Οχι δάκρυα για αυτή την Εθνική. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά για ένα ριμπάουντ έχασαν τεράστια ευκαιρία για πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και για ένα ραντεβού με τις Αμερικανίδες την Παρασκευή στην Τενερίφη. Εκεί θα βρεθεί η Νιγηρία που επικράτησε της Εθνικής μας με 57-56, χάρη σε ένα χαμένο ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ της Αμουκαμάρα. Το πήρε η Εφεντερικόκα η οποία κέρδισε δύο βολές, στις οποίες ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα μόλις 3” πριν από το φινάλε!

Η Λύμουρα δεν μπόρεσε να κάνει επαναφορά και όλα χάθηκαν τη στιγμή που έδειχναν μια μεγάλη ανατροπή. Καθώς με τη Μαριέλλα Φασούλα (18 π., 12 ριμπ.) ίσως στο καλύτερο παιχνίδι της καριέρας της και με αντεπίθεση διαρκείας η Εθνική μας είχε καλύψει το -15 (από το 46-31 του 27′) και είχε περάσει μάλιστα μπροστά με βολές της Καλτσίδου (56-55) μόλις 20” πριν από το φινάλε. Ομως το χαμένο ριμπάουντ ήταν όλο το παιχνίδι, με τη Νιγηρία να μας πληγώνει και πάλι, αυτήν τη φορά στις γυναίκες, καθώς πριν από έξι χρόνια μας είχε ρίξει (σε μια πολύ μεγάλη έκπληξη) στο κανναβάτσο και στους άνδρες νικώντας με 80-79 και αφήνοντάς μας εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

«Είναι κρίμα και άδικο, εμείς χάσαμε την ευκαιρία για ένα ριμπάουντ. Θα είμαι εδώ, δεν σταματάω» είπε η εμβληματική Εβίνα Μάλτση, που συνεχίζει στα 40 της να παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς πρόσθεσε: «Παραμένουμε στο παγκόσμιο στερέωμα, αξίζαμε την πρόκριση».

n Το Λαύριο ηττήθηκε με 76-58 από την Ντνίπρο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europe Cup.