Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Ζοζέ Μουρίνιο θα έχει απολυθεί. Αυτό εκτιμούν μέλη του σταφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα όσα δραματικά εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στα αποδυτήρια της ομάδας.

Η νέα ήττα των Κόκκινων Διαβόλων από τη Γουέστ Χαμ με 3-1 και οι εννέα βαθμοί που χωρίζουν πλέον τη Γιουνάιτεντ από την πρωτοπόρο Σίτι, αλλά κυρίως το πολύ κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Μουρίνιο και των παικτών, αποτελούν κομμάτια της ίδιας εικόνας: τη διαδικασία απόλυσης του Πορτογάλου.

Η «Mail on Sunday» επισημαίνει πως τα μέλη του σταφ και οι ποδοσφαιριστές μίλησαν ανοιχτά για την πιθανότητα να χάσει τη δουλειά του ο Μουρίνιο, καθώς η Γιουνάιτεντ κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία 29 χρόνια, αν συμπεριλάβουμε και τη διαφορά τερμάτων.

Ζιντάν

Μιλώντας στο BT ο πρώην αμυντικός της Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ τόνισε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή για να ληφθούν κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Η ιεραρχία, οι άνθρωποι που τρέχουν τον σύλλογο, όπως ο αντιπρόεδρος Εντ Γούντγουορντ, έχουν συζητήσεις σ’ αυτό το επίπεδο για το πού πάει η ομάδα. Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει ομοψυχία στα αποδυτήρια».

Και πώς να υπάρχει όταν ο Μουρίνιο δημιουργεί έπειτα από κάθε αγώνα και έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Αντονι Μαρσιάλ να μπει στο στόχαστρό του κατηγορώντας τον πως δεν λειτούργησε σωστά αμυντικά. Ο Μαρσιάλ πήρε τη θέση του Αλέξι Σάντσες, ο οποίος αδυνατεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας του και, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, ο Μουρίνιο θα του δείξει την πόρτα της εξόδου. Αν προλάβει φυσικά και δεν έχει απολυθεί ο ίδιος προηγουμένως.

Οσο αυξάνεται η πίεση στον Μουρίνιο τόσο εντείνεται η φημολογία για την άφιξη του Ζινεντίν Ζιντάν. Το Σάββατο τα ταμπλόιντ έγραφαν πως ο Ζιζού ξεκίνησε μαθήματα αγγλικής γλώσσας για να είναι έτοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ.

Αργά την ίδια ημέρα η «Τέλεγκραφ» επικαλέστηκε πηγή του συλλόγου, η οποία

χαρακτήρισε «ανοησίες» τα δημοσιεύματα πως η Γιουνάιτεντ έχει πλησιάσει τον γάλλο προπονητή.

«Δεν υπάρχει διάθεση»

Ο Γούντγουορντ δεν θέλει να επιβαρυνθεί με τρίτη αλλαγή προπονητή την τελευταία εξαετία. Ωστόσο, είναι γνωστό πως τα οικονομικά της Γιουνάιτεντ και κάθε μεγάλου κλαμπ εξαρτώνται από τα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο.

Παράλληλα υπάρχει το σοβαρό θέμα της ρήξης του Μουρίνιο με τον Πογκμπά αλλά και αρκετούς ακόμα παίκτες. Ο Πορτογάλος δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων και σε τέτοιες περιπτώσεις η λύση του προβλήματος είναι πάντοτε μία: η απόλυση.

Η μεγάλη δόξα της Γιουνάιτεντ Πολ Σκόουλς το είπε έμμεσα στην ανάπαυλα του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ: «Δεν υπάρχει πείνα και διάθεση για να παίξουν οι παίκτες».

Μετά την ήττα στο Λονδίνο, η οποία ακολούθησε τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Ντέρμπι, στο Λιγκ Καπ, οι παίκτες της Γιουνάιτεντ επέστρεψαν στη βάση τους με το τρένο, αλλά χωρίς τον Μουρίνιο, ο οποίος πιθανόν να έμεινε στο Λονδίνο.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι υποδέχονται αύριο τη Βαλένθια στη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και, όπως είναι αναμενόμενο, κάθε παιχνίδι στο εξής θα αποτελεί για τον Μουρίνιο και ένα τεστ αντοχής.