Η καθυστέρηση στην υπόθεση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και της αλλαγής ιδιοκτησίας έχει φέρει πολλά σενάρια σχετικά με την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Σενάρια που αφορούν και τον Γιάννη Αλαφούζο και το κατά πόσο ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού επιθυμεί πράγματι να αποχωρήσει από την ΠΑΕ. Να απεμπλακεί απ’ όλα, όπως είχε δηλώσει πριν από έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου 2017. Σενάρια που αφορούσαν την καλή εικόνα που δείχνει η ομάδα και την οποία συνέδεαν με το… αύριο. Και τις πιθανές πωλήσεις ορισμένων παικτών που μπορεί να γεμίσουν τα ταμεία της ΠΑΕ και κατ’ επέκταση να δώσουν… πίσω στον Αλαφούζο κάποια από τα χρήματα που έχει βάλει.

Ωστόσο η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Κι αυτή λέει πως ο Αλαφούζος θέλει το συντομότερο δυνατό να απεμπλακεί από τον Παναθηναϊκό, όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει πως επιθυμεί. Θέλει να πουλήσει τις μετοχές και να αποχωρήσει οριστικά και από τον Παναθηναϊκό και από το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό, άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα πίεζε τον Παϊρότζ να προχωρήσει το deal και έκανε ό,τι του ζητούσε ο Ταϊλανδός. Ακόμα και κάποιες επιπλέον διαβεβαιώσεις που ζήτησε η πλευρά των ξένων επενδυτών έγιναν αμέσως δεκτές από τον Αλαφούζο στην προσπάθειά του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό το συντομότερο δυνατό.

Εχει το 51%

Η πρόθεση του Αλαφούζου, φυσικά, για εδώ και τώρα απεμπλοκή του από τον Παναθηναϊκό δεν σημαίνει πως θα συμβεί κιόλας το αμέσως επόμενο διάστημα. Ακόμα και αν ο Παϊρότζ αποφασίσει να βάλει εντός τετραμήνου τα δέκα εκατομμύρια ευρώ της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, δεν θα πάρει περισσότερο από 22% των μετοχών. Κάτι που σημαίνει πως ο Αλαφούζος θα παραμείνει μεγαλομέτοχος μέχρι, είτε ο Παϊρότζ, είτε οποιοσδήποτε άλλος να βάλει τόσα χρήματα που να μπορεί να αποκτήσει το 51% των μετοχών της ΠΑΕ. Με λίγα λόγια, ακόμα και αν… αύριο το πρωί ο Παϊρότζ βάλει δέκα εκατομμύρια, ο Αλαφούζος θα έχει λόγο σε όλα αν το θελήσει. Κάτι, ωστόσο, που δύσκολα θα θέλει, ιδιαίτερα αν έχει και άλλον στη μετοχική σύνθεση, που δεν θα κατέχει μικρό ποσοστό, όσο έχει η Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Επιπλέον, σε περίπτωση που ο Παϊρότζ βάλει τα χρήματα, τότε θα τοποθετήσει δικούς του ανθρώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ. Αρα θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όσα αφορούν τη λειτουργία της ομάδας, από τη στιγμή μάλιστα που ο Αλαφούζος δεν θέλει να συνεχίσει να ασχολείται.

Στο μεταξύ, ο Πιεμπονγκσάντ φέρεται να βρίσκεται στην Αθήνα τις τελευταίες ώρες και αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο, ίσως και σήμερα, για να προχωρήσουν τις συζητήσεις σχετικά με τη συμφωνία. Μια συμφωνία που βρίσκεται προ των πυλών, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει φτάσει στο τελικό στάδιο υλοποίησής της. Κάτι που επιβεβαιώνεται πλέον από το περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου, αλλά τονίζεται πως υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προχωρήσει κανονικά το deal, έστω κι αν έχει καθυστερήσει.

Υποψήφιος για βασικός

Ο Φεντερίκο Μακέντα, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 75′ και έβγαλε μάλιστα και την ασίστ για το 3-0 του Γιόχανσον, βάζει υποψηφιότητα για την αρχική ενδεκάδα του αυριανού αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Ο Ιταλός καθημερινά μοιάζει όλο και πιο έτοιμος και διεκδικεί μία θέση μαζί με τον Μουνιέ, με τον Γάλλο πάντως να έχει το προβάδισμα. Αν μπει ο Μουνιέ, τότε θα βγει ο Χατζηθεοδωρίδης, χωρίς να αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό. Αν ο Δώνης προτιμήσει τον Μακέντα, θα δούμε τον Ιταλό στην κορυφή, τον Καμπετσή πιο πίσω και τον Μπουζούκη αριστερά, σε ένα σχήμα που θα μοιάζει περισσότερο με 4-4-2.

«Κατάσκοποι» στο ΟΑΚΑ

Δεν υπάρχει ενημέρωση στον Παναθηναϊκό για έλευση ξένων… κατασκόπων, αλλά πληροφορίες από την πιάτσα των ατζέντηδων αναφέρουν ότι στο ΟΑΚΑ αναμένεται να βρίσκονται άνθρωποι που λειτουργούν για λογαριασμό συλλόγων από Ιταλία και Ολλανδία.