Τσέλσι και Λίβερπουλ προχωρούσαν χέρι χέρι στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική. Η πρώτη απώλεια βαθμών για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι άφησε τη Λίβερπουλ μόνη στην κορυφή και με καλύτερη ψυχολογία ενόψει της αποψινής επίσκεψής της στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Λίβερπουλ και Τσέλσι είναι από τις ομάδες που ξεχωρίζουν στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Οι Reds, χωρίς έως τώρα να κινούνται σε υψηλούς ρυθμούς, παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργούν αρκετές φάσεις σε κάθε παιχνίδι. Οσον αφορά την Τσέλσι, επί… διεύθυνσης Μαουρίτσιο Σάρι, η αγωνιστική εικόνα της δεν συγκρίνεται με την περσινή. Ο Σάρι έχει καταφέρει να μεταδώσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες και η Τσέλσι έχει αρχίσει να παίζει και πάλι ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αλλωστε, ο ιταλός τεχνικός είναι θιασώτης της γρήγορης εναλλαγής της μπάλας και αυτό θέλει να εφαρμόσει και στην ομάδα του Λονδίνου. Κλειδί σε αυτήν την Τσέλσι είναι ο Εντεν Αζάρ, που συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από το Μουντιάλ έχοντας στα έξι πρώτα ματς πέντε γκολ και δύο ασίστ.

Αμοιβαίος σεβασμός

Το αποψινό ντέρμπι σε άλλες εποχές ίσως περνούσε απαρατήρητο, ωστόσο με την εικόνα που δείχνουν και οι δύο ομάδες, αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ισως επειδή είναι η περίοδος που και οι δύο δίνουν εξετάσεις, έχοντας μπροστά τους εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα σε Αγγλία και Ευρώπη. Ο Σάρι, πάντως, μιλάει με σεβασμό για την αντίπαλό του και υποστήριξε πως η ομάδα του θέλει δουλειά για να φτάσει στο ίδιο επίπεδο: «Η Λίβερπουλ έχει τον ίδιο προπονητή για τρία χρόνια. Εμείς δουλεύουμε όλοι μαζί σαράντα ημέρες και ακόμα είναι πολύ νωρίς. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά για να βρεθούμε στο επίπεδό της» ήταν το σχόλιο του 59χρονου τεχνικού.

Κοινό στοιχείο των δύο ομάδων οι πιο ακριβές μεταγραφές τερματοφύλακα στην ιστορία. Η Λίβερπουλ έκανε την αρχή δαπανώντας 75 εκατ. ευρώ για να φέρει στο Ανφιλντ τον Βραζιλιάνο Αλισον από τη Ρόμα, ενώ η Τσέλσι για να καλύψει τη φυγή του Τιμπό Κουρτουά απάντησε με τον 23χρονο Κεπά της Μπιλμπάο, πληρώνοντας τη ρήτρα του συμβολαίου του που άγγιξε τα 80 εκατ.

Κέντρο και άμυνα

Στη Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλοπ έχει καταφέρει να βρει πλέον την κατάλληλη αμυντική θωράκιση. Με δεδομένη τη δύναμη πυρός από τη μέση και μπροστά, ο αδύναμος κρίκος της ομάδας ήταν η θέση του τερματοφύλακα και η άμυνα. Το πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια λύθηκε με τον Αλισον, ενώ η ηγετική παρουσία του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο κέντρο της άμυνας  προσφέρει ασφάλεια σε συνδυασμό με την πολύ καλή παρουσία των δύο ακραίων, Αλεξάντερ-Αρνολντ και Ρόμπερτσον.

Ωστόσο ο Κλοπ έχει και στη μεσαία γραμμή ένα επιπλέον εργαλείο. Τον 22χρονο Ναμπί Κεϊτά, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ ακόμα δεν έχει μπει στην εξίσωση και ο Φαμπίνιο που αποκτήθηκε από τη Μονακό. Φυσικά, δεν γίνεται λόγος για την «τριπλέτα» Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο, που σε κάθε στιγμή είναι ικανοί να αναστατώσουν οποιαδήποτε άμυνα.

Οι δύο προπονητές έχουν ήδη δείξει δείγματα της δουλειάς τους στις προηγούμενες ομάδες τους. Ο Γιούργκεν Κλοπ πήρε δύο πρωταθλήματα στη Γερμανία με την Ντόρτμουντ, ενώ ο Μαουρίτσιο Σάρι άλλαξε το αγωνιστικό πρόσωπο στη Νάπολι, η οποία έφτασε να διεκδικεί τον τίτλο από την κυρίαρχη τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία, Γιουβέντους.