Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει ο Ατρόμητος – και – τη φετινή σεζόν. Και δεν είναι εύκολο γιατί έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι αρνούνταν να πέσουν από τις πρώτες θέσεις για μήνες ολόκληρους. Σαν ένα «κακό σπυρί», κολλημένο στο πρόσωπο των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, που έδιναν τη μάχη τους για το πρωτάθλημα. «Τι θέλει αυτός εδώ;», έλεγαν κάθε φορά που ο Ατρόμητος κέρδιζε και παρέμενε ανάμεσά τους. Πότε πρώτος, πότε δεύτερος, πότε τρίτος.

Τελείωσε το πρωτάθλημα ως τέταρτος, μα όχι… καταϊδρωμένος. Μόλις έναν βαθμό πίσω από την τρίτη θέση, μόλις οκτώ πίσω από τη δεύτερη, 11 ολόκληρους πάνω από την πέμπτη. Ηταν η σεζόν της… ιστορίας του. «Φωτοβολίδα», βιάστηκαν πολλοί να πουν. «Να τον δούμε και χωρίς τον Ουάρντα», είπαν οι υπόλοιποι. Πέντε αγωνιστικές μετά, ο Ατρόμητος έρχεται να τους διαψεύσει.

Αήττητος, με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, φιγουράρει ξανά στα – πολύ – υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Ο Λεβαδειακός χθες υπήρξε ακόμα ένα «θύμα» της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι, που προελαύνει. Ενας βροχερός περίπατος για τους Περιστεριώτες, που μετά το 0-0 του πρώτου μέρους και αφού είδαν πως ο αντίπαλος πολύ δύσκολα θα τους απειλήσει, αποφάσισαν να τελειώσουν τη δουλειά στο δεύτερο 45λεπτο.

Τα γκολ

Μια στημένη φάση πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος και μια αναστάτωση μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού έφεραν το πρώτο γκολ για τους Περιστεριώτες. Επειτα από δύο σουτ μέσα στην περιοχή και πολλές κόντρες, ήρθε ένα τρίτο από τον Βασιλακάκη με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Με σκόρερ τον παίκτη που προοριζόταν για πρώτη αλλαγή από τον Νταμίρ Κάναντι, που ετοίμαζε τον Μούγιακιτς, ο Ατρόμητος προηγήθηκε και το παιχνίδι έγινε από εκεί και έπειτα όπως του αρέσει: οι Βοιωτοί αναγκάστηκαν να βγουν και οι χώροι ήταν πάρα πολλοί. Για μια ομάδα που ξέρει πώς να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους και το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, αυτό είναι… βούτυρο στο ψωμί της. Και σε μία από αυτές τις αντεπιθέσεις, το ματς τελείωσε οριστικά.

Στο 64′ οι Περιστεριώτες έβγαλαν κόντρα επίθεση, ο Κουλούρης είδε την κίνηση του Ουγκράι, του έδωσε την μπάλα και αυτός με δύο κοντρόλ και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τελείωσε μια και καλή την υπόθεση. Ο Ατρόμητος έφτασε στις τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες, κράτησε για τέταρτο σερί ματς το μηδέν στην άμυνα, έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ κα συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό που παραμένει πολύ χαμηλά, με μόλις μία νίκη και τέσσερις ήττες.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος (82′ Ιωαννίδης), Κρνέτα, Αντιλέου, Παντελιάδης, Φαβάρο (57′ Σαβαντογκό), Ομο, Γιακουμάκης (65′ Νανγκίς), Σουμπίνιο, Μαρκόβσκι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης (89′ Ούμπιντες), Ουγκράι (84′ Μούγιακιτς), Κουλούρης (92′ Κωτσόπουλος).