Ο Βλατισλάβ Ντορονίν περνούσε βιαστικά τον δρόμο ακριβώς απέναντι από το One Hyde Park. Ο ρώσος κροίσος, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός στους κύκλους του διεθνούς τζετ-σετ μέσα από τον πολύχρονο δεσμό του με τη Ναόμι Κάμπελ, κατευθύνθηκε στο γνωστό εστιατόριο Mr Chow. Το συγκεκριμένο «βλέπει» το κτίριο One Hyde Park, ένα από τα ακριβότερα και πολυτελέστερα στο Λονδίνο. Εκεί όπου ένας από τους πλέον ευνοημένους επιχειρηματίες του Βλαντίμιρ Πούτιν διατηρεί θεαματικό διαμέρισμα με πανάκριβα έργα τέχνης. Μου έκανε εντύπωση ότι ο γοητευτικός πάντα Βλατισλάβ επέλεξε το συγκεκριμένο, κινεζικής κουζίνας, εστιατόριο, το οποίο ανήκει στη διεθνή αλυσίδα. Το Mr Chow δεν είναι πια τόσο trendy όσο στο παρελθόν, το προτιμούν κυρίως γυναίκες μετά το shopping. Ο ρώσος μεγιστάνας, λάτρης της κινεζικής και ιαπωνικής κουζίνας, ίσως δεν… βρήκε τραπέζι στο Zuma ή στο Nobu.

Τη συγκεκριμένη βραδιά πάντως στο «Mr Chow» βρίσκονταν μέλη του international fund το οποίο εξαγόρασε τον «Αστέρα» στη Βουλιαγμένη (οι υπόλοιποι μετά το Γκστάαντ είχαν «πετάξει» στην Τζέντα), όπως και έλληνες επιχειρηματίες για ένα κάλεσμα γενεθλίων. Η παρουσία του Ντορονίν με ωραίες γυναίκες στο πλευρό του έκανε αρκετούς να σχολιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον συμπατριώτη του Ρόμαν Αμπραμόβιτς. Εξελίξεις που αφορούν τις σχέσεις του με τη βρετανική κυβέρνηση, την πολυσυζητημένη βίζα και το τι ακριβώς θα κάνει στο τέλος με την Τσέλσι.

Η εμφάνιση της ολοφώτεινης, αστραφτερής επιγραφής στους τοίχους του πασίγνωστου πολυκαταστήματος Harvey Nichols σε Holly Nichols έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν… άλλαξε τίτλο, έτσι όπως δημιουργούσε ένα όντως εντυπωσιακό θέαμα στη γωνία της Sloane Street. Εστιατόρια, πολυτελή αυτοκίνητα, εκθέσεις Frieze και Pad, οι οποίες ετοιμάζονται πυρετωδώς στην πόλη. Ολοι βρίσκονται στο Λονδίνο αυτές τις ημέρες…

Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Στην Αθήνα το Annual Dinner του MDA συγκέντρωσε πολύ γνωστό κόσμο. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε στο πολύ όμορφο περιβάλλον της Λίμνης της Βουλιαγμένης. Προσωπικότητες της πολιτικής, της επιχειρηματικής, της διπλωματικής και της πνευματικής ζωής του τόπου έδωσαν το «παρών» με σκοπό να ενισχύσουν για μία ακόμα φορά τις δράσεις του MDA. Ενα σωματείο το οποίο εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις. Η Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης χάρισε εντυπωσιακές εικόνες. Ο Στέφανος Κορκολής (ο συνθέτης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος γύρω από το θέμα, αφού η μητέρα του πάσχει από μυασθένεια Gravis) μαζί με την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη ταξίδεψαν τους καλεσμένους μέσα από μουσικές και τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Ελληνικό «άρωμα» στο σπίτι της Donatella Versace

Η Ντονατέλα Βερσάτσε έκανε ένα από τα μεγαλύτερα deals στον χώρο του παγκόσμιου fashion world πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Η μικροσκοπική, κατάξανθη αδελφή του μεγάλου Gianni, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από μερικά χρόνια έξω από το σπίτι του στο Μαϊάμι, κατόρθωσε να κρατήσει τον οίκο στην κορυφή. Η κυρία Βερσάτσε, λάτρις της Ελλάδας και της αρχαίας ιστορίας μας (οι μαίανδροι πρωταγωνιστούν στις συλλογές ρούχων και αξεσουάρ της), πούλησε το εμβληματικό brand σε εξαιρετικά συμφέρουσα (για τις εποχές που διανύουμε) τιμή, στον αμερικανικό όμιλο Michael Kors. Η Ρόη Αποστολοπούλου έχει δημιουργήσει μια ζεστή σχέση με την Ντονατέλα εδώ και καιρό. Η κυρία Αποστολοπούλου φόρεσε ένα από τα ωραιότερα κομμάτια Versace στο Met Gala και συνέχισε τώρα στο Μιλάνο με ένα ολόχρυσο φόρεμα. Η Ντονατέλα άνοιξε μετά από χρόνια το σπίτι του Gianni στο Μιλάνο. Διοργάνωσε εκεί ένα private party για 50 μόνο εκλεκτούς καλεσμένους…