Μπράβο στον Σκουρλέτη και στις καλές παρέες του. Δεν πρόλαβε να αποθεώσει τον αριστερό Γκάντι της Καλαμάτας και χθες είχε συνάντηση με έναν άλλο αριστερό, παγκόσμιας εμβέλειας αυτός: τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φαρίντ Φερνάντες – διάδοχο του γνωστού μακρυχέρη που επειδή είναι εκπρόσωπος επαναστατικού καθεστώτος τον συγχώρησαν κι οι αριστερές. Ο πρώην υπουργός και νυν κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία, περιστοιχισμένος από διάφορες προσωπικότητες του κομματικού Πολιτμπιρό, συζητώντας με τον επίσημο εκπρόσωπο στην Ελλάδα του τυραννικού καθεστώτος Μαδούρο, να επιβεβαιώσει την ανάγκη για μια πολύπλευρη συνεργασία όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, που χρειάζεται να δημιουργηθεί διεθνώς, ως αντίβαρο στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αλλά και στην άνοδο ξενοφοβικών και ακροδεξιών αντιλήψεων. Αγάντα και τη φάγαμε τη διεθνή αντίδραση.

Από τότε που πήγε στο κόμμα, ο Σκουρλέτης έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Δεν πρόλαβε καλά καλά να υψώσει ένα δημοκρατικό τείχος στην Καλαμάτα και, πριν χωνέψει τα ψαρικά του Μεσσηνιακού Κόλπου, σπεύδει να πολεμήσει τον επάρατο νεοφιλελευθερισμό στο πλευρό του Μαδούρο. Το καθεστώς του οποίου μπορεί να έχει κατ’ επανάληψιν υποστεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του και να έχει επικριθεί από τον ΟΗΕ, αλλά η επανάσταση δεν ξέρει απ’ αυτά. Οργανώνεται, νικά…

Υποτίθεται, βεβαίως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, που θεωρούσε τη Βενεζουέλα υπόδειγμα για τη δική μας χώρα, έχει πάρει εσχάτως τη σοσιαλδημοκρατική στροφή του, αλλά παρ’ όλα αυτά ο Μαδούρο φαίνεται ότι συνεχίζει να είναι φωτεινό παράδειγμα για τους συριζαίους. Και γιατί να μην είναι; Αλλωστε, πριν ο Μαδούρο αλλάξει τους συνταγματικούς κανόνες με τους οποίους ξανακέρδισε την εξουσία, είχε διδάξει τον ΣΥΡΙΖΑ σταθερές αξίες: τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη, τον πόλεμο απέναντι στα ΜΜΕ και την κατασκευή εχθρών.

Βεβαίως, είναι γνωστές οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας. Εχει γίνει πολλή συζήτηση για τις συναντήσεις Τσίπρα – Μαδούρο αλλά και για την επίσκεψη του εκπροσώπου της δρακογενιάς Νίκου Παππά, το 2013, μαζί με τον κύπριο δικηγόρο με πείρα στη διαχείριση offshore εταιρειών, Αρτέμη Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, όπου τους περίμενε το ιδιωτικό λίαρ τζετ λιβανέζου επιχειρηματία για να τους πάει στο νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής. Προφανώς θα σχεδίαζαν κανένα επαναστατικό πρότζεκτ – που ήρθε η ώρα να το συνεχίσει ο Σκουρλέτης.

Το βέβαιο είναι ότι ο νεοφιλελευθερισμός τρέμει.