Το ενδιαφέρον της και στην αγορά παράδοσης τροφίμων κατ’ οίκον (ντελίβερι) στρέφει τώρα η Uber. Η διαδικτυακή πλατφόρμα μεταφορών έχει εκφράσει ενδιαφέρον να κλείσει ντιλ με την εταιρεία ντελίβερι Deliveroo, η οποία έχει έδρα το Λονδίνο. Μια τέτοια συμφωνία της Uber με την Deliveroo, η οποία υπολογίζεται ότι πλέον έχει αξία που ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. δολάρια, θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις να αλλάξει δραστικά η αγορά ντελίβερι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι συζητήσεις αυτές φέρεται να πραγματοποιούνται εν μέσω συνεχούς αύξησης του ανταγωνισμού στην αγορά κατ’ οίκον παράδοσης τροφίμων. Τα στοιχήματα είναι μεγάλα, καθώς ανάλογο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει μεγάλες και μικρότερες εταιρείες στον χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών όπως η Amazon, η GrubHub, η DoorDash και η Just Eat. Ολες αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα όλων εκείνων που προτιμούν να παραγγείλουν το φαγητό τους στο σπίτι, παρά να μαγειρέψουν ή να πάνε σε εστιατόριο.

Η ίδια η Uber υποστηρίζει ότι έχει ήδη αναπτύξει το μεγαλύτερο δίκτυο ντελίβερι για φαγητά σε όλο τον κόσμο πλην της Κίνας, παρουσιάζοντας την Uber Eats. Η Uber Eats ξεκίνησε την πορεία της το 2014 και έχει θέσει ως στόχο να παρουσιάσει φέτος έσοδα 6 δισ. δολάρια. Η εταιρεία κάνει κατ’ οίκον παραδόσεις τροφίμων από εστιατόρια σε περισσότερες από 290 πόλεις και επεκτείνεται συνεχώς σε νέες αγορές στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σύμφωνα με στοιχεία των «Φαινάνσιαλ Τάιμς».

Η Deliveroo από την πλευρά της παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερες από 200 πόλεις σε τέσσερις ηπείρους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Ντάρα Κορσοσχάχι έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την επέκταση του ομίλου στον κλάδο αυτό ενόψει της προσπάθειας για είσοδο της Uber στο χρηματιστήριο το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Την ίδια στιγμή η Uber προσπαθεί συνεχώς να επεκτείνει σε κάθε τομέα τις δραστηριότητές της. Το Bloomberg ανέφερε ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα μεταφορών βρίσκεται σε συνομιλίες με την Careem στη Μέση Ανατολή, η οποία παρέχει κι αυτή αντίστοιχες υπηρεσίες.

Η Deliveroo είναι μια από τις πιο πολλά υποσχόμενες νέες εταιρείες (startups) στην Ευρώπη, καθώς μόνο πέρυσι συγκέντρωσε επενδυτικά κεφάλαια που πλησίασαν τα 400 εκατ. δολάρια. Εχει κάνει μεγάλες επενδύσεις για να υπερασπιστεί και να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά. Μεταξύ άλλων έχει κατασκευάσει μεγάλες εγκαταστάσεις με κουζίνες, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν εστιατόρια ως κέντρα για να μοιράζουν μέσω της Deliveroo τις παραγγελίες τους. Την ίδια στιγμή η εταιρεία προχωρά σε προσλήψεις εκατοντάδων νέων εργαζομένων με ειδίκευση στον τομέα της τεχνολογίας, με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι φέτος παρουσιάζει μεγαλύτερη ανάπτυξη από πέρυσι.