Η αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού είναι έως τώρα καταπληκτική. Οι Πράσινοι έχουν σημειώσει δέκα γκολ σε 37 τελικές προσπάθειες. Με απλά… μαθηματικά, σκοράρουν ένα γκολ για κάθε τέσσερις τελικές προσπάθειες που κάνουν στους αγώνες. Μια αποτελεσματικότητα που είναι μαθηματικά βέβαιο πως δεν θα συνεχιστεί για πάντα. Ομως το μομέντουμ είναι με τους Πράσινους. Και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Γιώργος Δώνης.

Ο έλληνας προπονητής βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να τελειώνουν τις φάσεις που τους παρουσιάζονται. Απέναντι στον Λεβαδειακό οι λίγες ευκαιρίες μετατράπηκαν σε τρία γκολ και ο Παναθηναϊκός είχε «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα ματς. Και έχει την ευκαιρία, ξανά στην έδρα του, με τη στήριξη του κόσμου του, να φτάσει στο πέντε στα πέντε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, πριν από την πολύ δύσκολη έξοδο στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα την έκτη αγωνιστική.

Η επιστροφή του Αντονί Μουνιέ, ο οποίος προπονείται τις τελευταίες μέρες κανονικά, δίνει ακόμα μία σημαντική επιθετική λύση στον Δώνη. Ο Γάλλος είχε αγωνιστεί μονάχα ως σέντερ φορ έως τώρα, στα ματς με την Ξάνθη και τη Λαμία τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Από ανάγκη, αφού οι νεοφερμένοι επιθετικοί δεν ήταν ακόμα έτοιμοι. Ωστόσο τώρα, με τον Καμπετσή να δείχνει καταπληκτικό πρόσωπο, τον Βέργο να έχει πάρει κι αυτός λεπτά συμμετοχής και τον Μακέντα να… έρχεται, ο Μουνιέ αναμένεται να αγωνιστεί στη θέση του. Είτε στα άκρα, είτε πίσω από τον επιθετικό.

Με την επιστροφή του Γάλλου, ο Δώνης έχει στο μυαλό του τη χρησιμοποίηση όλων των παικτών που έχουν ξεχωρίσει έως τώρα στη μεσοεπιθετική γραμμή. Προκειμένου να παρουσιάσει έναν Παναθηναϊκό φουλ επιθετικό απέναντι στους Ηπειρώτες, που θα φτιάξει ευκαιρίες και θα καταφέρει να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο. Οπερ σημαίνει και Μουνιέ και Μπουζούκης και Χατζηγιοβάννης και Καμπετσής.

Με τον Καμπετσή σε θέση σέντερ φορ, τον Χατζηγιοβάννη στα δεξιά, τον Μουνιέ στα αριστερά και τον Μπουζούκη ως εγκέφαλο της ομάδας στη μεσαία γραμμή. Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα μείνει εκτός ο Χατζηθεοδωρίδης σε σχέση με την ενδεκάδα που παρατάχθηκε απέναντι στον Λεβαδειακό την περασμένη Κυριακή. Οριστική απόφαση, πάντως, για τα πρόσωπα δεν έχει υπάρξει ακόμα από τον Δώνη, ο οποίος θα δείξει σήμερα και αύριο περισσότερες από τις σκέψεις του.

Δύσκολα, πάντως, θα δούμε κάποια άλλη αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με όσους έπαιξαν στο 3-0 της τέταρτης αγωνιστικής. Κουρμπέλης και Δώνης θα είναι και πάλι οι δύο αμυντικοί μέσοι, Γιόχανσον και Ινσούα διατηρούν τη θέση τους στα άκρα, ενώ οι Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης έδειξαν πως «κουμπώνουν» καλά και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να δημιουργήσει σημαντική απειλή στο χρονικό διάστημα που είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στη δική του κατοχή.

Φήμες για έλευση Παϊρότζ

Οριστική συμφωνία μεταξύ Παϊρότζ και Αλαφούζου δεν έχει υπάρξει ακόμα. Με τις πληροφορίες να λένε πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ περιμένει την κίνηση από την πλευρά του Ταϊλανδού που θα του λύσει τα χέρια. Διότι ο Αλαφούζος επιθυμεί να απεμπλακεί οριστικά από τον Παναθηναϊκό, παρά τις φήμες περί του αντιθέτου. Εμμένει στην απόφασή του και θέλει αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό. Αλλά με τρόπο που θα διασφαλίζει την επόμενη μέρα της ΠΑΕ.

Γι’ αυτό και όλο το διάστημα που προηγήθηκε, από το ξεκίνημα κιόλας των συζητήσεων με τον Παϊρότζ, ήθελε να… ξεψαχνίσει τον Ταϊλανδό προτού προχωρήσει τις συζητήσεις μαζί του. Και όταν βεβαιώθηκε πως είναι αξιόπιστος, προχώρησε στις λεπτομέρειες. Ωστόσο το περιβάλλον του Αλαφούζου δεν κρύβει την ανησυχία του λόγω της καθυστέρησης, τη στιγμή που ο Παϊρότζ ετοιμάζεται για ακόμα ένα ταξίδι στην Ελλάδα.

Τα… χαλάει ο καιρός

Διάθεση υπάρχει από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και ήταν δεδομένο πως, αν ο καιρός βοηθήσει, το Σάββατο θα υπάρχουν περίπου 30.000 φίλαθλοι της ομάδας. Ωστόσο οι προβλέψεις δεν είναι καλές και η πρόγνωση μιλάει για κακοκαιρία και βροχές, με αποτέλεσμα η προπώληση να έχει «κολλήσει».