Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω της το 1997 όταν δολοφονήθηκε ο αδελφός της Τζιάνι Βερσάτσε και ανέλαβε τα ηνία της Versace Group. Η Ντονατέλα Βερσάτσε βρίσκεται πλέον ξανά στο προσκήνιο, με τις φωτογραφίες της να φιγουράρουν σε εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι όμως για κάποια παρουσίαση κολεξιόν του πασίγνωστου οίκου μόδας. Η ίδια με τον έτερο αδελφό της Σάντος Βερσάτσε και την υπόλοιπη οικογένεια, αποφάσισαν την πώληση της εταιρείας στην αμερικανική εταιρεία μόδας Michael Kors Holding.

Η πώληση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία, αλλά η ίδια υπερασπίστηκε την απόφασή της δηλώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό η Versace Group θα γίνει πιο ισχυρή από ποτέ.

Γεννημένη το 1955, η Ντονατέλα Βερσάτσε μεγάλωσε εν μέσω δύο μεγάλων επιρροών στη ζωή της. Η μητέρα της έραβε φορέματα, ενώ ο μεγάλος της αδελφός ο Τζιάνι μπήκε από νωρίς στον χώρο της μόδας. Σύντομα εκείνος αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα στον χώρο αυτό παίρνοντας μαζί στην επιτυχία και τη μικρότερη αδελφή του. Ο πατέρας τους ήταν χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην αριστοκρατία της Ιταλίας.

Η Ντονατέλα άρχισε να εργάζεται με τον Τζιάνι τη δεκαετία του 1970. Παρά το γεγονός ότι ο Τζιάνι ήταν περίπου δέκα χρόνια μεγαλύτερός της, οι δυό τους είχαν πολύ στενές σχέσεις και η Ντονατέλα από μικρή ηλικία τον συνόδευε στις εξόδους του σε νάιτ κλαμπ και ντισκοτέκ. Η συνεισφορά της στην εταιρεία ήταν σημαντική από νωρίς. Αρχικά η Ντονατέλα ξεκίνησε ως επικεφαλής δημόσιων σχέσεων του οίκου, αλλά στη συνέχεια άρχισε να δραστηριοποιείται περισσότερο στον τομέα της μόδας και κατέληξε να γίνει η μούσα του μεγάλου της αδελφού. «Εάν η Ντονατέλα δεν συμφωνεί με ένα σχέδιο μόδας, τότε δεν θα το προχωρήσουμε» είχε πει σε συνέντευξή του στο Vanity Fair ο Τζιάνι.

 

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΙΔΕΕΣ. Θεωρείται ότι είναι εκείνη που είχε την ιδέα να χρησιμοποιηθούν πολύ γνωστά μοντέλα στην πασαρέλα, στοιχηματίζοντας ότι η δημοσιότητα θα φέρει τον οίκο Βερσάτσε στην κορυφή. Τη δεκαετία του 1990 ανέλαβε μόνη της να σχεδιάσει τη νέα σειρά Versus και συνέβαλε καθοριστικά στο να προσελκύσει στην εταιρεία ακόμη πιο νέες ηλικίες πελατών.

Το 1986 παντρεύτηκε το πρώην μοντέλο Πολ Μπεκ και έκαναν μαζί δύο παιδιά, την Αλέγκρα και τον Ντάνιελ. Η Ντονατέλα έγινε επίσης σύντομα γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή της και τα πάρτι. Μετά όμως τον θάνατο του Τζιάνι όλα αυτά άλλαξαν, όπως και ολόκληρη η ζωή της, αφού έκανε κάθε προσπάθεια να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια και τον γνωστό οίκο μόδας και τελικά τα κατάφερε.

Η Βερσάτσε, γνωστή μεταξύ άλλων για το σήμα της, που είναι το κεφάλι μιας Μέδουσας, συνέχισε να είναι από τους κορυφαίους οίκους μόδας στον κόσμο, προσελκύοντας τελικά το ενδιαφέρον πολλών υποψήφιων μνηστήρων. Ενδιαφέρον για την εταιρεία φέρεται να είχαν εκδηλώσει το τελευταίο διάστημα οι Tiffany, LVMH, PVH και Tapestry που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μόδας και των ειδών πολυτελείας. Τελικά ο οίκος κατέληξε στα χέρια της Michael Kors έναντι 2,1 δισ. δολαρίων αποκτώντας με τον τρόπο αυτό σημαντική παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά ειδών πολυτελείας. Η Michael Kors είναι μεταξύ άλλων γνωστή για τις τσάντες της και πέρυσι αγόρασε τη βρετανική εταιρεία κατασκευής παπουτσιών Jimmy Choo έναντι 1,2 δισ. δολ.

Σημαντικός φέρεται να ήταν στο ντιλ ο ρόλος της επενδυτικής εταιρείας Blackstone Group, η οποία από το 2014 έχει το 20% της Βερσάτσε. Το υπόλοιπο 80% το ελέγχει η οικογένεια.

Ο λογαριασμός της Ντονατέλα στο Instagram πήρε φωτιά μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με πολλούς χρήστες να την κατηγορούν ότι τώρα η Βερσάτσε θα χάσει την ανεξαρτησία της και θα γίνει μια ακόμη θυγατρική πολυεθνικής. Η ίδια υπερασπίστηκε την απόφασή της επισημαίνοντας ότι κανείς ιταλός επενδυτής δεν θέλησε να υποβάλει πρόταση συνεργασίας στη Βερσάτσε. Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι με το ντιλ αυτό θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην Ιταλία. Η Ντονατέλα Βερσάτσε σε συνεντεύξεις που παραχώρησε την επόμενη μέρα της πώλησης σε μεγάλο αριθμό μέσων ενημέρωσης της γειτονικής χώρας αποκάλυψε ότι το τελευταίο έτος ο οίκος μόδας δέχτηκε προσφορές από γαλλικούς και αμερικανικούς ομίλους. «Δεν ήμασταν εμείς που αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε σε ιταλικό όμιλο», ήταν τα λόγια της. Επίσης είπε ότι το ντιλ έδειξε πόσο πολύ θέλουν τις ιταλικές εταιρείες ξένοι επενδυτές. Υποσχέθηκε επίσης ότι «θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και αυτό θα είναι κίνητρο οικονομικής ανάπτυξης για τις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε». «Ετοιμαστείτε, η Βερσάτσε θα γίνει τώρα πιο ισχυρή από ποτέ» κατέληξε.