Από 1.400 έως 10.000 ευρώ θα λάβουν ως αναδρομικά ανάλογα με τον βαθμό τους τα περίπου 250.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών ήταν μία από τις βασικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ και από πολλούς θεωρήθηκε ως προεκλογικό «δωράκι» προς τους στρατιωτικούς.

Η εξέλιξη, όπως είναι επόμενο, ικανοποιεί τους στρατιωτικούς, αλλά στην παρούσα χρονική στιγμή περιμένουν την ολοκλήρωσή της, δηλαδή να πάρει σάρκα και οστά η εξόφληση των αναδρομικών με τη μορφή νόμου. Πέραν αυτού όμως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμη δεν γνωρίζουν πώς θα γίνει η καταβολή. «Εχουμε δικαιωθεί από το ΣτΕ και αυτό που θα μας ικανοποιούσε είναι να γίνει εφάπαξ καταβολή του ποσού που μας οφείλεται» επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης. Οπως προσθέτει, «άλλωστε, με τον ίδιο τρόπο έγινε η περικοπή των μισθών μας». Προ ημερών ο Πάνος Καμμένος είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του πως το ποσό των αναδρομικών «στο σύνολό του υπάρχει δεσμευμένο στο υπουργείο Οικονομικών και θα μπορούσε να δοθεί και εφάπαξ». Εντούτοις, δεν είχε δώσει άλλες λεπτομέρειες για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο εξόφλησης (εφάπαξ δηλαδή ή σε δόσεις) του ποσού προς τους στρατιωτικούς.

Και οι απόστρατοι. Σημειώνεται ότι αναδρομικά προβλέπεται να πάρουν και οι απόστρατοι αξιωματικοί. Τα χρήματα που πρόκειται να δοθούν στους απόστρατους είναι από 850 έως 6.800 ευρώ και πάλι ανάλογα με τον βαθμό τους.