Ιδιαίτερα πρωτότυπη ήταν η έμπνευση των ανθρώπων του Ολυμπιακού να ντύσουν τον Ντέιβιντ Μπλατ… εργολάβο, με το παραδοσιακό καπέλο και τους χάρτες στα χέρια, με τον τίτλο «Under Construction» (Υπό κατασκευή).

Λογικό, καθώς ο νέος τεχνικός των Ερυθρολεύκων έχοντας μια γερή βάση από το παρελθόν (ελληνικός κορμός, τεχνογνωσία, εμπειρία) χτίζει τον νέο Ολυμπιακό όπως τον ονειρεύεται και θέλει να τον δει στο παρκέ. Οι τελευταίες «φιλικές» πινελιές μπήκαν στη Μόσχα στα πλαίσια του τουρνουά Γκομέλσκι, καθώς μεθαύριο είναι προγραμματισμένος ο πρώτος επίσημος αγώνας της χρονιάς για την ομάδα με τον Χολαργό στο ΣΕΦ. Το οποίο όμως χρειάζεται και αυτό… εργολάβο σε βασικά σημεία, καθώς στην αυτοψία που έκαναν «ΤΑ ΝΕΑ» στο στάδιο (στα πλαίσια της media day του Ολυμπιακού) εντοπίστηκαν κάποια κακώς κείμενα, που δείχνουν σημάδια εγκατάλειψης μιας ολυμπιακής εγκατάστασης.

Οταν πέρυσι ο Παναθηναϊκός στους τελικούς, δικαιολογημένα, είχε παράπονα για την έλλειψη ψύξης (τα εξέφρασε και με ένσταση) θα πίστευε κανείς ότι μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα ήταν το Νο 1 πρόβλημα που θα αντιμετωπιζόταν. Και όμως, γιατί να ασχοληθεί κανείς, αφού να, ο καιρός κρύωσε από την περασμένη εβδομάδα! Από τις τρεις συνολικά μονάδες που ήταν υπεύθυνες για την ψύξη, τους τελευταίους μήνες είχε φτάσει να υπολειτουργεί μόλις η μία που πλέον τα… έφτυσε.

Ομως η διοίκηση του Σταδίου δεν προχώρησε στην επισκευή και ακόμα και στα εξαντλητικά γυρίσματα για την Ευρωλίγκα, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν τη δυνατότητα έστω μιας δροσερής ανάσας.

Το δάπεδο του ΣΕΦ θυμίζει κακοσυντηρημένες κοινόχρηστες τουαλέτες, ακόμα και στο σημείο όπου είναι η κεντρική είσοδος των ομάδων στο γήπεδο και έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το εντυπωσιακό παρκέ. Καμμένο σε πολλά σημεία (από φωτοβολίδες και συναφή), κατεστραμμένο και φυσικά μέσα στη βρωμιά, είναι μια εικόνα που δεν τιμά τους υπευθύνους. Αγώνας δρόμου θα δοθεί αύριο για την επισκευή του κεντρικού ηλεκτρονικού πίνακα όπου αναγράφονται το σκορ και οι παίκτες. Είναι χαλασμένος όλο το καλοκαίρι, όπως μετρήσαμε και πάνω από μια ντουζίνα καμένα pixel στα γειτονικά video wall, τα οποία θυμίζουμε μεταξύ άλλων παίζουν και διαφημίσεις (άρα έσοδα). Ο Ολυμπιακός που εδώ και χρόνια συντηρεί σε μεγάλο βαθμό το ΣΕΦ δίνοντάς του ζωή, έχει κάνει τα παράπονά του διακριτικά, αλλά ακόμα περιμένει.

Με δύο πρόσωπα

Ο Ντέιβιντ Μπλατ πάντως ασχολείται με το αγωνιστικό και  είδε σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό τεστ (κόντρα στη φιλόδοξη εφέτος Εφές Αναντολού), την ομάδα του να παρουσιάζεται διπρόσωπη. Με πολλά λάθη και κακή αμυντική λειτουργία στο πρώτο μέρος (έχανε με 51-28 !) και βελτιωμένη με πίεση σε όλο το γήπεδο και περισσότερη συγκέντρωση στο δεύτερο μισό (χωρίς να αποφύγει όμως τελικά την ήττα με 78-70).

«Προφανώς το πρώτο ημίχρονο δεν πήγε όπως θα θέλαμε να πάει. Ισως χρειαζόμασταν να γίνει κάτι τέτοιο, ώστε να αναγνωρίσουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς πρέπει να παίζουμε. Στο δεύτερο μέρος ανταποκριθήκαμε καλά και είχαμε ακόμη και την ευκαιρία να κάνουμε την ολική επαναφορά και να κερδίσουμε το ματς. Ομως και πάλι κάναμε κάποια ανόητα λάθη. Παρ’ όλα αυτά, τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Να βλέπεις τι πρέπει να βελτιώσεις και πόσο καλύτερα πρέπει να παίξεις για να κερδίσεις σε αυτό το επίπεδο» τόνισε ο τεχνικός των Πειραιωτών, που δεν είχαν στην αποστολή τους Σπανούλη και Παπανικολάου, όπως και τον Αγραβάνη.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν στο ματς με τους Τούρκους και πάλι ο Βεζένκοφ (12π., 9 ριμπ.) ενώ ο Γκος δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της απουσίας του Σπανούλη. Από την άλλη, με τραυματισμό στο ισχίο (στον αγώνα με την Ούνιξ) επιστρέφει από τη Μόσχα ο Αξελ Τουπάν. Η κατάστασή του θα αξιολογηθεί στην Αθήνα.