Ο δυνατός αέρας ήταν ο… πρωταγωνιστής των χθεσινών αγώνων Κυπέλλου. Ξάνθη και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 στα Πηγάδια σε αγώνα για τον 7ο όμιλο, καθώς τα μποφόρ δημιούργησαν πολλά προβλήματα στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Μάλιστα η καλύτερη φάση του ΟΦΗ είχε τη βοήθεια του αέρα. Καταρχήν ο τερματοφύλακας της Ξάνθης Ζίφκοβιτς επιχείρησε το βολέ, αλλά ο αέρας έστειλε την μπάλα… κόρνερ!  Με την εκτέλεσή του η μπάλα πήρε κατευθυνση προς την εστία και οι αμυντικοί των γηπεδούχων πρόλαβαν την τελευταία στιγμή να γλιτώσουν το γκολ. Και κάτι ακόμα γι’ αυτό το παιχνίδι. Η ΠΑΕ είχε ορίσει τιμή εισιτηρίου (γενική είσοδο) 12 ευρώ και σε συνδυασμό με τις άσχημες καιρικές συνθήκες σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης θεατών. Διατέθηκαν μόλις 116 εισιτήρια!

Ο αέρας έπαιξε τον ρόλο του και στα Σπάτα, στο παιχνίδι του Αήττητου με τον Εργοτέλη (1-1). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Καπνίδη (42′), ενώ ο Αήττητος ισοφάρισε στο 80′ με σέντρα-σουτ του Γροντή και τη… βοήθεια του αέρα. «Οταν παίζεις έξυπνα, μπορείς να δημιουργήσεις προβλήματα και με κόντρα τον αέρα» σχολίασε ο προπονητής του Αήττητου Σούλης Παπαδόπουλος. «Βάσει ευκαιριών νομίζω πως αξίζαμε τη νίκη. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα».

Με ένα γκολ του Κρητικού (20′) η Κέρκυρα επικράτησε εκτός έδρας 1-0 της Νίκης Βόλου. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι καθώς σε δύο φάσεις, σε σουτ των Μέτσε (73′) και Ιορδανίδη (80′), η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες υποχρέωσαν την ΕΠΟ να αναβάλει ακόμα ένα παιχνίδι. Ο αγώνας Θύελλας Καμαρίου – Ηρακλής που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί σήμερα στη Νάξο αναβλήθηκε καθώς λόγω του Ξενοφώντα οι δύο ομάδες ήταν αδύνατο να ταξιδέψουν. Ετσι ο αγώνας αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί τις 3/10, καθώς έκανε δεκτό το αίτημα των δύο ομάδων.