Ο τεχνικός της Τσέλσι Μαουρίτσιο Σάρι, στο σκάουτινγκ που είχε κάνει για τον ΠΑΟΚ, είχε ξεχωρίσει όπως είπε τον Δημήτρη Πέλκα, καθώς από αυτόν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ο τρόπος ανάπτυξης του Δικεφάλου.

Μπορεί να είναι μικρόσωμος στο μάτι, αλλά στο χορτάρι στην καλή του μέρα, μπορεί να κάνει τη διαφορά και ο Λουτσέσκου περιμένει πολλά στο αυριανό ντέρμπι από τον  μπαλαντέρ του, αλλά και MVP της περσινής χρονιάς για τους κυπελλούχους Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η διοίκηση του συλλόγου πρόκειται να τον επιβραβεύσει με αναπροσαμογή και επέκταση του συμβολαίου του, τριπλασιάζοντας σχεδόν τις αποδοχές του, καθώς ήδη ο παίκτης έχει απορρίψει μια ιδιαίτερα δελεαστική οικονομικά πρόταση από τη Φενέρμπαχτσε, προκειμένου να μείνει στον ΠΑΟΚ με τον οποίο θέλει να πάρει το πρωτάθλημα.

Πέρυσι ήταν αυτός που βοήθησε τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα του τόσο κοντά στον τίτλο, ενώ ήταν εξαιρετικός και στον νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, τον οποίο και «σφράγισε» με το δεύτερο γκολ που σημείωσε.

Κομβικό σημείο

Μέχρι στιγμής στην εφετινή χρονιά δεν έχει κάνει τόσο μεγάλα παιχνίδια και προσπαθεί να βρει τα πατήματά του, όμως την Κυριακή γνωρίζει ότι είναι ένα κομβικό ντέρμπι στο οποίο ο ΠΑΟΚ αν ηττηθεί θα μείνει από πολύ νωρίς πέντε βαθμούς πίσω από τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον υπολογίζει ιδιαίτερα και μάλιστα πριν από λίγες μέρες στην Κρήτη δεν τον χρησιμοποίησε στον αγώνα με τον ΟΦΗ για να του δώσει ανάσες ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Στο οποίο ήταν καλά κλεισμένος κάτι που αναμένεται να γίνει και στον Πειραιά με τη μόνη διαφορά πως εκεί ο ΠΑΟΚ δεν είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει από την αρχή το γκολ, αλλά μπορεί να περιμένει τον αντίπαλό του και εκεί ο Πέλκας έχει συνήθως (στις αντεπιθέσεις) πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο πεδίο δράσης και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί.

Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει παράλληλα ο Λουτσέσκου και τον Μπίσεσβαρ όπως έκανε με την Ενωση, για ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα και έλεγχο του κέντρου.