«Σταματήστε να εξαρτιέστε από μένα» είναι το μήνυμα που στέλνει στους συμπαίκτες του ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι μετά τον τρίτο συνεχόμενο αγώνα που η ομάδα του δεν καταφέρνει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στη Λα Λίγκα.

Οι Μπλαουγκράνα υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 1-1 από την Αθλέτικ ολοκληρώνοντας άσχημα μια κακή εβδομάδα που ξεκίνησε επίσης με ισοπαλία με την Τζιρόνα και ακολούθησε η ήττα από τη Λεγανές.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ξεκίνησε τους Μέσι και Μπουσκέτς θέλοντας να τους δώσει ανάσες ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Τότεναμ στο Γουέμπλεϊ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλωστε ο Μέσι το είπε από την πρώτη μέρα: φέτος ο στόχος της Μπάρτσα είναι η κορυφή της Ευρώπης.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως οι Καταλανοί αδιαφορούν για το πρωτάθλημα.

Γι’ αυτό ακολούθησε έκρηξη του Μέσι μετά τον τρίτο συνεχόμενο αγώνα χωρίς νίκη της Μπαρτσελόνα, μια αρνητική επίδοση δύο χρόνων.

«Δεν έχουμε άγχος γιατί η σεζόν είναι μεγάλη και μόλις ξεκίνησε, είμαστε όμως εξοργισμένοι με τα τελευταία αποτελέσματα. Δεν τα περιμέναμε. Εναντίον της Λεγανές παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χάσαμε. Σήμερα δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν νικήσαμε» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Μέσι.

Η Μπαρτσελόνα έχει δεχτεί πέντε γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια και οκτώ σε επτά αγώνες, στοιχείο που, αν μη τι άλλο, αποκαλύπτει σοβαρό πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία. Ο Μέσι δεν το άφησε ασχολίαστο:

«Ανησυχούμε γιατί πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί αμυντικά. Πέρυσι δεν δεχόμασταν εύκολα γκολ, αλλά φέτος οι αντίπαλοι πετυχαίνουν γκολ με την πρώτη τους προσπάθεια. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε γκολ σε κάθε ματς. Πρέπει να βελτιωθούμε και να γίνουμε πιο δυνατοί αμυντικά, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

«Απομεσιονοποίηση»

Οι Βάσκοι προηγήθηκαν 1-0 με τον Ντε Μάρκος στο 41′. Η καθυστερημένη συμμετοχή των Μέσι και Μπουσκέτς απέτρεψε την ήττα, βοηθώντας να ισοφαρίσει η Μπάρτσα στο 84′ με τον Μουντίρ (ασίστ του Μέσι, ο οποίος είχε και ένα δοκάρι), αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψε και τη «μεσιεξάρτηση» των Καταλανών.

«Είναι ο καλύτερος ο κόσμου, αλλά δεν μπορεί να περιμένουμε πάντοτε να λύνει όλα μας τα προβλήματα. Οι άλλοι παίκτες βρίσκονται εδώ γιατί το αξίζουν και δεν μπορεί να εξαρτιόμαστε από τον Μέσι και τον Μπουσκέτς και να πρέπει να νικάμε όταν μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο» παρατήρησε ο Λουίς Σουάρες.

Οταν ζητήθηκε από τον Μέσι να σχολιάσει τις δηλώσεις του ουρουγουανού συμπαίκτη και φίλου του, η απάντησή του προκάλεσε ποικίλα σχόλια: «Εχουμε τους παίκτες για να είμαστε σπουδαία ομάδα, η οποία να μην εξαρτάται από κανέναν, όπως συνηθίζει να γίνεται στην Μπάρτσα»!

Περίπου την ίδια δήλωση έκανε και ο προπονητής του Ερνέστο Βαλβέρδε: «Δεν μπορεί να παίζουμε με τους ίδιους έντεκα παίκτες σε κάθε αγώνα».

Η «απομεσιονοποίηση» της Μπαρτσελόνα μόλις ξεκίνησε. Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως ο σπουδαίος Αργεντινός είναι πια 31 ετών και δεν μπορεί να παίζει σε όλα τα παιχνίδια.