάθε τους ασίστ, κάθε τους καλή ενέργεια δεν απασχολεί μονάχα τους φιλάθλους και τα media. Γίνεται θέμα συζήτησης στη μανατζερική πιάτσα.

 Η οποία το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερο ασχολείται με το τι συμβαίνει με αυτά τα φοβερά και τρομερά «μωρά» του Γιώργου Δώνη, που κατάφεραν μέσα σε έναν μήνα να μαζέψουν 20.000 φιλάθλους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Σε ματς με τον Λεβαδειακό. Οχι με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ. Ή έστω τον Ατρόμητο, τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά με τον Λεβαδειακό.

 Και αναμένεται – καιρού επιτρέποντος – να μαζέψουν ακόμα περισσότερους το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτοί οι «μπέμπηδες» λοιπόν… μεγαλώνουν αγώνα με τον αγώνα. Και μαζί τους μεγαλώνει και η χρηματιστηριακή τους αξία. Κάποιοι εξ αυτών, όπως ο Χατζηγιοβάννης, φλερτάρουν ακόμα και με την εθνική ομάδα. Και στον Παναθηναϊκό είναι έτοιμοι να… λάβουν τα μέτρα τους. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι έχουν στα χέρια τους. Και γνωρίζοντας πώς λειτουργεί η αγορά.

 Δεν θα αργήσει, λοιπόν, η ώρα που θα φτάσει στον σύλλογο και κατ’ επέκταση στα αφτιά των παικτών το ενδιαφέρον συλλόγων. Κι εκεί οι Πράσινοι θέλουν να είναι έτοιμοι. Δεν μπορεί για ποδοσφαιριστές που δεν παίρνουν περισσότερα από 20.000 ευρώ ετησίως, να ζητήσουν τα χρήματα που θα ήθελαν. Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Αναπροσαρμογή. Ο,τι ακριβώς ετοιμάζεται να κάνει ο Παναθηναϊκός με τα… διαμάντια του. Προκειμένου, αύριο-μεθαύριο, να βγάλει «χρυσάφι» από αυτά.

Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης και Χατζηγιοβάννης θα είναι οι πρώτοι που μέσα στους επόμενους μήνες θα κληθούν προκειμένου να υπογράψουν νέα συμβόλαια. Με αύξηση αποδοχών φυσικά και με μεγαλύτερη διάρκεια σε αυτά. Τα συμβόλαια των δύο πρώτων ολοκληρώνονται το 2020 και στις νέες συμφωνίες, εκτός από αύξηση, δεν αποκλείεται να μπουν και ρήτρες.

 Μέχρι το 2020 έχει συμβόλαιο και ο Χατζηγιοβάννης, ο οποίος πέρυσι είχε υπογράψει τριετές, με τις απολαβές του να είναι σαφώς πιο μεγάλες από τους άλλους δύο. Ωστόσο, στον Παναθηναϊκό σκοπεύουν να τον «δέσουν» και αυτόν με μια νέα πολυετή συνεργασία και με νέα αύξηση αποδοχών. Για τον τελευταίο, μάλιστα, στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως δεν θα αργήσει η κλήση του στην εθνική ομάδα από τον Μίκαελ Σκίμπε, κάτι που θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη χρηματιστηριακή του αξία στην αγορά.

Περισσότεροι από 25.000

 Το… κουμπί πατήθηκε. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αγκαλιάζει για τα καλά πλέον τη φετινή προσπάθεια του Γιώργου Δώνη και των παικτών του. Βλέπει πράγματα που ενθουσιάζουν, δένεται με τα νέα παιδιά, το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί Ελληνες βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Και το αποδεικνύει έμπρακτα με την παρουσία του στο γήπεδο.

Οι περίπου 20.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στο ματς με τον Λεβαδειακό, αναμένεται να γίνουν περισσότεροι το Σάββατο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Καιρού επιτρέποντος, φυσικά, αφού η πρόγνωση δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, αν ο καιρός είναι καλός, στον Παναθηναϊκό περιμένουν περισσότερους από 25.000 φίλους τους.

Μάλιστα, άνθρωποι της ομάδας βλέποντας τη θέληση που υπάρχει στον κόσμο και την κίνηση των εισιτηρίων από την πρώτη κιόλας ημέρα διάθεσής τους χθες, σχολίαζαν πως αν ο Παναθηναϊκός έπαιζε κάποιο ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική, το ΟΑΚΑ θα μάζευε 50.000 κόσμο.