Μεγάλωσε μέσα στα… ντέρμπι. Σε ένα απολύτως απαιτητικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον όπως εκείνο της Λισαβόνας που θα είναι για πάντα χωρισμένη στα δύο: για χάρη της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ. Αν μη τι άλλο, λοιπόν, ο Ντανιέλ Ποντένσε ξέρει πώς είναι να μετράς τις μέρες αντίστροφα περιμένοντας μια τέτοιου τύπου πρόκληση, σαν αυτή που τον περιμένει αύριο στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Στην πρώτη γραμμή επίθεσης του Ολυμπιακού ο 23χρονος winger υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα από εκείνα τα 90λεπτα που οι βαθμοί που πέφτουν στο τραπέζι του πρωταθλητισμού δεν είναι τρεις, αλλά έξι. Εκείνοι που μπορεί να πάρει ο νικητής. Εκείνοι που θα χάσει ο ηττημένος. Και αν τέλος πάντων προκύψει happy end για τους Ερυθρόλευκους; Η διαφορά από τον περσινό κυπελλούχο ανοίγει στο +5, ενώ μίνιμουμ διατηρείται στο +3 από την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Κομβική η στροφή λοιπόν και ας είμαστε μόλις προ των πυλών της 5ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Ολυμπιακός περιμένει από τον Ποντένσε πολλά. Την τρομερή του ικανότητα στο «ένας με έναν», τη μια σκέψη που μπορεί να κάνει και τη διαφορά. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που, αν μη τι άλλο, δίνει στην αυριανή παρουσία τού Πορτογάλου μία ακόμη διάσταση.

Μπροστά στον Λέο Μάτος

Στο δεξί άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ στέκεται επιβλητικά ο Λέο Μάτος. Ενας εκπληκτικός μπακ που επί της ουσίας υπογράφει το παιχνίδι της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου με τις προωθήσεις του και τη συμμετοχή του στο επιθετικό κομμάτι.

Η παρουσία του Ποντένσε λοιπόν σε αυτά τα τετραγωνικά αυτομάτως γίνεται διπλής όψεως. Το πόσο θα ταλαιπωρήσει τον Λέο Μάτος, αλλά και το πώς θα τον υποχρεώσει τακτικά στο να αποχωριστεί την τάση του να ανεβαίνει ψηλά δίνοντας επιθετικό πλάτος στις επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Πιθανότατα είναι το πιο ταλαντούχο ματσάρισμα της αυριανής βραδιάς αυτό. Μια μονομαχία που η έκβασή της θα έχει τρομερή επιρροή στο ίδιο το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ώς τώρα ο Ποντένσε με τον Ολυμπιακό έχει ένα γκολ στο πρωτάθλημα (στο 5-0 με τον ΠΑΣ) και ένα στην Ευρώπη (το καθοριστικό με την Μπέρνλι στην Αγγλία). Αν τριτώσει το καλό για εκείνον τις επόμενες ώρες; Οι Πειραιώτες θα έχουν κάνει ένα ακόμη στέρεο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.