«Συνεχίζουμε μαζί». Ο Αμρ Ουάρντα ποστάροντας μια φωτογραφία όπου είναι αγκαλιά με τον Ραζβάν Λουτσέσκου από ένα στιγμιότυπό τους σε κάποιον αγώνα του ΠΑΟΚ, ουσιαστικά επισημοποίησε το τέλος της παρεξήγησης που είχε με τον ρουμάνο τεχνικό.

Ο Αιγύπτιος, που είχε δυστροπήσει επειδή δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του κόουτς για τη βασική ενδεκάδα με την ΑΕΚ, τιμωρήθηκε αρχικά με αποκλεισμό από την αποστολή εκείνου του ντέρμπι.

Οταν στη συνέχεια δεν πήγε και στην προπόνηση της Δευτέρας (με τους παίκτες που δεν έπαιξαν την Κυριακή) ο Λουτσέσκου τον απέκλεισε και από τα ντέρμπι με τον Αρη για το Κύπελλο και με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα.

Ο παίκτης συναντήθηκε με τον τεχνικό του Δικεφάλου και του ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, με τον Λουτσέσκου να του δίνει συγχωροχάρτι αλλά να τον προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί άλλο παράπτωμα στο μέλλον.

Από εκεί και πέρα ο Αιγύπτιος δεν υπολογίζεται για τον αγώνα της Κυριακής, αλλά ο Ελ Καντουρί είναι στα πλάνα του προπονητή εφόσον δεν έχει ενοχλήσεις. Ο ίδιος ο παίκτης (αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα με τον Αρη όταν ένιωσε ένα τράβηγμα σε ένα σπριντ, που φάνηκε για μυϊκός τραυματισμός ή ενόχληση στο νεύρο) επιμένει πάντως ότι δεν χάνει με τίποτε το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Αναμνήσεις

Σε συνέντευξή του σε ρουμανικό μέσο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και με τον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης Χρήστο Πανόπουλο.

«Ο κ. Σαββίδης είναι ένα πολύ ευαίσθητο άτομο, αν και για όποιον δεν τον γνωρίζει μπορεί να φαίνεται διαφορετικός. Ζει πολύ συναισθηματικά, ζει όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ, όλα τα αποτελέσματά μας. Η γνωριμία μου μαζί του είναι σίγουρα μια ιστορία που αξίζει να πω στο τέλος της ζωής μου. Τώρα δεν έχουμε χρόνο επειδή με τον ΠΑΟΚ συμμετέχω σε άλλες μάχες.

Τον σέβομαι πάντως πάρα πολύ και τον ευχαριστώ που μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ στον ΠΑΟΚ και να έχω την ευκαιρία να προπονήσω εξαιρετικούς παίκτες. Προσπαθούμε μαζί για να κάνουμε τα πράγματα να πάνε καλά, αλλά στο ποδόσφαιρο να είστε σίγουροι ότι είναι πολύ εύκολο να ανατραπούν τα δεδομένα και το τελευταίο αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει» τόνισε μεταξύ άλλων για τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, αλλά υπενθύμισε και μια ωραία ιστορία για τον αντίστοιχο ηγέτη της Ξάνθης, τον Χρήστο Πανόπουλο.

«Οταν πρωτοπήγα στην Ξάνθη ταξίδεψα με το αυτοκίνητο και κάποια στιγμή χρειάστηκε να βάλω βενζίνη. Ο υπάλληλος στο βενζινάδικο με αναγνώρισε από φωτογραφίες και με ρώτησε αν είμαι ο νέος προπονητής της ομάδας και όταν του απάντησα θετικά, μου είπε: “Κάνεις μεγάλο λάθος. Σε έναν μήνα, το πολύ σε δύο, θα έχεις φύγεις. Ο ιδιοκτήτης είναι τρελός και αλλάζει τρεις-τέσσερις προπονητές κάθε σεζόν”.

Πράγματι, πριν αναλάβω εγώ, ο ιδιοκτήτης, σε μια περίοδο 24 ετών, χρόνο μετά τον χρόνο άλλαζε 4-5 τεχνικούς. Οταν έπειτα από τρία χρόνια στην ομάδα αποφασίσαμε να σταματήσουμε τη συνεργασία μας, έβγαλε το ρολόι του και μου το έδωσε. “Θα μπορούσα να αγοράσω ένα δώρο για σένα αλλά θέλω να σου δώσω κάτι προσωπικό γιατί σε αγαπώ σαν παιδί μου”,  μου είπε. Συνεχίζουμε να επικοινωνούμε δυο-τρεις φορές κάθε εβδομάδα. Είναι για μένα σαν δεύτερος πατέρας. Και δεν ήταν τελικά όπως τον περιέγραψε ο τύπος στο βενζινάδικο» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος κλήθηκε από τον αθλητικό εισαγγελέα Σιμιτζόγλου να απολογηθεί για τις δηλώσεις του περί ελληνικού πρωταθλήματος και πως αυτά που έγιναν πέρυσι γίνονταν μόνο στη Γερμανία επί Χίτλερ.