Ντέρμπι από τα παλιά και στην πράξη είχαμε χθες στη Θεσσαλονίκη όπου ΠΑΟΚ και Αρης έμειναν στο 1-1 στην Τούμπα, στον πρώτο αγώνα τους για το Κύπελλο Ελλάδος, σε έναν όμιλο (τον συμπληρώνουν Αήττητος Σπάτων και Εργοτέλης που έφεραν επίσης ισοπαλία) όπου αναμένεται να μην έχουν το παραμικρό πρόβλημα για να πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα νοκάουτ παιχνίδια των 16.

Σαφώς και ο Αρης είναι ο μεγάλος κερδισμένος καθώς πήρε ψυχολογία, σκόραρε για πρώτη φορά σε αγώνα Κυπέλλου στην Τούμπα από το 1956 (!) έπειτα από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες και έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι επέστρεψε δυναμικά στη μεγάλη κατηγορία, στην οποία έχει υψηλούς στόχους (είσοδος στην πεντάδα).

Ομως και ο ΠΑΟΚ, παρά την απογοήτευση για το αποτέλεσμα που είχαν οι περισσότεροι παίκτες του, είχε το δικό του κέρδος, καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε ένα βαθύ ροτέισον και κράτησε φρέσκους βασικούς παίκτες για το σούπερ ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Και μάλιστα παίζοντας και στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου με δέκα παίκτες.

Και αυτό διότι στο 58′ ο Στέλιος Κίτσιου είδε τη δεύτερη κίτρινη από το τσεπάκι του Σιδηρόπουλου για μαρκάρισμα στον Γκαρσία. Μάλιστα ο αμυντικός του ΠΑΟΚ ήταν ο μοναδικός από τους 28 παίκτες που αγωνίστηκαν χθες, ο οποίος είχε παίξει και στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων πριν από τεσσεράμισι χρόνια!

Ο Λουτσέσκου

«Το αποτέλεσμα μας αφήνει μια πικρία αλλά κρατώ την αντίδραση των παικτών μου όταν μείναμε με δέκα. Ξέρω ότι είναι ένα παιχνίδι με έντονα συναισθήματα. Σκοράραμε, είχαμε ακόμα δύο ευκαιρίες αμέσως μετά να διευρύνουμε το σκορ, όμως δεχθήκαμε ένα γκολ στο τέλος του ημιχρόνου που έμπλεξε λίγο τα πράγματα. Υπήρχε απογοήτευση για το γεγονός ότι μείναμε με 10 παίκτες, αλλά είμαι ικανοποιημένος για τη θέληση που έδειξαν όσοι έμειναν στο παιχνίδι, την πίεση που υπήρξε ψηλά και κάποια τελειώματα φάσεων» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, που είδε τον Δημήτρη Πέλκα να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του με πέναλτι (25′) από το χέρι του Γιουνές, αλλά όχι να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του στο 52′ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ.  Αντίθετα ο Ματέο Γκαρσία προειδοποίησε στο 37′ τον Ρέι, τον οποίο τελικά νίκησε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου για το τελικό 1-1.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που πέτυχα το γκολ, θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος αν είχαμε νικήσει. Ελέγξαμε τον ρυθμό καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν μπορέσαμε να φτάσουμε σε δεύτερο γκολ. Παιχνίδι παιχνίδι θα δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε» τόνισε στην κάμερα της Cosmote ο σκόρερ των φιλοξενουμένων, ενώ ο Θωμάς Ναζλίδης πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να χάνουμε ούτε στο τάβλι, πόσω μάλλον τέτοια παιχνίδια».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Αρη, Πάκο Ερέρα, τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αλλά και επειδή παίξαμε όπως πρέπει να κάνει μια μεγάλη ομάδα. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερο σημαντικό από την εμφάνιση».

Ντεμπούτο Καρέλη

Ο Νίκος Καρέλης αντικαταστάθηκε από τον Λουτσέσκου αφού δεν ικανοποίησε, αλλά όπως είπε και ο ίδιος στο τέλος: «Θέλω δουλειά, θέλω ρυθμό, πρέπει να μάθω τους συμπαίκτες μου. Θα προσπαθήσω να μάθω ακόμα καλύτερα τα θέλω του προπονητή και να γίνω ακόμα καλύτερος».

Ο Ελ Καντουρί αποχώρησε τραυματίας (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο) αλλά καθησύχασε τους φίλους του ΠΑΟΚ λέγοντας: «Δεν πρόκειται να χάσω με τίποτε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ρέι, Κίτσιου, Χατσερίντι (46′ Μάτος), Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ, Ζαμπά, Πέλκας, Ελ Καντουρί (46′ Μπίσεσβαρ), Καρέλης (77′ Πρίγιοβιτς).

Αρης (Π. Ερέρα): Κουέστα, Σόουζα, Μαβράι, Βέλεθ, Μενέντεζ (66′ Μπάσα), Ματίγια (82′ Ντιγκινί), Σιώπης, Γκαρσία, Κολάσο, Γκάμα, Γιουνές (46′ Ναζλίδης).