Ξέσπασμα της Ρόμα με τρία γκολ. Η ομάδα της Αιώνιας Πόλης που βρέθηκε από πολύ νωρίς σε σπιράλ αρνητικών αποτελεσμάτων επικράτησε με 4-0 της Φροζινόνε, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στο Ολίμπικο. Ηταν ταυτόχρονα η πρώτη της νίκη από τις 19 Αυγούστου, όταν επικράτησε στην πρεμιέρα της Serie A της Τορίνο, εκτός έδρας.

Πριν από την έναρξη του αγώνα το Ολίμπικο αποδοκίμασε όλους τους παίκτες της Ρόμα κατά την ανακοίνωση της ενδεκάδας, πλην του αρχηγού Ντανιέλε Ντε Ρόσι που συμπλήρωσε χθες 600 συμμετοχές με τη φανέλα των Τζιαλορόσι.

Τα τρία γκολ από τα τέσσερα η Ρόμα τα πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο με τους Ουντέρ, Παστόρε και Ελ Σαράουι, ενώ προς το φινάλε σκόραρε και ο Κολάροφ. Ο Μανωλάς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.

Η νίκη των Ρωμαίων δεν βάζει πάντως τέλος στα προβλήματα, αφού παράλληλα με την αγωνιστική κρίση ξέσπασε και διοικητική.

Λίγες ώρες πριν από το ματς η «Il Romanista» αποκάλυψε πως το υψηλόβαθμο στέλεχος των Τζιαλορόσι Φράνκο Μπαλντίνι παραιτήθηκε από το ΔΣ της Ρόμα γιατί ο Φραντσέσκο Τότι, επίσης μέλος της διοίκησης και ιστορικός αρχηγός της ομάδας, έγραψε στην αυτοβιογραφία του πως ήταν ο άνθρωπος που τον ανάγκασε ουσιαστικά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου Τζέιμς Παλότα δήλωσε στην «Il Tempo» πως δεν θα αποδεχθεί την παραίτηση του Μπαλντίνι. «Δεν μου έχει πει τίποτα, κι αν μου πει θα απορρίψω την παραίτηση».

Με Ρονάλντο δημιουργό

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αυτή τη φορά μοίρασε ασίστ και η Γιουβέντους νίκησε 2-0 την Μπολόνια.

Ο CR7 δημιούργησε το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Ματουιντί, ενώ το σκορ άνοιξε ο Ντιμπάλα με το πρώτο φετινό του γκολ. Η Γηραιά Κυρία μετρά μόνο νίκες στις έξι πρώτες αγωνιστικές και η μόνη ομάδα που δείχνει ικανή να την ανταγωνιστεί είναι η Νάπολι. Οι ανανεωμένοι υπό την καθοδήγηση τον Κάρλο Αντσελότι Παρτενοπέι πέτυχαν την πέμπτη φετινή νίκη τους με 3-0 επί της Πάρμα με γκολ των Ινσίνιε και Μίλικ (2).

Ο Πολωνός Κριστόφ Πιάτεκ, κατά πολλούς ο διάδοχος του Λεβαντόφσκι, έγραψε ιστορία στην Τζένοα, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε στους πέντε πρώτους αγώνες της ομάδας του, στη νίκη με 2-0 επί της Κιέβο. Στα άλλα χθεσινά παιχνίδια: Ουντινέζε – Λάτσιο 1-2, Αταλάντα – Τορίνο 0-0, Κάλιαρι – Σαμπντόρια 0-0. Η βαθμολογία: Γιουβέντους 18, Νάπολι 15.

Καταγγελία από τη Διεθνή Αμνηστία

Δεκάδες μετανάστες που εργάζονται στα έργα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία. Η FIFA ωστόσο κατηγορεί τον διεθνή οργανισμό ότι παραπλανά, γιατί το ζήτημα δεν συνδέεται με το Μουντιάλ.