Το περιστατικό εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. Κάποιοι πίστεψαν ότι πρόκειται για τα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν σε δευτερόλεπτα τα Harrods στο Knightsbridge. Ανδρες και γυναίκες ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές λευκές και μαύρες στολές, οπλισμένοι και σίγουρα με… άγριες διαθέσεις.

Ολοι αυτοί οι οποίοι απολάμβαναν τον καφέ ή το φαγητό τους στα πλαϊνά του εμβληματικού καταστήματος, εκεί όπου βρίσκεται ο πεζόδρομος και το νέο δημοφιλές ιταλικό spot Harry’s του Ρίτσαρντ Κέρινγκ (στη θέση του παλιού, γνωστού Rouge), παρακολουθούσαν άναυδοι τις εντυπωσιακές σκηνές. Οι δύο δράστες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, συνελήφθησαν λίγα μέτρα έξω από το πολυκατάστημα. Λονδίνο, απόγευμα Παρασκευής, με έντονη ηλιοφάνεια και τον κόσμο να έχει κατακλύσει τον δημοφιλή πεζόδρομο. Οι Rolls Royce και τα θηριώδη τζιπ, τα οποία κάνουν ουρές έξω από τα Harrods, είχαν σταματήσει να κινούνται, με εντολή των αστυνομικών. Τι είχε γίνει τελικά; Ο άνδρας και η γυναίκα έκλεψαν από τον δεύτερο όροφο του καταστήματος, εκεί όπου βρίσκονται οι πανάκριβες, exclusive boutiques με τα ρούχα διάσημων σχεδιαστών, ένα μπουφάν Gucci.

Οι αστυνομικοί

σε επιφυλακή

Ενα δερμάτινο, χειροποίητο μπουφάν, αξίας χιλιάδων ευρώ. Πολλοί αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν με την «ετικέτα ασφαλείας» επάνω (ειδοποιεί αμέσως τους υπαλλήλους, αφού… σφυρίζει), να βγήκε το πολύτιμο αυτό κομμάτι του ιταλικού οίκου έξω από το κατάστημα. Τα Harrods είναι, ως γνωστόν, αχανή. Οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες. Πώς οι δύο διήνυσαν όλη αυτή την απόσταση; Ο νέος ιδιοκτήτης, εμίρης του Κατάρ, πρέπει να είναι μάλλον πιο αυστηρός με το προσωπικό ασφαλείας μέσα στα Harrods.

Φίλες μου, οι οποίες είχαν πετάξει από τη Μάλτα στη βρετανική πρωτεύουσα, κάθονταν στην εξωτερική πλευρά του café – restaurant. Με ειδοποίησαν να βγω από το εσωτερικό του spot και έτσι έκλεισα στην κάμερά μου τις σκηνές από την αστυνομική επιχείρηση.

Το ίδιο απόγευμα, κατηφόρισα στο πάντα μοδάτο Νότινγκ Χιλ και το Electric House που δημιουργεί χαμό. Με πολύ ωραίο, νεαρό κόσμο. Το συγκεκριμένο private club φέρει και αυτό την υπογραφή του Ρίτσαρντ Κέρινγκ, ιδιοκτήτη των Annabel’s (παλαιού και νέου στην Berkeley Square). Αστυνομικά αυτοκίνητα, με σειρήνες, έτρεχαν και πάλι με ταχύτητα στο Νότινγκ Χιλ και άλλες περιοχές. Οι Λονδρέζοι μού έλεγαν ότι από το απόγευμα της Παρασκευής και στη διάρκεια του weekend δημιουργούνται πολλά άσχημα, επικίνδυνα περιστατικά στη Γηραιά Αλβιώνα. Οι αστυνομικοί τρέχουν και δεν φθάνουν…

Τα επίσημα εγκαίνια του Athens Marriott Hotel

Το ξενοδοχείο Metropolitan ήταν ένας ιστορικός χώρος φιλοξενίας, ο οποίος έφερε την υπογραφή της οικογένειας Χανδρή. Πάρα πολλοί Αθηναίοι, οι οποίοι επιθυμούσαν να ξεφύγουν από το θορυβώδες Σύνταγμα ή άλλες πολύ κεντρικές περιοχές, προτιμούσαν να δοκιμάσουν κάτι από το μενού της κουζίνας του ξενοδοχείου ή να πιουν τον καφέ τους σε έναν ζεστό χώρο. Η μονάδα φιλοξενίας έχει εδώ και κάποιους μήνες νέο όνομα. Πρόκειται για το Athens Marriott Hotel. Τα επίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες βραδιές με προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και πνευματικό χώρο να απολαμβάνουν μέσα στο ανακαινισμένο περιβάλλον signature cocktails στη θεαματική ταράτσα. Οι καλεσμένοι επέλεξαν επίσης το M Lounge αλλά και το νέο Pan-Asian εστιατόριο e & o Athens, με διεθνείς προδιαγραφές…